| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Žlučníkové problémy

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 810  [Dalších 700 >>]
Pájuša 96267
17.2.2020 5:55:38
Ahoj, znovu se vracím do diskuze, nevím ale, jestli dotaz už nezapadne.Teda šla jsem znovu na ultrazvuk, dle vyšetření ,žlučník zcela zaplněn drobnými kamínky, navrženo odstranění.
Zkusila jsem nasadit rabanon a teď užívám výtažek z černé ředkve, druhé balení.Poslední "záchvat" jsem měla na Silvestra.Myslíte, že když přijdu k obvodní lékařce a budu chtít znovu žádanku na ultrazvuk, že mě nevyhodí?Zajímalo by mne jestli se nález změnil nebo je opravdu žlučník na odpis.Nechci to jen tak vzdát....
Alca 145121
19.11.2019 16:20:12
Jenie,

díky, tyhle info jsou fakt důležité. Ono jsou případy, kdy žlučník ven musí, to nikdo nikomu nebere, ale jako řešení 1.volby mi to nepřijde úplně super, navíc mě prostě nikdo jiná rizika než ta spojená s jakýmkoliv chirurgickým zásahem nevysvětlil :( Fakt se tvářili ve stylu žlučník vyndáme a budete mít pokoj (no, nemám ~d~
Jenie 46351
18.11.2019 19:53:00
A tady je odkaz na příbalový leták Ursosanu, pokud byste se chtěl někdo na něj svého lékaře zeptat.

http://www.pribalovy-letak.cz/888-ursosan-250-mg
Jenie 46351
18.11.2019 19:38:39
Alčo, já narazila asi na osvícenou gastroenteroložku, která mi chtěla předepsat Ursosan na rozpuštění žlučových kamenů. Jenže podmínkou pro předepsání léku je funkční žlučník, proto se to zkoumalo. Funkční nebyl, tak potom mi už doporučila odstranění.

Jinak co jsem googlila, v jižních státech Evropy se Ursosan předepisuje jako první volba, u nás je určený jenom lidem s vysokým rizikem z narkozy, třeba kardiakům, a taky dětem s kameny. Všem ostatním se doporučuje spíš ta operace s odůvodněním, že tvorba kamenů se většině lidí i po rozpuštění vrátí.
Alca 145121
18.11.2019 10:40:58
Jeanie

nojo, jenže kolik doktorů fakt vyšetřením ověřuje funkci žlučníku? Obvykle když máš nějaké takové problémy, udělás e sono bčicha a jaks e najdou kameny/bláto ve žlučníku, hned se radí odtstranění - žádná funkce se neprozkoumává....Mě to endělali a jelikož jsem měla koliky, tak soudím,ž e žlučníks e vyprázdnit stále ještě pokoušel....

Na rovinu, já jsem psala, že je dost pravděpodobné, že bych na oepraci stejně šla, ale bylo by fajn mít v ruce reálné info ~d~
kattynka a 2 čertici 99034
17.11.2019 10:02:01
Jenie,
děkuji za info.
Jenie 46351
16.11.2019 14:18:13
Již zmíněný RABANON zabírá nejen na žlučníkové problémy v době, kdy máte žlučník plný kamenů na svém místě, ale i na problémy po odstranění žlučníku. Taky jsem měla po operaci průjmy, ale dám si 2x ročně 20 denní kůru Rabanonem a mám klid. Opravdu to vyzkoušejte.

A jinak, žlučník s kamením po čase ztratí svoji funkci a nechávat si v těle nefunkční žlučník s odůvodněním, že žlučník v těle má svoji funkci je trochu absurdní. Můj žlučník nefungoval (ultrazvuk po snězení čokolády ukázal, že se žlučník nevyprázdnil). Problémy s průjmy sem už tím pádem měla i před operací.
Alca 145121
15.11.2019 20:39:03
Romano

já dkysi (bohužel až po operaci) narazila na studii, kde se řešily přetrvávající problémy i po odstranění žlučníku. Obecně se to zhoršovalo s mladší věkovou skupinou, ve skupině 20 - 27 (můj případ) byly přetrvávající problémy u víc jak 40 % dotyčných, hůře na tom byly ženy :( Tohle ale bohužel před operací nikdo člověku neřekne :(

Já ybch možná šla pod kudlu i tak, měla jsem náběhy na koliku i po suchém rohlíku (někdy), ale štve mě, že jsem neměla informace ~d~
Koloběžka 1. 102174
15.11.2019 19:41:50
Já měla žlučníkové kameny 6 let, žádné těžké záchvaty, ale spíš tlak v té oblasti. Pila jsem bylinkové čaje a celkem to šlo. Při kontrole mi řekli, že je ten žlučník plný kamenů a chtělo by to odstranit. Laparoskopická operace byla plánovaná a žádná legrace to nebyla, běžně jste do 1 h zpět na pokoji, u mě trvala operace 6 h, žlučník jsem měla plný a velikosti jako 150 kg chlap, přesto se s tím rvali a vytáhli ho laparoskopicky, i když to bylo na pořádný řez. A to jsem v té době vážila 54 kg. 4. den po operaci jsem šla domů a 10. den jsem už výletovala na kole. Je to již 20 let a jsem OK.
kattynka a 2 čertici 99034
15.11.2019 17:10:16
Greto,
Měla jsem obavy pravě z průjmů, na něž si stěžovaly 2 kamarádky. Navíc se i bojim kuchani a pokud je nějake jiné řešení, dám mu přednost.
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 810  [Dalších 700 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.