| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Mezi námi ženami

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 231267  [Dalších 231157 >>]
Koníček mořský 156666
20.9.2024 9:34:50
Doma akorát vařím, peru a uklízím. Nic dalšího doma nedělám. Jediná zdobicí úlitba jsou Vánoce - to ozdobím stromek a dám do vázy větvičku, na okno hvězdu pro Tři krále.

Jak už tu někdo psal, mám všech dekorací po krk. Jóó, po převratu to bylo jiné. Konečně jsem si mohla nakupovat spousty krásných věciček, které jsem do té doby jen obdivovala v zahraničních katalozích.
Ale postupně se mi to zajedlo. Jsou to pracholapy, překáží to, musí se to instalovat a následně uklízet. Nechala jsem si jen pár dekorací, které mám na památku od rodiny nebo mají nějaký příběh. Tím končím. Občas mám cukání si nějakou koupit ale včas si řeknu : "Zapomeň !!!"

Čím jsem starší, tím míň věcí si kupuju. Protože co pak s nima ?

Nejhezčí tematická výzdoba podle ročních období je stejně venku za oknem - tu miluju. Každý den je jiná, dekoruje se samovolně, uklízí se samovolně a je originální.
Čumča. 160024
20.9.2024 8:52:50
Rose~R^

Na Velikonoce jsem koupila ve Výboru dobré vůle úžasné malované kraslice, naprosté umělecké dílo, tradiční technika, hned více ks, jednak charita, jednak si takovou nádheru člověk rád na stůl každý rok...

Ale kočka si s nima ráda hraje, odnáší je za mašličku pryč a dvě rozbila~:(. Stejně tak o Vánocích hraje hokej s malinkými kouličkami, co si sundala ze stromku, taky se potom ráno uklízejí střípky~:-D
Ropucha + 2 120300
20.9.2024 8:49:16
"Jak to napsat, abych nevypadala jako pošahaná eko ezo"

Vůbec na tom není nic eko ezo, píšeš to srozumitelně a já s tebou souhlasím :-)
Záplavy laciných asijských dekorací mě také spíš děsí a také se rozcházejí s mým vkusem.
Mám doma dekorativních předmětů více než zdrávo, nahromadily se mi formou dárků za posledních třicet let. Něco je poschovávané, něco stále ze setrvačnosti a úcty k dárcům (často děti) vystavené, ale valné většiny bych se upřímně ráda zbavila.
Čas se posunul, cítím se od devadesátých let bohatě nasycená předměty všeho druhu a čím dál více tíhnu k minimalismu.
Když přijedu do hotelu, kde žádné předměty nejsou, je to úplně terapeutické.
Jak píšeš, stačí mi pěkně prostřený stůl, váza s květinami, pěkný obraz, solitérní kus umění.


Čumča. 160024
20.9.2024 8:48:13
naprosto souhlasím, Lei, máme pár keramických dýniček na svíčku, ježečka z přírodnin a lucernu, a vytáhnu každý rok to samé, plus doplním přírodninami, ty jsou stejně nejhezčí - koupilo se něco jednou a vydrží to x let~d~

fakt není potřeba Čínu podporovat každý rok

naopak lokálního zahradníka podpořím ráda každoročně - chryzantémy, vřesy atd.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
20.9.2024 8:46:41
Ne, zdobím jenom na vánoce a velikonoce. Jarní, letní, zimní nebo podzimní výzdoba by mě ani nenapadla. To je asi nějaká nová móda.
Ještě mám keramický svícen ve tvaru dýně, do toho dám čajovou svíčku.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
20.9.2024 8:42:28
"znepokojuje mě to neustálé chrlení výrobků, takže dekorace nekupuji"

jo, taky jsem si to říkala, ale popravdě já vlastně obvykle kupuju spíš jednorázové věci typu svíčky, košíčky na muffiny, ubrousky, papírové talířky - to jednak použijeme my doma a jednak to použiju dětem na svačinu do školy (v patřičný den/dny) a v práci na stůl - přinesu tematické muffiny, naskládám na tematické talířky a přidám tematické ubrousky ~:-D
pak sem tam přidám nějaký nový kousek a vytáhnu ty minulé...
stejně tak obměňuju i věnce na dveřích - jednotlivé ozdoby mám v krabici a poskládám, co se mi zrovna hodí, nové dávám třeba na vánoční věnec perníčky, koření, ale například pomerančové plátky mám už asi 3 roky a pořád jsou krásný (teda jsou koupené z obi, asi to něčím museli ošetřit, že to tak hezky drží i krásnou světlou barvu)
takže jo, zdobím, ale hodně recykluju ~:-D
a teda jak jsem laxní, tak máme tu výzdobu vždycky i dlouho - halloween vytaháme postupně od půlky října, uklidím ve druhé půli listopadu, abych pak kolem prvního prosince vytahala vánoce a ty sklidila v postupně od tří králů do půli února, počátkem únory pověsím věnec se zimou a někdy březnu vyměním za jarní a začnu tahat jarní výzdobu, po velikonocích z ní odstraním vejce a zbytek je až do léta, kdy to nahradím letním věncem atd... ~:-D no a třeba v kuchyni máme celoročně na okně řetěz červených srdíček a na něm navázané kraslice - rozsvěcujeme jen minimálně (2-3x do roka), ale je to hezké i samo o sobě ~:-D
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
20.9.2024 8:39:20
Naprosto to chápu, taky mě děsí to obrovské množství výrobků. A jak s předstihem, už je to asi 3 týdny, ještě v srpnu jsem si koupila v tedi vánoční náušnice. Měli tam už nejen halloween, ale i mikláše a vánoce.
La Pepa 5341
20.9.2024 8:34:36
Jsem marná, za úspěch považuji, když u nás není extrémní bordel. V sezóně nám všechny obytné prostory zkrášluje softballové vybavení, což v zimě jen mírně ustupuje.
Občas se na stole objeví kytka, stále mísa s ovocem, ale s výjimkou nějakých zvláštních příležitostí tam je i mnoho dalšího..
Jsou lepší i horší období, teď je to extrém. Konec sezóny, únava stoupá, nová práce, pracovní doba do večera.....
Len 108740
20.9.2024 8:31:06
Ne, nejsem zdobici typ, nezdobim skoro nikdy nic, krome te trochy na Vanoce. Nemam na to bunky. Ale jak vetsina lidi dela neco jako jarni uklid, tak ja mam tuhle potrebu napodzim. Nejvetsi vyzdobou je tak vice uklizeny dum nez obvykle a letos kuchyne, protoze po mesicich nechteni a vahani jsem konecne vymenila blbe fungujici mycku, takze se nikde nevali zadne nadobi.
Lei 37503
20.9.2024 8:22:07
apo-leno, to s těmi kyticemi ve váze pro tchána je hezký ~s~
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 231267  [Dalších 231157 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.