| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Asii

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 476  [Dalších 256 >>]
lena222 60680
23.2.2007 10:12:04
Ahoj,

Sri Lanka je naprosto úžasná země, do které jsem se zamilovala tak, že se tam chystám žít. Nic na tom nemohl změnit ani fakt, že jsem ji poprvé navštívila na Vánoce 2004. Zažila jsem tsunami na vlastní kůži...ale o tom bych nerada mluvila.
Ráda bych Vás, milé spolupachatelky chlapského štěstí, požádala o pomoc. Nejedna z Vás tu píše o svých aktivitách na Sri Lance. Já bych potřebovala nějakou pomoc ohledně zakoupení domečku na Sri Lance - někde v okolí Kandy nebo Galle. Zajímají mne i jakékoliv jiné aktuální informace ze Sri Lanky. Budu ráda, když se mi ozvete na e-mail: tankers@sky.cz

Díky.
Hanka + 2 kluci 4981
19.2.2007 13:43:24
Díky Petando za další info. Trochu jsi mě s tím topením uklidnila. Teď je takové hloupé období, děti jsou ve školách a školkách hodně marod a tak nám to vychází, že Max chodí 2 týdny do školky a pak se týden z toho léčí. Naštěstí jsou to jen rýmy, tak se to dá za týden doléčit a frčí znovu. To víš, tak mám trochu obavy, aby to nebylo horší než tady. Už se určitě těšíte na jaro, co? Já moc. Mám ráda zimu, ale se sněhem a ne takovou nijakou, jaká je letos. V Japonsku je prý zima příjemná, vyčetla jsem, že je tam hodně slunečno, potvrdil to i manžel, když tam teď byl a celý týden bylo nádherně.
Ryby nám v jídelníčku trochu chybí, věřím, že v Japonsku si člověk na ně rychle zvykne, hlavně když je umí chutně připravit. Na tohle bych se celkem těšila. Děti mají ryby rády, jen je neděláme moc často.
Ptala jsem se manžela, kde by jsme bydleli, tak to nakonec vypadá, že přímo v Tokyu, aspoň takhle bydleli i bývalí kolegové, co tam byli třeba z Francie, atd. Pro manželky i děti je tak prý více možností, co podnikat, mít se s někým setkat, školky, atd. Mimo město by jsme se už asi hůř domlouvali. Tak zatím, H.
melis
  • 
18.2.2007 15:39:36
Zatím se nacházím v Čechách.Na Srí Lanku letím až příští týden.Tentokrát jen na dovču.Taky jsem tam ztrávila minule 2měsíce.Melis
Petanda + Neo (10.9.05) 26704
18.2.2007 6:19:47
Ahojda,
no ja bych to vsechno nevidela tak tragicky. Ona ta Cina je jeste o necem jinem. S klimatizaci to holt tak je, ustredni topeni tu nemaji, ale to nemaji ani treba ve Spanelsku a je to porad Evropa ze;-) Dost casto tu maji vyhrivane podlahy, hlavne v tech skolkach;-) i ve verejnych centrech, kam si obcas chodime s malym hrat. Je to zadarmo a schazeji se tam maminky s detmi tak do 5 let, takze to je fajn. Decka se tam vyblbnou, hlavne v zime, kdyz je hnusne. Jinak s tim topenim, to si muzete dokoupit takovy radiator, je to normalne do zasuvky a je to stejne jako topeni v Cesku. My teda mame jeden takovy primotop a pak pouzivam na zbytek bytu klimacku a to ani ne cely den. Pokud tu clovek nebydli hodne severne (prefektury Niigata, Akita, Aomori atd), tak kolem toho Tokya zas takova zima neni. Ja mam mozna tak jednou rocne rymu, hodne jsem v Cesku i trpela na opary (ret a u nosu) a to se mi tu vubec nedela. Maly taky moc nemocny nebyva. S jidlem, je tu dost obchodu s dovezenymi potravinami, takze jak se clovek rozkouka, tak se da sehnat kdeco, az teda na tu hrubou mouku, krupici a tvaroh. Ale ja bez toho ziju v pohode;-) Naopak tu muzes vyzkouset spoustu jinych veci, je tu hrozne moc druhu zeleniny i ovoce...prijde mi, ze mnohem vic nez v CR, no a ty ryby. A v mikrovlnce se to docela da, ja v ni pecu maso, cukrovi, kure, musi se to clovek naucit. Jo a jeste si dovez koreni jako je kmin a mlety kmin, to tu nemuzu sehnat. Zatim pa Petanda
lm
  • 
17.2.2007 12:24:16
lm
Simona
  • 
16.2.2007 22:53:59
Ahoj chtela bych te zezacatku pozdravit.Na Sri Lance jsem pobyla celkem 2 mesice( zabyvam se humanitni organizaci). Pobyvala jsem v Hikkaduwe a ty se nachazis kde? Mam tam strasne znamych.Musim rict, ze lidi jsou tam strasne vstricni. Napis kde se nachazis a jak jsi se tam vubec ocitla. Pa Simi
Hanka + 2 kluci 4981
9.2.2007 8:18:15
Děkuji Petando :-)
S tou vlhkostí už jsem si to jednou prožila, byli jsme před pár lety s kamarádama na měsíc v Indonésii, jen tak na dovču a vím, že když jsme si večer dali sušit tričko, tak ráno na tom bylo úplně stejně. Tak jsme se poučili, že když už sušit, tak přes den na sluníčku. Ale to byl samozřejmě trochu jiný život, žádné byty, ale jen místní bungalovy, atd. Na to vaření se člověk musí asi připravit, co? U nás trouba jede dost často, nejen sladkosti, ale hlavně pečeme různá masa a zapékané jídla.
Řidičák mám a jezdím denně, jen si nejsem jistá, jestli bych se dokázala přeorientovat na levou stranu.
Ještě jsem se chtěla zeptat na ty nemoci ... Petra mě trochu vystrašila s tou klimatizací, teplotou ve školkách, atd. Jsou i v Japonsku takové podmínky? Jsou ty klimatizačky všude, nikde topení? Nevíš, jak to vypadá v těch japonských školkách? Přístup k dětem, výuka, je tam taky tak chladno vevnitř jak v Číně?
Nevím proč jsem si myslela, že vlhké klima by mohlo dělat na cesty dýchací líp, než místní suché. Nebo to možná není tím klimatem, ale jen tím topením?
Kde by jsme eventuálně byli, to nedokážu vůbec říct, manžel pracuje ve Valeu, mělo by to být v Tokyu v nějaké okrajové části, jak jsem pochopila. Ale to bydlení kdo ví? Je fajn, že máš příjemné městečko, kde se dá chodit s dětma na příjemné procházky. Já mám děti přece jen o něco starší a ty už potřebují více zabavit, jinak vymýšlí samé lumpárny :-) Takže park na běhání, prolézačky a mít se kde vykoupat by bylo ideální. Jinak za hezkým mořem by člověk už musel cestovat asi dost daleko, co?
Hezký den, H.
Petanda + Neo (10.9.05) 26704
9.2.2007 2:16:12
Ahoj Hanko,
tak dneska mam vic casu, tak se rozepisu. Manzel je Japonec, takze ja jsem tu doma a nikam nepojedu, neboj;-) Ve meste, kde ziju, je spousta cizincu a lide jsou tu hodne pratelsti a ochotni pomoci, je dobre se po prijezdu naucit par zdvorilostnich frazi, dost to cloveku pomuze - lidi se pak snazi i trochu anglicky;-) Tohle je mesto, kde je spousta vedeckych ustavu, tak proto ti cizinci. Tokyo je trochu jina, ziji tam predevsim lidi co pracuji na hodne vysokych pracovnich postech, rodiny bohate a pokud tu jsou jen na par let, tak jsou spise takova uzavrena komunita, stezuji si na kdeco, jak je to tu hrozne a tak, proste se nijak nesnazi si zvyknout nebo se neco naucit. Ja v Tokyu mela jen jednu kamaradku a ta uz se s rodinou vratila do Francie (manzel je Francouz). Kde ziju, tak tady mam jednu kamaradku Cesku s rodinou (jeste tu bude 2 roky) a pak Polku, jejiz manzel je Japonec..spis vyhledavam cizinky, jejichz manzel je Japonec, pak se s nima nemusim za rok,dva loucit;-) No a pak mam par kamaradek Kanadanek a Australanek, jednu Britku, pak jednoho Slovaka, jehoz manzelka je Madarka....je to takove namichane;-)
Byty jsou docela male, standartne v bytech nebyva trouba, obvykle jenom maly gril na ryby pod sporakem, troubu lidi dokupuji samostatne nebo (co je obvyklejsi) trouba je soucasti mikrovlnky. Klimatizace - v byte mame dve a v pohode to tu vytopi, jeste jsme si dokoupili takovy otaceci jakoby primotop, to zapinam, kdyz potrebuju rychle vytopit nebo, kdyz maly spi, tak aby mel teploucko. Zima tu moc nebyva, v oblastech kolem Tokya je tak min. teplota 5 stupnu, nam tu nikdy nesnezilo, toz spis severneji. Vite v jake prefekture byste bydleli? More je dost divoke a prijde mi spinave, spis jezdime do Tokya do akvaparku nebo si zaplavat do krytaku, klasicka koupaliste tu nejsou, spis jen ty akvaparky. Ale je tu dost parku a krome Tokya hodne zelene, ja tu mam aspon 5 velkych krasnych parku, kam chodim s malym na prochajdy, vsude je cisto a spousta peknych prolizacek. V lete je silene vlhko, na chcipnuti, to bych bez klimacky neprezila, je dobre si koupit i stojaci vetrak, neni to tak drahe. Obleceni v lete moc dobre neschne, proto tu kupujeme takove ty silikonove susice v pytlikach a davame to do supliku s oblecenim i do skrini - prodavaji to v obrovskych balenich. Jestli ridis, tak na mezinarodni ridicak tu muzes 1 rok jezdit, ale jezdi se vlevo a auta jsou automaty. Mena - japonsky jeny, prepocitava se to tak, ze si odmyslis jednu nulu a vynasobis dvema (pr. 1000 jenu - 200korun;-)), tak od oka. Na nakupy chodime jen pro takove mensi veci (chleba a tak), vetsinu veci si objednavam jednou tydne pres internet a dovezou mi to do bytu;-) Skolky tu jsou jak mezinarodni, tak japonske, muzes si vybrat. Doktori, ja nevim jak to mate se zdravotnim pojistenim, obykle se zaplati na miste a zpetne ti to proplati. Doktori umi nekteri anglicky, ja mam doktora, ktery anglicky mluvi. Malemu obvykle predepise normalni prasky nebo treba sirup v prasku, nejake kapacky, to mel maly jednou, kdyz blinkal a mel prujem zaraz a nechtel pit, tak mel jednu kapacku aby nebyl dehydratovany. Toz tak. Jidlo se tu da sehnat normalni, zelenina, maso, hodne ryb.....neprijde mi to az tak jine nez CR, co se tu neda koupit je krupice, tvaroh a hruba mouka. Ale ja mam stejne rada japonskou kuchyni, takze mi to neva, bez knedli se obejdu;-)
Uz me ted nic nenapada, takze kdyby jsi mela jeste nejake otazky, tak napis.
Pa Petanda
MAKÝŠ,Vašek04,Jíra05,Kája08 28831
8.2.2007 21:35:14
Ahojky, tak k vám tady nakukuju...Zdá se, že v červnu se postěhujeme na 3 roky do Ulanbátaru. A tak se už začínám bát. Zvláště rady Petry z Číny hltám :-))) Bude to asi dost podobný. Akorát děti mám mrňavý a budu taky 3 dny v týdnu na pár hodin pracovat, takže budeme potřebovat hlídačku. A kluci jspou takoví závisláčci, tady doma je nikdo nehlídá, takže mamánci šílení. Už jsem zjišťovala nějakou mezinárodní školku v UL a jednu jsem našla, ale prostě si to vůbec nedovedu představit, že tam toho svýho drobka dám a on nebude nikomu rozumět, nikdo nebude rozumět jemu, ach jo...
Petra, Cina
  • 
8.2.2007 12:25:32
Uz jsme parkrat navstivili nemocnici, ale vzdy jsme rychle utikali. Manzel tu byl uz 2x hospitalizovany a dodnesk neprisli na to, co mu vlastne bylo. Mistni zdravotnictvi ma ten problem, ze vse leci infuzemi, na coz hlavne u deti nepristoupim. Obe deti mely anginu, bylo to na antiiotika v sirupu a konec. Tady je chtely nechat na kapackach v nemocnici. Takze jsem zasobena vsim moznym z Cech a jsem doktor amater. Konzultuji to s detskou lekarkou po telefonu. Pojistku samozrejme mame od manzelova zamestnatele. Zaplatime vse na miste a pak to zpetne proplati. Vse zarizuje sekretarka, takze neznam detaily. Ta s nami chodi i po doktorech, kdyz nam neco je, protoze se nedomluvime. To bude asi i vas pripad. Nekdo znaly mistnich pomeru je nutny. Je to ale takove divne, mit porad nekoho za zadkem [z tohoto duvodu nemame ani ridice, coz je tady standard. Udelali jsme si tady oba papiry, ale je to drina tady ridit. Zadna pravidla atd.] Petra
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 476  [Dalších 256 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.