| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Asii

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 476  [Dalších 246 >>]
Hanka + 2 kluci 4981
8.2.2007 10:48:08
Petro a jak děti léčíš? Jsou to běžné virozy s kterými si poradíš sama nebo už jste museli vyhledat místní lékaře? Předpokládám, že na celý pobyt je nutné uzavřít pro všechny zdravotní pojištění do zahraničí, jak jsem někde vyčetla, lékaři jsou hodně drazí, i když se jedná o běžné vyšetření. Používáš místní léčbu nebo spíš věci z domu (bylinky, kapky do nosu, sirup, atd.) ?
Petra, Cina
  • 
8.2.2007 10:02:25
No, my byli taky v Cechach zdravi a tady nam to nejak nejde. Vlhko tu je a v lete bude ke 40. Vcera bylo odpoledne 20, dneska je tak 8. Je to blazinec. V breznu uz ma byt ale prijemne, v cervnu zacnou hice a monzuny, ktere trvaji do zari. Pak je u nas pekne skoro do puli listopadu. Zima je mirna, max.okolo 0.
Hanka + 2 kluci 4981
8.2.2007 8:31:31
Co nějaká pozitiva? Ať z toho nemám takovou depku :-) Petando, dá se tam v oceánu nebo v moři koupat? Jak to vypadá s hřišti pro děti, zábavou, atd.? Určitě by bylo příjemné mít přístup k moři a aby bylo s dětma kam zajít.
Hanka + 2 kluci 4981
8.2.2007 8:00:57
:-) díky holky jste fajn. Za každou radu jsem vděčná. Zatím to vypadá, že do podzimu tu budeme, pak se uvidí. Za manžela by měla dorazit nejdřív náhrada, pak se zaučovat, pak je paralelně chvíli spolu, takže máme čas na přípravu, teda pokud to bude nutné.
Je fajn Petando, že jsi takhle po ruce, pokud by jsme se tam objevili, to by byla pro nás záchrana. Ty asi jen tak neodjedeš, tak bys jsi mohla být pro nás hlavní základnou :-))) A co ostatní cizinci? Narazila jsi za ty 2 roky ještě na nějaké Čechy? Určitě ostatních cizinců tam bude dost, v Tokyu jsou největší firmy na světě, takže určitě i cizinci se svýma rodinama. Jen na ně narazit a pak už bude nutná i ta angličtina, aby se člověk s nima vůbec domluvil.
Petro, o klimatizaci jsem taky slyšela, jak tam byl manžel na týden, přijel slušně vyzmrzaný, hlavně od noh. To mě moc netěší, že by děti byla nachlazené, na to nejsem moc zvyklá, občas nějaká rýma v zimě a to je všechno. Spíš naopak jsem si říkala, že by jim ten vlhký vzduch byl ku prospěchu a vidím, že to tak není.
A co holky, léto a podzim, to tam musí být asi krásně, co?
Petra, cina
  • 
8.2.2007 3:54:07
Jak jsem uz psala, deti Cinany moc nemaji radi. Vadi jim jejich prilisny zajem. Tim myslim, ze si na ne sahaji, seskupuji se, chteji si je pochovat. Na to jsou deti alergicke. S jidlem jsme meli velke problemy z pocatku. Ted uz jsme nasli potraviny, ktere se daji jist. Risa ve skolce ji pouze suchou ryzi, vse ostatni odmita. Mne cinska strava take nechutna, a tak doma varime po nasem. Nejvetsi problem jsme meli s chlebem, ktery tu neznaji. Vyresila jsem to pri poslednim pobytu v CR a koupila jsem pekarnu na chleba. Ted jsme naprosto spokojeni. Dobry chlebik, spousta ryb a ovoce a zelenina v uzasnem sortimentu po cely rok. To je nadhera. A tady v Cine jsou i velmi sympaticke ceny, coz asi v japanu nehrozi, ze Petando?
Petra, Cina
  • 
8.2.2007 3:47:26
Ahoj!
Maleho davam do skolky, aby se naucil trochu anglicky. Maji lektory, tak to snad k necemu bude. Jinak ke zlutym detem je znacne rezervovany. Kdyz vidi belocha, je nadseny. Po prijezdu jsem ho mela asi mesic doma, pak uz se do skolky tesil. Zajem opadl po nekolika dnech a ted tam chodi jen kvuli jednomu kamaradovi a panu uciteli. Jsme ale dost casto nemocni, tak je hodne doma [ve skolce celou zimu netopi a je tam obvykle 8/12st. Hruza!
Petanda + Neo (10.9.05) 26704
8.2.2007 1:43:10
Ahoj Hanko,
sobecky hlasim, ze by to bylo super, jen dojedte;-) Ziju v Japonsku uz vic jak dva roky, mam 17 mesicniho chlapecka a muj manzel je Japonec. Ziju kousek od Tokya, nebyl by problem se setkat;-) Jestli mas nejake konkretni otazky, tak mi pisni na mail, rada ti povykladam, ted musim bezet, tak zatim pa. Jo jeste neco, s anglictinou si hlavu nedelej, protoze se ji tu moc nedomluvis;-) Vetsina Japoncu anglicky nemluvi. Ale neboj, je tu i dost cizincu.
Pa Petanda
Hanka + 2 kluci 4981
7.2.2007 14:02:20
A jak na ten pobyt celkově vaše děti reagují? Berou to jen jako výlet nebo jsou více vystrašené, když nikomu nerozumí? Není to pro ně moc velký chaos? Nebo se v pohodě přizpůsobí? A co strava, mám pocit, že náš starší syn se bez určitých potravin snad ani neobejde. Jak si děti zvykají na jinou stravu, jiné potraviny, než byly zvyklé z domova?
Hanka + 2 kluci 4981
7.2.2007 12:22:55
Dík, zatím co jsem psala, tak jsi mi na nějaké odpovědi už odepsala. Umět jazyky je asi to nejdůležitější, co? Jsem děsný lenivec se je učit, ale teď mi nic jiného nezbývá, než oprášit, co už jsem uměla a pokračovat v tom. Je fajn, že tam máš kamarádky. Budu muset angličtinu asi hodně dohnat, jinak si tam těžko někoho najdeme, i když to budou taky cizinci.
Hanka + 2 kluci 4981
7.2.2007 12:16:27
Ahoj Petro, děkuji za odpověď. Máš děti doma nebo už je zkoušíš dávat do školky? A jestli jo, tak do klasické nebo anglické? Já dala Maxe od září na kroužek angličtiny, tak něco málo už chytá tam a něco se učíme po troškách spolu. A ten menší se tak nějak učí při nás, občas taky něco pochytí. Já mám strach, že tam budu sama jak kůl v plotě, zatím mi stačilo stěhování v rámci ČR, zvyknout si na prostředí kolem není problém, ale najít si známé, kamarády, mít s kým poklábosit nebo trávit volný čas, to chce spoustu času a není to jen tak. A to mluvím o místním prostředí v rodném jazyce, co teprve Asie? Vůbec si to nedokážu představit.
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 476  [Dalších 246 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.