Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Lucie Portman |
• |
3.4.2007 16:58:21
ahojte vsichni, jsem ceska zijici v ankare, najde se tady jina ceska nebo slovenka? mam 6ti mesicni holcicku... zdravim lucie
|
Petanda + Neo (10.9.05) | 26704 |
23.3.2007 9:09:56
Ahojky,
Aichi neni mesto, je to oblast, Japonsko je rozdeleno na casti, neco jako USA na staty, tak podobne, je treba ziju kousek od Tokya v prefekture zvane Ibaraki. Jeste me tak napadlo, nefunguji tu evropske mobily, takze pokud se budete chtit spojit, tak at si vezme sluchatka s mikrofonem a stahne si na internetu volne dostupny www.skype.com program Skype, je to jak telefonovani pres internet, no a pokud ma hrazeny hotel, tak k tomu bude i pripojeni, takze to budete mit zadarmiko;-), casovy posun v letnim case o 7 hodin vic v Japonsku. Jinak treba na stanicich metra (co vim z Tokya) jsou mista, kde se chyta internet bezdratove. Pak tu jsou i internetove kavarny, v Tokyu to stalo myslim 200 jenu za hodinu a jsou otevrene nonstop. S jidlem, at urcite sushi vyzkousi, je to moc dobre a s rybama, jak je mi zname z CR, to nema nic moc spolecneho, jsou cerstve bez jakehokoli pachu a vyborna chut. Pak muze vyzkouset nudle zvane udon nebo ramen (dlouhe a;-),nemam diakritiku,hehe), katsu (jak rizek, to je dobry), at ho nekam ti co ho pozvali vezmou na veceri ne?;-) Pak taky na kazdem rohu jsou automaty na piti, v pet flaskach nebo plechovach, jak teple, tak studene, takze je dobre mit s sebou nejake drobaky;-) Rychly prepocet jenu na koruny - uberes jednu nulu a vynasobis dvema, takze pr. 1000 jenu zhruba 200kc;-) To je tak jeste, co me napada. Pa Petanda |
Leisa1 | 45376 |
22.3.2007 22:16:28
Ahojky Petando,tak to není město?Tam bude na více místech,kde bude potřeba. Ubytovaný bude v hotelu.S tím internetem měl obavy, tak jsem mu říkala, že nejede do Afriky,ale do Japonska:-)).Jídlo bude mít určitě na pracovišti a myslím, že bude spokojený.Jen to sushi, no nevím, slyšela jsem,že někomu po tom nebývá moc dobře.A ryby má rád,ale nesmí mít kostičky:-)).Moc děkuji za rady a postřehy.
|
22.3.2007 3:53:18
Ahojky,
Aichi v kvetnu, jede do mesta Nagoya? Aichi je prefektura (neco jako napr. severomoravsky kraj;-)) Je to na jihu nejvetsiho z ostrovu- Honsu. V kvetnu bude teplo, mozna nejake deste, takze spise takove lehci jarni obleceni, mozna dva svetry a jednu lehci jarni bundu. Mena, urcite japonske jeny, nebo pak dolary, ktere si bude v Jap. moci smenit, ale jeny jsou lepsi. Jak to ma se stravou a tak? To ma zajistene? Jidlo je tu hodne odlisne, tak aby nestradal;-))) Jestli ma rad ryby, sushi a tak, tak si tu prijde na sve....jestli je to knedlikovy a gulasovy chlap, tak bude muset do nejake italske nebo francouzske restaurace. Bude ubytovany v hotelu? Internet je tu vsude, tady se bez internetu nikdo neobejde ze;-))) Kriminalita je tu minimalni, lide jsou tu mily, vstricni, nesidi, nedava se tu spropitne (nepatri to k jejich kulture;-)), verejne zachody jsou cistoucke, ale at se pripravi na to, ze moc lidi tu anglicky nemluvi. Jo a hodne si potrpi na dochvylnost. Jinak nemusis mit strach, je to zeme vyspela a lidi se tu neztraci;-))) Kdyby jsi mela nejake dotazy, tak pisni. Petanda |
Leisa1 | 45376 |
21.3.2007 16:04:27
Ahoj, jak si tak pročítám tuhle diskuzi, tak se snažím představit,jaké to musí být, žít takhle daleko od domova....Ale zas chápu, že když člověk opravdu miluje,tak by šel na světa kraj.Já žiju asi 20km od místa kde jsem se narodila,takže mi zbývají jen ty představy:-)
Ale k věci, chtěla jsem poprosit o nějaké info o Japonsku, v květnu tam letí přítel služebně na 3 týdny (oblast u města Aichi). Jaké tam bude počasí, jakou si má vzít měnu, jak je to tam s internetem, prostě mám strach, aby nestrádal a aby se mě a synkovi vrátil v pořádku.Děkuji za každou radu..... |
Petra, Cina | 61123 |
4.3.2007 3:42:36
Urcite mi napis na muj mail: gattringerova@seznam.cz
|
Annaj | 33273 |
3.3.2007 22:01:30
Ahoj Petro, co žiješ v Číně. Ráda bych se s Tebou poradila. Zvažujeme manželovu pracovní nabídku odstěhovat se na dva roky do Číny a máme dvě malé děti - pět roků a osm měsíců. Chtěla jsem se zeptat, jestli se to dá nějak normálně zvládnout bez újmy na "zdraví" a "psychice". Jde mi hlavně o holky.... mohla bych Ti třeba napsat na mail, prosím? Díky.
|
melis |
• |
24.2.2007 15:32:35
Zítra tam létím.Zkusím se zeptat,když něco zjistím,tak se ozvu ohledně těch nemovitostí.Myslim si,že cizinci kupovat můžou,ale o sto procent dráž než místní.to jsou dost lukrativní lokality.Zeptám se místních a dám zprávu.M
|
melis |
• |
24.2.2007 15:32:32
Zítra tam létím.Zkusím se zeptat,když něco zjistím,tak se ozvu ohledně těch nemovitostí.Myslim si,že cizinci kupovat můžou,ale o sto procent dráž než místní.to jsou dost lukrativní lokality.Zeptám se místních a dám zprávu.M
|
23.2.2007 12:37:30
Ahojky,
Tokyo je super pro bezdetne pary;-), nakupy, nocni zivot, cestovani metrem, bez auta se tam da skvele zit, ale s detmi bych tam bydlet nechtela, pokud bych teda mela na vybranou. Je tam hrozne malo zelene, cestovat s detmi metrem je silene, to i ja s jednim mam co delat, proste tam proudi, doslova, davy lidi. Take nevim, co myslis, ze tam budete podnikat....mno je tam Disneyland (opet davy lidi;-)) a morske akvarium...i ta komunita cizincu tam je urcite mnohem vetsi nez treba tady, kde bydlim ja. Pak to teda bude chtit tu anglictinu;-) Hele, vsak uvidis, ta zivotni uroven je tu skvela, dobre se tu nakupuje vsechno pres internet...od nabytku pres jidlo a produkty z Evropy (jako potraviny), dokonce jsem minuly tyden objevila s jednom obchode s dovezenym jidlem krupici, tak jsem si uplne jak mimo udelala krupicnou kasi a vsechno jsem to snedla, no bylo mi blaho;-))) Papa Petanda |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.