| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Asii

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 476  [Dalších 306 >>]
VENDULA A DCERKY PETEK,SEVIM 56161
21.5.2007 17:46:19
SIMIK,

GEOGRAFICKY -ANO

Location: Eastern Mediterranean. Located on two contitents Europe and Asia. The European part of Turkey is called Thrace, while the Asian part is called Anatolia or Asia Minor.

Area: 814 578 Km2 (314 500 square miles)
% 3 on the European continent
% 97 on the Asian continent
* ALE INZERAT BYCH SI URCITE DALA POD EVROPU, A NE DO ASIE A TO SAME U RUSKA, NEVIM JAK TY????? MYSLIM, ZE BYCH MELA VETSI SANCI POTKAT NEKOHO TAM. NEMYSLIS????
simik
  • 
21.5.2007 16:55:40
Vendulo..
Neco malo,opravdu malo ale zajimaveho ti ted o Turecku napisi:
Oficialni nazev- Turecka republika
Rozloha- 814578 km2
Geograficka poloha- Jihovychodni Evropa,zapadni Asie(38°45"SS,32°00"VD)

Turecko nazyvaji evropskou zemi,ale uplne tak tomu neni.. Z politickeho hlediska je jiz asijskou zemi,jelikoz Ankara(hl.m.)lezi v Asii.Ale tim,ze cast zeme zasahuje i na stary kontinen,tak Turecko lze z geograf.hlediska zaradit i do Evropy..

Je to uplne stejne jako v pripade Ruske federace.Vetsina uzemi lezi v Asii,ale je to evropska zeme.
VENDULA A DCERKY PETEK,SEVIM 56161
21.5.2007 13:32:56
HELE SIMIK,

JA DELAM PRO LETECKE SPOLECNOSTI A
V NASICH SMLOUVACH TURECKO PATRI POD EVROPU TAK SI TO MEZINARODNI IATA ROZDELILA, KDYZ JSI TAK CHYTRA

PRISTE AZ POLETIS TAK SI KUP LETENKU DO TOHO TURECKA Z ASIE.

MUJ MANZEL POCHAZI Z JIHOVYCHODNI TURECKA TE CASTI BLIZKO SYRIE/ A SYRIE JE MIDDLE EAST/

NEVIM JAK BY SE TO LIBILO NASIM KLIENTUM KDYBYCH JIM TAM NA LETENCE PRIDALA TROCHU TECH LETISNICH PRIPLATKU Z ASIE
Hana škorpilová
  • 
21.5.2007 9:23:19
košíky jsou pletené z upraveného ratanu. je to skvělí materiál pro domácí použítí, má úžasné vlastnosti. jen se namočí a plete.
zpracovávání proutí nelze realizovat v bytě. pokud, bych si sama nažezala pruty vrby. je možné z toho plést, ale jen hned po nažezání. Další zpracování je vlastně řemeslo samo o sobě. Proutí se loupe, vaří , štípe, hobluje.....atd.
hlavne pře zpracováním se máčí cca 5 - 10 hodín a je velice fyzicky namáhavé z toho plést.
Dá se koupit už proutí opracované, ale i tak je práce s ním v podstatě nemožná v panelákovém bytě, a cenově je také drahé.
Tehle pedig mám stočený v krabici od banánů a máčím ho v pekáči na husu.
Ale pracovní postupy a technika pletení je stejná jako u košů z proutí. Je to stejné řemeslo, jen se projekty realizuji v menším měřídku a užítí košíků je hlavně v domácímu použití. Pedig především umožnuje jemnější práci a složitějsí vazby vycházející z asijské tradice. Ostatně tento materál je stále na asijských koších používaný je to původní surovina.
Třeba čínské a japonské tradiční koše jsou právě užasné a neuvěřitelně služite vaplejtané a vypracované.
Ale jak jsem psala v Evropě, se prakticky nedá sehnat literatura popisující starou řemeslnou práci Asijských výrobců košů. Třeba takové ty klobouky, nebo vějíře a složitě vyplejtané táci... to je úžasné..ale pro zajímavost...protože je to vyráběné za jiných ekonomických podmínek je celý svět zaplaven pro mě až neuvěřitelně levnými koši. tak já upletu košík na pečivo..za matr. dám asi 80 kč...práce protože nejsem profesionál tak 10 -15 hodin, naproti tomu si ho můžu koupt za 30 kč na stánku u pouličních obchodníku... proto jsou mé košíky neprodejné, ale asi chápete, že je to o pocitu ..... udělám si to sám.....

pěkný den...a začněte se koukat po košíkářských výrobcích...:-) najednou je uvidíte jinak...

Ahoj Hanka
Petra, Cina 61123
21.5.2007 8:56:31
Co je to Pedig? Ja myslela, ze je to z prouti... To jsem asi 100 let za opicema, co? A z prouti nepletes, bylo by to levnejsi..
Hana škorpilová
  • 
21.5.2007 4:45:40
ahoj ,děkuji za pochvalu sých výrobků, to mě moc a moc lichodí a těší...
z těchto výrobků nemám nic, všechny jsem je rozdala známím a příbuzným,
pro informaci jeden košík pletu tak 10 až 15 hodin a cena materiálu - dováženého z asie/ Pedig/ je docela vysoká. zacímám večer když mi děti usnou a matám s stím někdy k veliké libosti manžela, třeba i jěště ve 2 ráno.
Mám dve maličké holčičky 2 a 4 roky, zase na druhou stranu jsou to právě ony kdo se ale raduje z každé mé hotpvé kravinky slovy..je maminko ty jsi mi upletka zase nový košíček, ten je ale krásnej!.... vzápetí se o něj servou! jsou mé holčičky.
nejvíc dceru fascinuje, že jsou v té galerii na intrenetu!
no a upřímě, on by si to nikdo nekoupil ani za 200,- Kč ... :-))
to by bylo asi 10 Kč na hodku...a ješte s ostudou......
pozitivni mysleni 30216
21.5.2007 3:31:24
predne zdravim vychod:-)

Hanko, to jsou krasny veci.To i prodavas nekde???Sikovna.
Petra, Cina 61123
21.5.2007 3:25:21
Hanko, je to nadhera. Ja sice nebydlim v Japonsku, ale v Cine, ale poprosim nejakeho Cinana, aby se podival. Tva prosba mi neprijde divna, a kdyz budu moct, rada ti pomohu. Mne naopak prijde obdivuhodne, ze se nekdo tomuto venuje a chce se v oboru nadale vzdelavat.
Petanda + Neo (10.9.05) 26704
21.5.2007 3:14:33
Mila Hanko,
divila byste se, kolik dostavam zadosti o zaslani neceho....je to unavne. A neni to jen tak verejne, ale primo na mail a ze se nekteri jen tak nevzdavaji a jsou otravni. To, ze jsem to vztahla na sebe...japonske knihy, kolik tu je zen z Japonska aktivnich na tehle diskusi? Ja a tim to konci.
A to ze mam casu dost, mozna jsem financne zabezpecena atd., ale zde je zivotni styl velice odlisny a zeny na materske nemaji moc volneho casu, nestezuju si, vybrala jsem si tento zivot, zvykla si a vyhovuje mi, ale naucila jsem se byt neduveriva a i v dobre mire sobecka, jen tak tu clovek prezije. No a ten nedostatek pokory, no tlacili to do me rodice horem spodem, ale neuchytilo se to. Ambiciozni jsem, nechci zustat doma naporad...deti rostou a v teto zemi je vysoka skola nezbytnosti. Mne nikdo dite nehlida, takze jakekoli aktivity musim skloubit s detatkem. Aby tu nekdo nemel predstavu, ze zabezpecena zena v Japonsku ma chuvu a lita po nakupech, zajde si na cviceni, do jazykovky a tak. Je to tu proste jine, muzi zde pracuji mnohem delsi dobu nez je tomu v Cesku a zeny delaji vsechno, protoze to jinak nejde. A nektere tu pracuji, k tem mam opravdu uctu.
Ale vsimla jsem si, ze nekdo mene neprijemny se vam uz ozval, tak snad sve vytouzene knizky brzy dostanete.
A ja se poucila a priste uz radsi reagovat nebudu vubec.
Preji hezky den
Petanda
Simik
  • 
20.5.2007 17:45:30
Pro VENDULU: Samozrejme ze Ankara patri do Asie jako ostatne cast Turecka,ktera zacina od mostu Bosporus,ktery deli Turecko na cast evropskou a asijskou!!! Takze nez zacnes do nekoho rypat over si informace,pouze strapnujes sama sebe.
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 476  [Dalších 306 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.