Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Nisa | 31554 |
11.4.2013 18:59:17
Ahoj,
naše malá má dneska 21 dnů. Za 14 dní přibrala 590 gramů a vyrostla tři centimetry, zdá se, že to je standardní miminko. Jinak bezplenkovka - já jí provozovat nechci, ale malá značila už v porodnici super, akorát jak matka holt neměla zájem, tak už toho nechala. Dokázala bych teda vychytat kakání, to je zjevné pořád, ale čůrání už ne. Ohledně kyčlí se někdo ptal, jak to probíhá - jednoduše - během pěti minut vyšetřili ultrazvukem deset dětí, nikdo mi ani neřekl její nález, až jiná dětská doktorka při vizitě, když jsem se já začala vyptávat. |
MarikaP+3 | 82381 |
11.4.2013 18:49:28
Tak vám nevím, ale zatím to moc nevzládám, už jsem tu na ně 2x řvala jak největší furie možná i vícekrát, Zuzka je dneska, pokud nemá vzácnou chvíli, kdy nespí absolutně neodložitelná a neukojitelná ve svých potřebách, připadám si neschopně
|
withep | 93862 |
11.4.2013 17:29:11
Tuhle mi docvaklo, že je tahle diskuse taková čarovná, taková poučná. Stalo se mi několikrát, že jsem sem něco napsala a rázem se to otočilo. Onehdy jsem napsala, že se nám daří kyblíčkování, ale chytám jen čurání, kakání ne. A ejhle, hned se čurání přestalo dařit a chytla jsem stoličku. Pak že mám jen jednu vložku do podprsenky a stačí to, potřebuju ji jen při kojení na druhý prs. Ejhle, tím rázem přestala ta jedna stačit, ušila jsem si dvě ze zbytků na pleny, ale furt je to málo . Včera mě to úplně uhodilo do očí - popisovala jsem, jak jsem byla v jednom kole a nemohla se pomalu ani napít, a jak mi děti nechtěly dopřát půlhodinku odpočinku - a jakmile jsem to dopsala, zjistila jsem, že všechny tři děti spí . No a jak jste tu nedávno řešily, že mají vaše děti zadečky opruzené z uprdávání, a já napsala, že Emil taky uprdává, ale opruzený není... ejhle, už ho mažu sudocremem. Tak nevím, asi si začnu dávat pozor na jazyk (na prsty na klávesnici :).
Chudák malý má rýmu, asi nám nastydl na školkové brigádě . Vymrzli jsme všichni, ale myslela jsem, že on je v teple ve fusaku, a asi nebyl. Ku podivu v noci spal a pil docela dobře, spal na boku přitulený ke mě. Přes den spal jednou na břiše, jinak ho mám svisle v šátku, jak ho dám na záda, abych ho svlékla/oblékla/přebalila, začne se dusit, a taky dělá pauzy v kojení, aby se nadechl, chudáček můj malý... |
borovice + 5 | 35110 |
11.4.2013 15:48:16
Já se právě nejvíce asi ztotožnuji v tom plánování s králíkem z medvídka Pů , ale myslim že je se mnou větší sranda než s ním.
Zvládneš 3 děti a zvládla by jsi i 4 |
Barbuschka | 60578 |
11.4.2013 15:30:52
A taky se bojím, že bych 4 už nezvládla. Jsem docela chaotik a prosadit disciplánu u dětí se mi daří dost těžko
|
Barbuschka | 60578 |
11.4.2013 15:29:03
Borovice, máme holčičku (5,5), kluka (3) a teď druhého kluka. Ale mám pocit, že jsem se tu holčičku ani neužila a už je přece jen velká. Prostě ještě jednu holčičku bych potřebovala Ale ty dva kluky bych nevyměnila ani za nic
Jinak čtvrté dítko jsem nejvíc řešila, když se ukázalo, že teď to bude kluk. A já bych tedy měla dát všechno oblečení po dceři pryč. Pak jsem se uklidnila, když mi došlo, že to nemusím udělat. Že to můžu část schovat bez ohledu na případné čtvrté dítě |
borovice + 5 | 35110 |
11.4.2013 15:19:35
a s tou bezplenkovkou to nijak nehrotim, beru to spíš jako bohus že nespotřebujeme tolik plenek a hlavně že není v pokakané plence, signály moc nestíhám sledovat, spíš jí dávám pravidelně - občas na to zapomenu. Kakání většinou poznám. Byla jsem z toho strašně překvapená jak to rychle pochopila, předtím jsem o bezplenkovce slyšela ale nevěřila jsem že to jde, taky nevim jak bych to při tolika malých dětech zvládala, měli jsme 4 děti během 5,5 roků, teď máme přeci jenom delší pauzu. Jsem doma dopoledne s T sama a tak mám čas se jí více věnovat.
|
borovice + 5 | 35110 |
11.4.2013 15:17:12
ty pěstičky si taky cucá a slintá taky
Barbusko ty máš tedy 3 kluky? Já si na porody a pobyty v porodnici nemůžu stěžovat, měla jsem vždy štěstí. |
borovice + 5 | 35110 |
11.4.2013 15:14:44
díky za přivítání, Danae spíš bych to viděla na růstový spurt okolo 6 týdnů.
Organizace je moje jsem takový organizátor. Třeba teď odpoledne máme u nás doma vojnu, nejdříve úkoly, příprava do školy, logopedie apod. a potom volná zábava. Zrovna teď mi tu kvílí V (prvňák) nad písankou |
Barbuschka | 60578 |
11.4.2013 14:46:04
Také krásné odpoledne. Vítám Borovici a Lilu
Vždy něco dočtu, ale nestihnu reagovat a když mám chvilku na psaní, tak zase nevím co Organizaci při pěti dětech si také neumím představit. Docela by mě zajímalo, jak to všechno zvládáte. Já ještě hodně toužila po čtvrtém dítku (holčičce ), ale během těhotenství mě to přešlo. A teď je mi jasné, že už do toho nejdu. Nejde o porod samotný, ale o to všechno okolo. Třeba se dohadovat s PA, že jsem zapomněla toaletní papír v tašce v autě a jestli by pro něj manžel ještě stihl dojít nebo ne. (Tohle se fakt odehrálo, asi 10 minut před narozením Vojty.) Ale některé oblečky ještě schovávám. I holčičí. Nezvládla bych to dát pryč všechno najednou Withep, Tvé líčení včerejšího odpoledne mě uklidnilo, že v tom nejsem sama. Syn má navíc od rána rýmu a já už asi 200x slyšela "Mami, chci vysmrkat." Ale zase dobře, že už umí smrkat a nemusím mu nos odsávat. A dcera jak nechodí do školky, tak se doma občas nudí. Hračky rozházené všude kolem, hrůza. Ale zase občas si ti dva starší krásně hrají - včera jeli trajektem do Finska Včera mi přišlo, že už je to s tím prděním do plínky lepší, ale dnes jedeme zase znovu. Alespoň, že už mu to trochu žloutne, i když zelené to ještě je. Tak snad bude brzy lépe. Už mě to neustálé přebalování fakt nebaví. I v noci jsem mu 2x myla zadeček pod vodou. A přitom mi přijde, že to stále nemá lepší |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.