| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2013

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 4180  [Dalších 4110 >>]
Danae+děťátko 131304
11.4.2013 13:05:11
Krásné odpoledne :-)

Zdravím Borovici i Lilu ~x~

Já jsem teda tady mimořádně out, protože mám jen jedno dítě (doufám, že zatím), nešátkuju, používám plenky a ještě k tomu jednorázové. Podle plánu chci vyzkoušet látkovky někdy po šestinedělí. Zatím je používám na jednorázovku na široké balení kvůli kyčlím... Na tu bezplenkovku si zatím netroufám... A porodům doma fandím, i když já sama bych na to (možná zatím) neměla odvahu ~;)

Náš malý (pokud jsme doma vážili správně) za dalších 14 dnů přibral 900 g, i když teda byl vážený oblečený a s čistou plenkou, ale stejně ~t~

Myslíte, že je možné, aby už mu lezly zuby? Nějak slintá, je neklidný, často se budí, chce pořád pít, ale jen pocucává a usíná u toho, občas si hryže pěstičky...
MarikaP+3 82381
11.4.2013 12:41:04
Tak já už jsem dneska z toho nešťastná, od 9 hodin jedu kolečko, kojení,plenka,kyblík,šátek, řev.....v šátku nebo odložená do 10 minut začne brečet, na prdy mi to nepřijde, fakt už nevím, co s ní je. Chudáka Matěje jsem chtěla uspat do půl 11 a až ve 12 nám na to Z. dala prostor, abych ho stihla uspat. Acho jo.
Boni, Honzík 10 let + Alžbětka 7673
11.4.2013 11:06:51
Quastice (jestli teda můžu), já mám s těma nickama problémy. U tebe mi nedošlo, že to je množné číslo od příjmení. U Zaby mám zase problém, zda je Zaba nebo Žába, i když má obrázek žabky, ale vždy píši Zaba. Kdybychom se fakt přestěhovaly na uzamčenou diskuzi, bylo by to lepší, nemusely bychom se schovávat pod nicky.
Vítám Borovici i Lilu. Lilo, Citronka či citrónová šťáva dělají prý zázraky a DM prodává různé prostředky na různé typy skvrn. Borovice, obdivuji tě s tvým počtem dětí. Mně stačí 2, i když manžel pořád provokuje, že by ještě chtěl další, ale já vím, že mně to stačí, toto těhotenství, porod i nástup do života nebyl pro naši Betynku jednoduchý, tak bych nechtěla pokoušet osud. V nebíčku jeden andělíček, opravdu mi stačilo. Ale když jsme někdy po noci nevyspaní, rozlámaní, tak si manžel uvědomuje, že jsme už "staří" a touha po dalším dítěti ho přejde velice rychle. ~j~
Hrozně vám ty vaše alternativní porody a mateřství závidím (v dobrém slova smyslu), my na to teď fakt nemáme podmínky. Možná opravdu časem.
Withep, z tvého líčení dne jsem byla smíchy mrtvá, i když pro tebe to byl asi pořádný záhul.~;)
MarikaP+3 82381
11.4.2013 9:02:25
Lila, skvrny od stolice přepírám v ruce žlučovým mýdlem, dobré je taky do praní přida perkarbonát, ale já to nedělám, naše plenky už jsou tak zdevastované, že sem tam nějaký skvrnka mě nerozhodí.
Oblečení po stařších - tak to by mě taky zajímalo, já to řeším tak, že to oblečení přebarvím, obatikuju a jak to vypadá pak pěkně :-)
lila +3 130605
10.4.2013 23:01:35
Quastici, my jsme 18-teho.
Takze jsme na tom skoro stejne. Akorat maly se narodil po terminu a vy asi pred , ze?

Jinak uz se mi ta bezplenkovka moc nedari. Rano to jeste poznam ale potom pres den uz ty signaly nejak neumim rozlisit, je zech placu a reakci vic a uz je potom vzdy nacurano v plence.takze to adi nebude tak snadne.
A kakani jsme meli dnes dva krat v obchode a to tak ze to vyslo az na zada a na body.

Nemate tip cim se to da dobre vyprat? A taky s cim vyprat stare skvrny od OVOCE ktere jsem nasla na obleceni po starsich detech a dalo by se jeste pouzivat pro mimi.
borovice + 5 35110
10.4.2013 22:23:31
a ještě k dalšímu porodu, namlsaná velmi rychlým překotným porodem doma se Zuzankou jsem propadala s Toničkou po hodině hysterii že to dlouho trvá a zaříkávala jsem se že je to fakt můj poslední. Ale hodinku po už jsem měla myšlenky na šesté ~t~
borovice + 5 35110
10.4.2013 22:16:51
Klidně 36 ~j~ a za pár měsíců 37.
Z toho jsem měla taky vždy noční můru mít dítě v nemocnici, hlavně bylo strašný že byla s námi doma jenom 3 dny, pořádně jsem se s ní nestačila sžít, byla jsem bez ní skoro 3 týdny, po pár dnech jsem se musela vrátit domů a normálně fungovat pro ostatní děti.
My jsme se s MM dohodli že Zuzanka bude naše poslední ale pak jsme si to nějak rozmysleli, měla jsem před 1,5 rokem zamlklé ve 13. týdnu. Doufám že ještě Toničce pořídíme sourozence.
Jaké je to mít miminko po takové době? Krásné ~:-D~;)
MarikaP+3 82381
10.4.2013 22:11:55
Borovice, to teda muselo být dost náročný. My jsme hned po porodu celá rodina chytla od Elišky virozu, horečka, kašel, rýma a já se strašně bála, aby to malá nechytla, přesně tyhle katastrofický scénáře mě pronásledovaly, že skončí v nemocnici se zápalem plic. Nakonec to dopadlo dobře, Zuzka jediná z celé rodiny to odnesla jen s rýmou, asi bylo dobře, že jsem to chytla i já, abyh jí dávala dostatek protilátek v mlíce.
A jaké to je, mít po takové odmlce zase miminko? Já jsem celé těhotenství odpovídala vyhýbavě na otázky, jestli je to poslední, protože jsem si dovedla představit, že bychom ještě jedno dítě měli. Ke konci těhu jsem tu myšlenku ale už silně zapuzovala a běhěm porodu jsem také nepřipouštěla , že tohle bych měla podstoupit ještě jednou. Ted ale vidím tu naší krásnou Zuzku a říkám si, jak to rychle poletí, bude zase veliká a červíček už zase hlodá. Manžel o tom moc nechce slyšet a když už, tak jedině s tím, že si ted dáme pár let pauzu, takže třeba za těch 4-5 let.
No uvidíme, třeba se mi už ani nebude chtít zase znovu ten kolotoč okolo miminka...
A můžu mít ještě jednu indiskrétní otázku, kolik je Ti let?
borovice + 5 35110
10.4.2013 21:45:24
mariko taky máme doma jednu Zuzanku ~;) bude jí za měsíc pět let.
borovice + 5 35110
10.4.2013 21:44:55
Rasalo pro mě je to normální, píšu si ve vícečetné diskuzi s maminkami co mají 5 i 6 dětí, někdo postižené nebo v PP s různými výchovnými problémy. Jak jsou starší děti ve škole tak máme zase jiné starosti, s učením, kroužky apod.
Po narození Toničky se naše rodila docela organizačně "prověřila". Tonča dostala v 7 dnech věku oboustranný velmi vážný zápal plic, z obyčejné hloupé rýmy a skončila 3 týdny v nemocnici, z toho byla 8 dní v umělém spánku a dýchal za ní přístroj. Byla na tom hodně špatně ale zvládla to, MM musel skoro měsíc (když počítám i pobyt v porodnici) všechno doma zvládat i děti se musely více zapojit.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 4180  [Dalších 4110 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.