Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
MarikaP+3 | 82381 |
12.4.2013 16:03:18
No my dneska druhý den bez taťky a ráno bylo opět dost kritické, Zuzka mi brečela asi hodinu v kuse, vůbec nevím proč, ale v podstatě od rána byla zase v permanenci - nakojit, přebalit, položit, pláč, unosit, pak chvíli spí, ale za chvíli znovu. Brečela i v šátku, tak to bylo náročný, chudák Matěj zase než se dočkal přebalení, uspat jsem ho mohla až v poledne. Oběd jsem začala vařit ve 12, chvíli jsem se bála, že dnes budeme bez oběda. Za to ted mi Zuzka spí už přes tři hodiny, tak čekám, kdy se probere.
Jak to děláte, když potřebujete obstarat ty starší a mimino si vyžaduje pozornost, necháte ho plakat nebo prostě starší se musí nějak zabavit sami? |
VVerka + Pepča | 79697 |
12.4.2013 14:47:06
Ahoj holky,
Mariko a vůbec všechny - u nás je to s Pepčou taky děs ( a to mu není 5 roků, ale 3,5) Zlobí, neposlouchá, dělá naschvál, kňučí, dokonce se 2x počural a i 1x pokadil. Vůbec nevím jak na něj, aby byl zase v pohodě. Když jsme doma sami, teda i se Šárkou, je strašně hodnej, to samé, pokud je s manželem, nebo u našich, to je strašně hodnej, ale jak domu dorazí manžel, nebo s ním jdu k našim já, tak je jak blázen, hrábne mu a je k nezastavení. A když s ním pak mluvím a snažím se vysvětlovat, že takhle teda ne a proč to vlastně dělá, tak se vždy dočkám jen odpovědi ,,já nevím" nebo ,,já už nebudu" Ale za chvíli jedeme nanovo. Máte to u nás vidět večer v době koupání. Manžel chce pomáhat až překáží, Šárka řve, že chce do vody a ne z vody a že má hlad, Pepča řve, že chce jíst a také masírovat a také koupat a já nevím co všechno, já jsem z toho nervní, tak řvu na všechny okolo a do toho nám řve televize. Tak hrozný. Ale pořád si říkám, že to chce čas a snad to časem půjde. Co se počtu dětí týká, tak jsem přemýšlela, že bysme mohli mít děti 3. Když se narodil pepča, chtěla jsem hned další a říkala jsem, že když to bude kluk, budeme mít určitě ještě třetí a když to bude holčička, tak uvidíme. Máme holčičku a já sem si říkala, že bych to třetí za pár let (za 8-10 let) brala. Ale pak jsem si uvědomila, že ne já, ale manžel by byl moc starý tatínek (teď doufám, že se nikoho nedotknu). Pepčku jsem měla ve 23, teď když máme Šárku mi je 27, takže by to za těch 8 - 10 let šlo, to by mi bylo 35-37 let. Ale manželovi bude letos 35, takže za těch 10 let to bude 45 a to už si myslím, je na tatínka moc. Vidím to hlavně z toho pohledu, že mám já sama staré rodiče. Mamka mě měla v 36 a taťkovi bylo 40. A můžu vám říct, že to nejen bylo peklo(hlavně v pubertě), ale hlavně teď je to hrozné a bude hůř a hůř. Takže už proto asi třetí dítko mít nebudeme. A z ekonomického hlediska je to taky na houby. Teď dokud jsou děti malé, tak v pohodě, ale právě jak píše Marika, tak až půjdou do školy, budou se náklady čím dál víc zvyšovat (i když děti nebudou nijak náročné) Ale doba je prostě taková. Práce není jistá, všechno se zdražuje,... A než potom žít v bídě a slyšet od dětí výčitky, to raději mít děti 2 a žít tak nějak normálně. Ale nikdy neříkej nikdy. třeba se časem všecho změní....... Jinak nám byl včera 1 měsíc. To je strašné jak to utíká. Mě přijde, že jsme včera přišli z porodnice. |
Sluní* | 30068 |
12.4.2013 10:28:26
I Zaba má přístup.
|
Sluní* | 30068 |
12.4.2013 8:43:27
Rasala a Boni mají přístup.
Stejně jsou miminka k pomuchlování a tááák rychle vyrostou, musíme si je užít co nejvíc |
Rasala | 107719 |
11.4.2013 22:02:06
Koukám, že pětileťáci všude stejní.
Přejeme všem krásnou dobrou noc. |
Sluní* | 30068 |
11.4.2013 21:36:40
Mariko, krásnej porodní příběh!!
Musím si to taky sepsat, dokud to mám v hlavě. |
zaba + 3 | 64617 |
11.4.2013 21:35:05
Ahoj,
Poctivě dočítám, ale nestíhám reagovat. Mariko, já křičím na syna a to mám děti jenom dvě. On prostě neposlouchá, všechno mu strašně dlouho trvá a po nás chce všechno hned teď. Včera mi řekl, že se mnou bylo víc zábavy, když bylo ještě miminko v bříšku. Dneska ho zpucoval manžel, protože už byl nesnesitelný, tak mu pak řekl, že až zítra přijede z práce, že se má odstěhovat. Vydrž, ono se to časem srovná. Já v to aspoň doufám. Ale je fakt, že je to postupem času čím dál tím lepší. Borovice, vítej A víc nevím |
Sluní* | 30068 |
11.4.2013 21:21:09
Mariko, vydrž - ty začátky jsou těžké a než si to všechno sedne - bude líp!!
Holky, v deníku jsem napsala info k přesunu, tak to vyzkoušíme. Jen netuším, zda se tam dostane i Lila a Borovice. |
MarikaP+3 | 82381 |
11.4.2013 20:56:19
Rasalo, díky, no já si hlavně sypou popel na hlavu, že je to vlastně první den, co jsme tu sami a já už to nezvládám. Prvně to dopoledne, kdy Zuzka ne a ne zabrat, ale to mě spíš jen lezlo na nervy, pak mě naštvala Elis, chtěla jsem s nimi aspon na procházku se psem,ale Eliška se šprajcla, že se jí nechce, když je tam konečně teplo a jaro a navíc naváděla Matěje, at se mnou nejde, at mi uteče a to mě teda fakt vytočila, i když M. tomu vůbec nerozumí, tak mi to od ní připadalo hrozně zlomyslný.Nakonec jsme vyrazili, Matěj s motorkou, Eli mě ukecala nakonec s koloběžkou, tak jsem chvílema nevěděla, kdo skončí pod autem první. Ve finále jsem je všechny frkla do vany, sedím tam u nich, Zuzku na prsu a Matěj začal vylívat vodu z vany na podlahu, tak to už byla poslední kapka. No a večerní uspávání klasika, Matěj zase 3/4 hodiny dělal ta svoje alotria, Zuzi naštěstí spala.
My jsme zase vždycky chtěli 3 děti, ale s jídlem roste chuť, tak si dovedu představit, že jestli se dočkáme toho domečku se zahradou, kde ty děti můžu vypustit, že by čtvrťátko bylo. Manžel ted říká, že ani náhodou, ale pak připouští, že za ty 4 roky snad jedině, takže by se asi ukecat dal. Já se ptala Borovice na věk, kvůli tomu, že za ty 4 roky mi bude 36, jestli už nebudu na to stará - mmch. s dětmi jsi začala ve stejném věku jako já A taky se trochu bojím, jak to pak zvládat finančně, zatím mi to nepřijde nějak extra náročné, oblečení dědíme, jídlo pro 4 nebo pro 5 už není takový rozdíl, ale později, až budou chodit do školy, tak to asi bude jiná. Ale možná se pletu, nakonec hodně dětí mívají často zrovna lidi, který nejsou žádní boháčí. |
Rasala | 107719 |
11.4.2013 19:12:23
Mariko, to bude dobrý, jsou dny blbec a jsou dny pohody. Já mám štěstí, že Kubík ve dne spí hodně, vybírá si svoji dávku pozornosti v noci.
Náš malý značí, že si chce odříhnout, o kakání a čůrání nevím. Občas se kroutí a brečí, čekám řachu do plínky a on nic. Pije, až hltá a pak má problémy se vzduchem. Je schopný si odříhávat postupně až do dalšího kojení i 7x. Když ho nezvednu, poblinká se. Já jsem vždycky chtěla 4 děti, ale myslela jsem si, že začneme s dětmi dřív. Teď už si připadám stará a unavená. Taky počítám dopředu, kolik bude klukům, až nám bude 50 nebo 60. Navíc vidím, jak je na tom Toník a co bude následovat se školní docházkou. Kdyby byl šikovná, klidná holčička (jako jsem byla já ), možná bych se nechala přemluvit ke čtvrtému. Manžel by ještě chtěl, ten žádné problémy nevidí. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.