| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : říjen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 510] Názory 511520 z 6600  [Dalších 6080 >>]
mamula+3 117325
21.5.2012 17:11:04
Jo a už 2dny si Matýsek sám sedá,Vojta přijel po týdnu ze školy v přírodě a je úplně hotovej,co Matýsek za ten týden umí-sedí,povídá si,stoupá si,no fakt už je to záhul~:-D
mamula+3 117325
21.5.2012 17:06:53
Hroši,tak držím palce,ať se dáš brzy do kupy. A smužskejma je to někdy děs,oni si fakt myslí,že se doma všechno udělá samo~o~ Ten můj me dneska taky nas..l - jsem si vzala na sebe leginy pod kolena a takové triko pod zadek ,šli jsme pro kluky a jemu naproti a on mi řekl,jestli prý nejsem zase těhotná~q~ Fakt hrozná sranda.

Náčenko,co koláč?Doufám ,že bude chutnat:-)

V noci kojím tak 2-3 krát,ale jsou to takové rychlovky,maximálně za 10 minut je hotovo a spí dál

Matýsek měl v poledne mrkev s brokolicí a kuřecí a docela dlabal,ale přijde mi,že víc mu chutnají skleničky.Kluci to měli taky tak,ale on si zvykne:-)
Čaj pije trochu,mlíčko od maminky mu jede víc~:-D a občas mu dám vodu,dnes ji ppil normálně z kelímku a jak mu to šlo.

Venku to hrozně fouká a žene se pěkná černota,tak jsem zvědavá,co z toho bude,chlapy mám na atletice,tak doufám ,že dorazí včas domůa nezmoknou.
Bystrouška + liščátko 9/11 48534
21.5.2012 15:14:05
Náčenko, u nás pastiňák chutná moc.
A teď cokoliv s masem... prostě chlap.

Jo bacha, skoro všechny skleničky příkrmů od Hami jsou z Polska. Nemám k nim důvěru.
A nejvíc mu chutnají skleničky od Nestle s modrým vrškem myslím Alette nebo tak nějak se to jmenuje.
Já skleničkama začínala a teď už většinou vařím domácí. Nebo do domácího občas přidám skleničku něčeho, co teď není k mání v biokvalitě.

Hrošíku nádherný dort, jsi šikovná. A takové řeči občas doma taky slyším, prostě tu celým den ležím na zádech a koušu si nehty nudou.~t~~t~~t~~t~
Bystrouška + liščátko 9/11 48534
21.5.2012 15:10:08
Ahoj,

já tu dlouho nebyla, ale dočteno mám poctivě, jen si nic nepamatuju.

Co nového u nás?
Dnes měl O. 8. měsíční kontrolu a má 7,15 kg a 66 cm. Hlava 44 cm. Dostal poslední Prevenar a bude teď na chvíli pokoj od očkování.
U nás je to s jídlem v pohodě. Začala jsem pomaličku po 6. měsíci. Dávám zeleninu v poledne a teď už i s masem a žloudkem, olejem... Dopoledne má ovocnou přesnídávku, odpoledne většinou taky a večer kaši na lžičku. Kaše dávám nemléčné s trochou Nutrilonu nebo mléčné do kterých přidávám nemléčné, aby to neměl tak sladké. A jak mu jedou. Nejvíc asi jáhlová od Alnatury, potom rýžová a osmizrnná. Párkát týddně mu přidáám do kaše trošku lepkové na zvykání.
Ale prakticky po každém jídle ještě nabízím prso na napití, po obědě si jen cucne. Zkoušela jsem vodu, ale tu moc nepije a je ochoten pít jen venku v kočárku, když prso není.

Někdo tu psal, že dává tvaroh a pribiňáky, tak to myslím, že je nevhodné v tomhle věku. Zatěžuje to zbytečně orgány.

Spí mi od 7 do dvou a ve dvě chce nakojit a spí do pěti. A to je každý den definitivní budíček, který jsem zkoušela posunout, ale nemám šanci. Je to ranní ptáče.

Užse konečně otáčí oběma směry a couvá, dopředu mu to zatím nejde.~t~~t~~t~
hrošík+Em 8.9.08+Hani 4.10.201 46590
21.5.2012 13:26:18
Tak Hana už jakoukoliv zeleninu, ale zatím jedu v klasice brambor, mrkev, řepa, cuketa, brokolka, pastiňák..

Jé vítání muselo být fajn ,vidět ty miminečka...já te´d viděla od známe tady, malá má přes týden a holky, já bych tááák chtěla pidimimi :o)))

Náči, z pátku na sobotu jsem kojila od 12h co hodinu, vstala pak natrvalo v 6h... byla jsem jak mrtvola... te´d takto spala teprve druhou noc, ale chodí pozdě spát... te´d chodím kolem 21h... a dostává rýžovou kaši a dobrý, už nepláče u kadění, bobkuje skoro furt... a jasný, stále fest blije...
Náčenka & Šimi 11 & Tobi 16 112492
21.5.2012 13:19:39
Mamul, díky za recept, jdu na to ~R^
21.5.2012 13:10:50
Hroši, tak kojení 2x za noc fakt závidím.. my poslední dobou fakt často, klidně i 5x... ale stačí jen trochu cucnout a fakt zase spí... ale klidně se někdy od půl hoďky vzbudí znovu... ach jo ~a~ no, zatím to neřeším.. .ale pokdu to tak bude trvat dlouhou ,řešit budu... nevím, jestli je to tím, že mě cítí nebo ne... klidně se vzbudí už v 10h večer, jde spát mezi 7 a 8h... a pak zas ve 12, pak v 1h... a pak už je to lepší... ale i tak je to moc často na mě ~a~

Přeju, Hroši, ať už ti konečně najdou, z čeho ty problémy jsou.

Mamul, já taky dostala kytku, Šimi knížku (kterých už máma doma asi 5) - taková ta moje první knížka, kde se něco zapisuje... ale tak to někomu podaruju časem. A pak vkládačku panáčka dřevěného.

Už zkoušíme 4 druh zeleniny (mrkev, brambor, brokolice a teď dýně). Za chvíli vyzkoušíme cuketu a pastiňák, tak jsem zvědavá. Cuketa prý ještě úspěch mívá, ale pastiňák ~d~
hrošík+Em 8.9.08+Hani 4.10.201 46590
21.5.2012 13:00:09
Ahoj holky, volala jsem na výsledky kontrolní moči a je to po ATB ještě horší :o( Další ATB mi rvát už nechce, protože bych musela dávku, u které kojení je už špatný, tak jsme se domluvili na nějakým režimu a za 15dní opět moč...
což třebas to, že mám hodně odpočívat a klidový režim... ha ha ha...včera jsem makala tak, že jsem ani neměla sílu večeřet. Udělali jsme holkám totiž spaní v ložnici a už tam mají část hraček a my spíme v obyváku...

což bylo tak, že muž rozmontoval postel a odvezl a zbytek jsem stěhovala já, i skříň apod. ....

Ale durhou noc Hana kojení jen 2za noc!!!! Pokud to tak bude, tak se budila častěji proto, že mě cítila... a alespoň holky budou zvyklé, že budou spát spolu i na baráku už beze mě a část hraček zmizlo z obyváku, huráááá... a Em je moc ráda, všude říká, jak má pokojíček a má tam hračky a hcodí si tam hrát, tudíž ji nevidím furt...

včera jsem se dověděla od drahýho, že jen kojím... a nic jinýho dělat nemusím a to jen proto, že chudáček měl TÝDEN ve špinavým prádle kapsáče a chtěl si je vzít na sebe a nemohl...a že rifle nechtěl, tam nemá ty kapsy, kam dává dokaldy.. jel autem, tudíž šlo jen o cestu do auta, kde doklady může z kaspy vytáhnout... tak mě neskutečně nasral.....a to, že jsem teď furt na hromádce je jedno...a že nemá trenky.. tak ještě mu mám pánovi asi chodit do skříně a kontrolovat, zda mu nedochází trenky...

ach jo.. on fakt má v mozku beton....
ale že každý den jí teplý jídlo, vozí si do hokny buchty atd. to se dělá asi samo...samo se vysaje, sami se odnáší odpadky, sámo se umývá nádobí(nemáme myčku)....
mamula+3 117325
21.5.2012 12:58:54
Ahojyk,
náčenko,já pekla s tvarohem minulý týden koláč Himaláje,recept jsem našla na Mimibazaru a jen se po něm zaprášilo.
Vítání by
O fajn,Matýsek byl nejvlasatější a nejukecanější miminko.Dostala jsem kytičku a Mtýsek chrastítko,příbory od Tescomy a knížku.
21.5.2012 11:35:44
Hroši, dort nádherný :-) Já se dnes chystám na něco z tvarohu, už mi tu doma pár dní leží, tak ať se nezkazí... ale jen něco obyč... Tvůj manžel určitě měl obr radost.

Tussi, jméno pro chlapečka moc hezké a moderní ~R^ Jen si říkám, ať si ty věci ti tvoji kluci ve školce nepletou, když jsou jen o rok, to tam jistě budou chodit spolu ještě ~t~

Jindřiško, Mamulko, jak bylo ny vítání? My jsme byli v sobotu a super, mco se mi to líbilo. Hlavně to, jak to naše sedmiměsíční dítě tam pomalu "běhalo" - přeháním samozřejmě, a ta malinká miminka čerstvě vylíhnutá jen koukala. Zato ta mimča brečela, logicky, protože si tohle fakt ještě "užít" neumí a Šimon aspoň živě koukal, poslouchal hudbu a brebentil do toho starostovi... no prostě sranda zase jednou ~t~

Hroši, o knížce nic nevím, zkoušela jsem hledat a nic ~a~

Ad studená sprcha - no mě by to asi taky položilo, ale manžel, jak se ráno neosprchuje (an závěr několik minut úplně ledovou), tak s ním nic celý den není... a jak já se neosprchuju vroucí (fakt se ze mě kouří, jak vylezu), tak se mnou taky nic není.. .takže Emču obdivuju! Snažím se Šimona taky trošku otužovat tak, že mu na konci koupání polévám (nožky) chladnější a zatím zvládá, jen vždy zatají dech...

Hroši, myslím, že můžš být úplně klidná, Hanka je tom vývojově určitě v pořádku, podle toho co píšeš (tabulková je) a věřím, že i děti, které nejsou "tabulkové" to jistě brzy doženou, každý má prostě své tempo a pokud to není nějak do očí bijící, tak se to srovná samo, pokud ano, tak vojtovka to jistí (ne že bych ji chtěla cvičit, to ani náhodou)... byla bych úplně v klidu.

Shan, ať je broučkovi už lépe... teď si jistě zažívá s tím vzduchem, ty alergeny taky ve vzduchu nepřidávájí ~6~

[<<Předchozích 510] Názory 511520 z 6600  [Dalších 6080 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.