| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 11794  [Dalších 11694 >>]
Semínko + Tygřík 108315
12.12.2013 18:59:56
Ahoj holky,

ILLAAA, přijmi prosím moji účast ~x~, asi to teď u vás je dost náročné, tak přeji hodně sil při zařizování všeho kolem....Držte se.
Hanka+L+A+V 28463
9.12.2013 21:33:00
ILLAAA je mě moc líto, že to tchán neustál!! ~6~ A jak to nese tchýně, navíc když není sama ještě v pořádku?
Petřík to zvládl ve školce parádně, když neplakal. Asi si potřebuje všechno prohlídnout a vypozorovat, než se odváže!
A na pokyny ohledně oblíkání nereaguje ani Anežka :). A to to bývala tak snaživá holčička ~t~

S tím pindíkem budu taky brojit, aby mu ho doktorka nechala na pokoji.
A díky za pochvalu videa, je to náš malej komediant.

Od zítra su doma, doteď jsem musela být v práci a udělat mzdy, Anežka s Vojtou byli u našich, ale mamka si potřebuje taky něco nakoupit a doma uklidit, tak do konce týdne budu s nima doma a pak už by měla Anežka být dobrá. Tak budeme péct apod.

Illaaa+Petřík 74800
7.12.2013 23:50:30
Tak u nás to nakonec nedopadlo – tchán ve čtvrtek odpoledne umřel :o( No, je pravda, že na tom byl opravdu špatně, jen to prostě bylo takový rychlý, v pátek odpoledne ještě za ním manžel byl a v pohodě a v neděli ho odvezla sanitka.

Jinak ve čtvrtek byl Petřík poprvé v té školce, tak zatím takový nejasný závěr :o) Vůbec tedy neplakal, když jsem odcházela, tak mu paní učitelka akorát šla ukázat autíčka, nevztekal se, ale byl asi dost pasivní, prostě hodně vyjukaný z neznámé situace a prostředí. Učitelka říkala, že nereagoval na její pokyny ohledně oblíkání, atd. Ale obrázek si vybarvil, tak zase jen v koutku neseděl. Uvidíme dál, jak se mu tam bude líbit a hlavně jak budou trpělivý učitelky :o)))
Teď tam jdeme v úterý.

Hani, tak držím pěstí, ať ten lehký průběh vydrží . Zpěv pěkný. My jsme ve fázi: mámo, táto a pak ještě dodá, že v komoře je táta a přijde mu to děsně vtipný :o)
S tím pinďou nás bude dr. asi taky trochu prudit, ale věřím, že naše dr. není ras, že se sama o přetažení snažit nebude. Ale myslím, že v 18 měsících právě říkala, že do 3 let to řešit nebude. Přiznám se, že já to nechci řešit ani teď

Minonk, 18-tý týden je už moc pěkný :o)) Jinak já být na místě tvého miminka, tak si držím nožky u sebe i nadále :o))) Taková zvědavá matka :o)))
Ale ten stres musel být děsný, hlavně, že se to srovnalo.

Maffii, teda zkouška zraku bude u nás taky náročnější. To bych snad dopředu musela vybrat obrázky, které dokáže nazvat.
Daníkovi se očividně ve školce líbí :o)
Hanka+L+A+V 28463
7.12.2013 22:20:19
Ahoj holky,

jdu vám dát odkaz na našeho benjamínka klikni zde.

Minonk to jsi musela mít nervy, ale hlavně, že to dobře dopadlo!! Určitě to tentokrát bude všechno v pořádku, už jsi dost daleko. A je dobře, že si to dokážeš i tak užívat!!!
A mimčo je tajnůstkář, když nechce ukázat, co je ~;). TAk snad ten velkej ultrazvuk ve 20tt bude lepší!!! Su napjatá jestli vám přibude holčička nebo parťák pro Daníka!

A Daník je šikula, jak tu školku zvládá ~g~.

A díky, Anežka má fakt asi lehký průběh, asi jen 60 pupínků a bez horeček, tak kdyby to Vojta chytil, tak bych mu přála to samý. Jen je doma zabavit je umění, hlavně, když napadl trošku sníh.

Všem krásnou adventní neděli!
minonk 109764
6.12.2013 12:35:03
Ahojte holky,
tak zas po nějaké době píšu.

Děkuji všem za gratulace! Už jsem v 18. týdnu a dnes na kontrole nám mimčo odmítlo roztáhnout nohy.. mělo tak blízko stehýnka u sebe, že nic nebylo vidět, tak si budu muset ještě počkat na to, co to bude. Určitě si to chceme nechat říct, jsem zvědavá ~:-D Tajné to určitě nebude, takže vám to pak hned řeknu.. Akorát chceme před rodinou držet v tajnosti jméno, to jsme dělali i minule, protože každý na to jméno pak má nějaký názor a to já nehodlám poslouchat ~j~ až se to narodí a bude pojmenované, tak už kritizovat nebudou ~j~

Měla jsem před 2 týdny dost velký strašák.. začala jsem krvácet, uplně jasnou krví a bylo toho docela dost.. už jsem si myslela, že se s prckem budu muset zas rozloučit.. ~n~ naštěstí bylo vše v pořádku a ani nezjistili, proč jsem krvácela, asi jen nějaká žilka z čípku.. no, tak jsem měli takový stresující dny, ale vše v pořádku tak se opět raduji a sem v pohodě ~;)

Illloo, včera jste byli poprvé ve školce, ne? Tak jaké to bylo? Petřík je takový stydlivý, tak jsem zvědavá jak vám to půjde.
Daník už si ve školce zvyknul, sice teda říká ráno, že tam nechce a trochu kňourá, ale už nepláče ve školce vůbec a učitelky ho chválí.. tak vám taky přeju takový průběh ~;((

Držím palce aby se tchánovi a tchýni oboum udělalo brzo lépe..

Hoflenko, tak to je dobře, že ti tam něco nechali, myslela jsem si, že ti už vezmou vše.. dobře, že to kluci s taťkou dobře zvládli! Když chlapy musí, tak zvládají bez problému ~;)
Taky děkuji za gratulaci, mě ale přišlo, že nám to trvalo věčnost, jak už jsme se jakoby prvotně snažili od září, tak to byl vlastně rok.. no ale po ZT jsme měli 3 měsíce pauzu a pak asi 6 cyklus se to podařilo, i to mě příšlo strašně dlouho ~f~

Maffii, to máš uplně luxusní práci, když ti umožní 6 hodin denně, to je jak sen pro mě ~:-D tak držím palce at si brzo zajedeš v práci a vše doučiš ~R^
Daník je teda hubeňounký, to můj Daník mezi hubené nepatří.. nevím kolik měří, ale váží kolem 16 kilo ~:-D a to mu nedávám sladkosti a jí fakt zdravě, ale jí hodně no..

Hanko jsem na tebe zvědavá, jeslti to s tím cukrovím dodržíš, nakonec zas budeš mít tolik druhů.. ~;) ja plánuju jen 4 druhy, asistuje mi u toho Daník, tak to vždy začíná idilicky jak spolu hezky vykrajujem a na konci jsme už oba nervní a oba se vztekáme ~:-D tak dělám raději poloviční dávky a budem to péct na víc krát, at se z toho nezbláznim ~b~
Anežce přeju at má lehký průběh neštovic a Vojta at to raději chytne co nejdřív, at ho to netrápí přes Vánoce!

Jdu si dát šlofíka, ráno jsem vsávala brzo na kontrolu, tak to musim dospat ~z~
Hanka+L+A+V 28463
4.12.2013 22:16:12
Ahojky,

Anežka dneska chytla neštovice, teda spíš se dnes osypala. Mají je ve školce, tak se jí nevyhly. Zatím ju hlídá babička zároveň s Vojtou, takže předpokládám, že i ten je chytí. Já musím v práci něco dodělat a od pondělí si vezmu volno. Jen je mě jí líto, mají mít příští týden besídku a Anežka se na ni moc těší, ale není jistý jestli bude moct jít. Uvidíme, jak se jí to rychle bude hojit.

Maffii gratuluju k znovunástupu do práce a ať se rychle zaběhneš a mozek zabere!
Já taky chodím denně na 6 hodin, ale v době výplat nestíhám a musím bývat dýl, než prostě práci dodělám.
A bezva, jak Daník zvládl poprvé spaní ve školce!
Přeju mu vše nejlepší opožděně k narozeninám!! Nikdy si nepamatuju přesný datumy, tak se omlouvám.

A viz prohlídka, to je Daník fakt drobek, Vojta má tak 15,5 kg a asi 96cm...tak asi průměr.
Su zvědavá jak bude prohlídka probíhat u nás, tvary nepozná, snad jen trojúhelník...ale kdyby se doktorka ptala na značky aut, tak to zvládá excelentně ~t~
A jak s šuldíkem, zkoušela doktorka přetáhnout? Slyšela jsem, že na 3leté to dělají a Vojtovi teda přetáhnout nejde, tak nechci, aby mu to rvala násilím nebo abychom museli na nějakej zákrok. Věřím, že mu to povolí až bude čas.

Illaaa teda to je mě moc líto, že je tchán na tom tak špatně. Snad se to brzo zlepší!!!
A Petřík koukám, co se mu hodí, to se naučí hned ~t~.
Ať se mu líbí ve školce a zvládne to!

Všem pěkný předvánoční čas!
Maffii+Ondra+Daníček 95722
3.12.2013 23:10:44
Ahoj holky,

Tak jsem byla dnes prvni den v praci. Zatim se toho moc nedelo, jen povinne kolecko po kancelarich s predstavovanim, pak osobni a mzdovka. Zitra mi kluci z IT zpristupni pocitace a a prace muze zacit .... Teda budu se muset dost veci naucit, spoustu se toho zmenilo od doby, kdy jsem odesla na materskou. A hlavne budu muset zaktivovat mozek, na materske mi dost zakrnel ...

Danik dneska poprve ve skolce spal a uplne v pohode, ucitelka rikala, ze jeste nez docetla pohadku, tak usnul. Kdyz jsem pro nej ve tri prisla, jeste spal (pry je nebudi), ale behem chvilky se vzbudil sam. Jeste slavil ve skolce narozeniny, tak dostal par darecku, ucitelka ho obkreslila na velky papir a deti ho vybarvily. Upekla jsem do skolky dortik, tak si pry pochutnali. Rikal, ze se mu ve skolce moc libilo.

Vetsi oslavu Danikovych narozenin jsme meli v nedeli, rovnou jsme to spojili se svatkem Ondry a tchyne. Dam par fotek do denicku. Danik dostal spoustu darku, par auticek, kreslici a magnetickou tabulku, knizky, mikinu, svitici ufo a mluviciho certika, ktery rika basnicky.

Jo a taky uz jsme minuly tyden byli na 3lete prohlidce. Danik ma 13,5kg a 92 cm, dr. rikala, ze je drobnejsi, ale ok. Ptala se ho na barvy a zkousela zrak, musel rikat, jake vidi tvary. Pak ho poslechla, zmerila tlak, prohmatala brisko, trisla, koukla do krku a sli jsme. V lednu jdeme na odlozeny druhy Priorix, snad nebude mit reakci ...

ILLO, to je mi lito, co se stalo tchanovcum, drzim palce, aby se tchana stav zlepsil. A co tchyne, uz ma ruku trochu lepsi?
Petrik urcite skolku zvladne, je super, ze ho budes zvykat postupne.

HANI, je to fofr skloubit praci, deti a domacnost, zacinam to poznavat na vlastni kuzi. Jsi dobra, ze uz peces, ja se chystam o vikendu, kluci se uz tesi. Chodis do prace kazdy den a na kolik hodin? Ja jsem ve statni sprave, coz jsem pri detech rada, vubec se nepozastavovali nad tim, ze chci jen na 6 hodin.

HOFLENKO, super, ze uz mas po operaci a kluci jsou sikovni, jak to krasne zvladli. Drzim palce, at se uz cysty neobjevi.

SEMINKO, Danik je taky hubeny, tak musim vsechny kalhoty zabirat v pase. Ty, co mame po Ondrovi mu jsou v pohode, protoze uz zuzene jsou a nove vetsinou ted kupuji v C&A, maji stahovaci gumu v pase. Ksandy taky nedavam, bylo by to pak slozite s curanim venku.
Super, ze se Rubinkovi ve skolce libi, jsi tam jeste s nim nebo uz je tam sam? Je fakt, ze se deti behanim zahreji, tak si nemusis vycitat, ze jste ho dali do lesni skolky. Danik je strasne horkokrevny, doma lita bos a jen v tricku a je pravda, ze ho ani ven zase tolik nenabaluju. Ma zateplene kalhoty, podkolenky, zimni kotnickove boty, tricko s kratkym, mikinu, bundu a cepici. Rukavice nechce nosit. Ruce ma vzdycky teple. Ondru jsem nabalovala vic, byl a je vic zimourivy.

Jdu spat, preji klidnou noc a zadne marodeni ~3~
Illaaa+Petřík 74800
3.12.2013 21:57:24
Zdárec holky,
Tak my jsme pekli perníčky dnes, jsem teda zvědavá, jak dlouho vydrží :o))
Minulý týden chtěl Petřík mermomocí něco upéct, tak jsem našla nějaký recept na medová kolečka a ty byly do 4 dnů pryč. Perníčky už taky samozřejmě ochutnal :o)) Někdy se naučil pěkné slovíčko k věcem, které by chtěl a to je „málo“ :o)))

Semínko, ve školce bude Petřík sám. Přivedu ho tam, ukážu mu, kde co je a pak si bude muset hold poradit. Prostředí zná a zkusím ho tam přivézt tak po půl deváté a vyzvednu ho ve 12, ať to nemá napoprvé tak dlouhé. Ona ta školička to má tak, že se tam děti vodí mezi 8 a 9 a chodí se pro ně mezi 12 -12,30.

Hani, tu školku zatím ani takhle neberu, přece jen jde jen na dopoledne a v prosinci na 2 dny v týdnu. V novém roce na 3-4 dny.
S tou prací tě chápu, já jsem takhle bolestně pracovala po narození Petříka. Musím říct, že to příroda fakt má dobře zařízený, aby ten mozek vyřadila. A to jsem neměla pracovní pauzu, opravdu to bylo „jen“ o přesvědčení mozku, že mám myslet nejen na Petříka, ale i na práci :o))
Ten pečovatelský dům je přechodný na 3 měsíce. Je to takový ten odlehčovací, když se doma o někoho staráš a pak třeba jedeš na dovolenou nebo si potřebuješ oddychnout. Ale i tak tam bylo hodně byrokracie a takové nechuti někoho přijímat. Při tom ho určitě neměli moc naplněný.

Co se týká tchána, tak je to spíš hodně špatný než špatný :o( Včera tam byl švára a tak jsem pochopila, že metabolický JIP je asi o tom, že zajišťují základní metabolické funkce. Tchán je na přístrojích a zaintubovaný. Prý se trochu přidusil žaludečními šťávami a hlavně má v těle hodně velkou sepsi, tak se teď čeká jestli mu zaberou antibiotika…
Hanka+L+A+V 28463
2.12.2013 21:59:03
Ahoj holky,

HOFLENKO je dobře, že máš zákrok za sebou, snad to bude už trvalé!! A budeš mít klid. A kluci jsou pašáci, že to zvládli!! Moc vám přeju krásné a klidné vánoce v novým baráčku, určitě to bude super!!!

ILLAAA teda to máte nadělení!!! To jsi dobrá, žes v tak krátkým čase našla tchánovi pečovatelskej dům, to je v dnešní době sci-fi.
Je mě líto, že nakonec skončil ve špitále, snad je z nejhoršího venku. A tchýně snad bude opatrná a když už se nechala propustit předčasně, tak bude odpočívat a uzdraví se!

A Petříkovi i tobě přeju vydařený první den ve školce!! Já to pokaždý u dětí obrečela, ale děti to zvládly v pohodě, tak snad to Petřík taky tak zvládne.

Ať i ty se uzdravíš, tvoje dohoda s tělem mě pobavila ~t~

SEMÍNKO tak to jsi šikula letos, já mám jen mikulášský perníčky, co jsme dělaly s dětma asi před týdnem a na vánoce zatím nic. Zajednak nemám vůbec už na to čas, a za druhý mě štvou, nechtějí poslední dobou skoro nic jíst, loni pojedli jen dva, tři druhy a zbytek jsem zamrazila a pak dojedla já...tak to letos fakt nějak přehánět nebudu (manžel se směje že to říkám každej rok a pak mám 16 druhů). A zázvorky, který jsem píkávala takhle brzo letos nedělám, tak začnu až později.
Zato už mám ale v práci schovaný na to cukroví krabice od obálek ~j~.

Rubínek je šikulka a rozoumek. Naše to taky moc baví.

MINONK tak jak bříško? Necháte si říct co to bude nebo chcete překvápko? Co Daník ve školce, už je mazák, ne?

MAFFII kluci jsou oba moc šikovní, jak ty letošní změny zvládají. A Ondra mě pobavil, jak má kolem sebe harém!
Opožděně Ondrovi vše nejlepší k svátku!!!~x~

A co ty vlastně máš za profesi? Myslíš, že bude náročný se po mateřské do toho vpravit?
Já mám pocit, že mě odešlo na MD půl mozku a rozcházím to teda hooodně bolestně a pomalu ~t~

Všem vám přeju krásný advent, hlavně bez spěchu a nemocí!!
Semínko + Tygřík 108315
1.12.2013 23:51:43
ILLAAA, s tchánovcema se to teda houpe ~7~. Pokud tchána přeložili z ARO na JIP, tak bych to brala jako dobré znamení. Kdyby byl v ohrožení života, nechali by ho spíše na ARO... Držím palce, ať to zvládnete.
A Petříkovi hezký první den ve školce, pokud to teda ve čtvrtek absolvuje. A budeš s ním? Nebo půjde hned sám?

HOFLENKO, napíšu na mail. Teda ale být na Tvém místě, už bych si nenechala vaječníky řezat, cysta se Ti může udělat klidně znova, to je hormonální záležitost. Takže to chce upravit (třeba těma bylinkama) hormony, řezání to nevyřeší, jen oddálí riziko, že by cysta praskla. Ale to Ty asi víš...
Super, že to chlapi zvládli. Však ti naši "prckové" už jsou hrozně samostatní. Najedí se, napijou, vyčůrají, převlíknou, usnou sami, kojit je netřeba...A kdyby bylo nejhůř, tak by snědli i fastfood a přespali u babičky. Takže vlastně žádná starost :-D

HANI, už pečeš? Já jsem letos začala dost brzo, protože jsme měli v sobotu školkovou akci. Tak mám 3 druhy :-). Rubínek každý den říká: tak maminko, až se převlíkneme, tak budeme péct cukroví!. A když se zeptám, co chce na večeři, tak říká "perníčky přece" :-D
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 11794  [Dalších 11694 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.