| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 6294  [Dalších 6054 >>]
Janijaja 19205
6.11.2007 10:48:36
To víš Věrčo, člověk je tvor zvědavý a rád se dozví, co dělají ostatní :-) a jak se jim vede...
Proto mě vždycky moc potěší, když tu vidím nový příspěvek!
Já si zatím asi na psa netroufnu.. mám toho momentálně "plný brejle" se stěhováním, tak počkáme a uvidíme.
No Dančo, to je zajímavý, že Kryštof aikido žere, mi zatím chodíme jen na plavání s dětma, ale to je taky hrozně baví!!
Užívějte podzima :-)
Věra, Elinka a Tom 10852
4.11.2007 0:12:43
Ahojte,
to jsem ráda, že jsem Janinu tak potěšila příchodem :-)
Já pracuju pořád, od příchodu z porodnice, nonstop. Momentálně čekám na email od jednoho zákazníka /jestli bude akceptovat náhradu za nemocnou paní, která k němu dochází na úklid/ - mám již několik let, malou firmičku na úklidy a správu nemovitostí... Nešlo to pustit k vodě během mateřské. Bez pomoci mojí maminy bych to fakt ale nezvládla.
Elinka začala chodit do školky v září. Nadšená. První víkend, co jsme nejeli na Vysočinu byla naprosto v šoku, že se v sobotu nechodí do školky. Až to bylo k smíchu. První měsíc jsem ji brala po obědě, aby si zvykla a abych "obrala stát o mateřskou" - ale určitě na tom nejsem tak jako jistý pan politik :-)) A od října se pokoušíme ve školce spát. Ale je to na draka, neboť Elda nespí ani doma a zase tak brzo nevstává, aby byla unavená a chtělo se jí po obědě spát. Vstane tak po osmé hodině a pak se šouráme do školky. Astor chodí s námi, máme to tak necelou půlhodinku přes park pěšky. Astor má chudák artrózu na přední i zadní pacině, tak si jde pomalu, pokulhává /na noc mu pacinky mažu mastmi, prášky nedávám, protože výsledek nebyl lepší a já prášky neberu taky - ikdyž je pravda, že mi ve srovnání s ním nic není/. Je to přeci jen starší pán, už mu je přes 13... to to uteklo, brali jsme si ho z útulku, když byly Tomovi 3 roky, to jsem tady určitě psala. Astora tahám celý život s sebou, pokud to jde. Takže jsme chodili s Tomem na všechny možný kroužky, jezdili jsme po Praze všemi dopravními prostředky, myslím, že by asi trefil domů odkudkoliv, já ho fakt protáhla všude :-) Jeho společnost mi přinesla spoustu přátel i náhodných seznámení s lidmi, kteří mají psy i zvířata rádi, ale setkala jsem se i s takovými antipatiemi, že mi bylo až špatně. Když jsme někdy nechodili po venku a chodili venčit, tak určitě ráno /brzo podle toho, v kolik večer jsme šli naposled, ale vzhledem k tomu, že venčím okolo 23., tak brzy ne/, pak v poledne, v podvečer a večer. Krátké, takové čůrací procházky a domů - to když byl třeba nemocný a tak. Když si jednou nechal od soupeře roztrhnout tlapu a měl na ní ošklivou ránu, nedostala jsem ho ven dvanáct hodin. Nechtěl, tak jsem ho nechala až si sám přišel ke dveřím. Brávala jsem ho s sebou i na vyjížďky s koníkem, bylo to super. Škoda, že už nemůže. Minulý víkend jsme šli procházkou asi 8 km s Eliškou, ale zítra, Elda chce zase vyrazit na výlet, pokud nebude pršet, tak ho nechám asi doma. Hlídat ho bude moje mamka. Babičku využíváme tedy opravdu všestranně :-)
Na koni jezdím pořád. Elišku to baví čím dál tím víc. Jezdí se mnou v sedle, sedí přede mnou, je schopná jet i na kratší vyjížďky, kousek zaklusat, zacválat. Učit ji zatím nemůžu, nemám na to prostor /kruhový výběh/ a Cipísek je velmi spolehlivý jen když na něm sedím také já. Elince to zatím stačí, tak to nikam neženu.
Tak jsem snad napsala odpovědi na všechny otázky, doufám, že jsem Vás dlouhým psaním neotrávila.
Z vlastní iniciativy dopisuji, že se nám v úterý narodila 3 morčátka a že se můj manžel dal na bruslení. Dneska jel spoustu kilometrů podél Vltavy a zpátky. A teď už je KO :-)))))
Tak dobrou, holky, a pište, všechny Vás zdravím
V.
konecnad,Krystof03,Kaja06 16697
2.11.2007 9:01:05
Ahoj holky,
prosminte ze nepisu, ale mela jsem dovcu, tyden u mamci na Morave a pak u jen prace, prace, pracu....tfuj.
Na Vanoce mam vsechny darky nakoupeny, jen stezejni darek pro Krystufka a Kaju jdu koupit pristi tyden. Jak mam tolika prace, tak me pak utika cas a mohlo by se mi stat, ze bych nemela na Stedry den ani jeden darek ;o].
Jinak mame pejska Rhodeskeho ridgebacka. Je skvely k detem {fenku mam ale i pes je super}a dost velky a vystrazny, aby budil respekt. Lidi ve vesnici si mysli, ze mame bojove plemeno a ja to nevyvracim. Jeste mame 6 kocek. Driv byly v baraku, ted jsou venku. jinak ja jsem z domu zvykla na zvirata {hadi, mysi, morcata, pakobylky, krecci, zelvy...} a manzel nesmel mit nic, ale o to vic po necem touzil. takze u nas se zviratum nebranime. Jinak je to pravda, ze musis mit hlidani. Kdyz jedeme do Italie, hlidaji nam sousedi, uz je to zajete 4 roky a funguje to. jinak jespousta mist, kam muzes se psem, jen je potreba od mala trenovat na jizdu v aute. A co se tyka vychazek....
Ja chodim 2 hodky rano a 2 odpoledne, RR je behaci pes, potrebuje pohyb. Ale az Boninka umre, koupime si zase RR, ale 2. Bud oba RR nebo jednoho RR a jednoho pointra. 2 se vyradi i na zahrade. Ovsem na RR musis byt tvrda povaha nebo si s tebou bude delat co chce, je to vudce smecky. Sousedi si koupili brasku od Boninky a vladne doma on :o]. Ovsem u 40kg psa to neni sranda a nmavic do x let jej nemohou deti vencit sami. Hrozi nebezpeci usmykani ;o]. Dobry je beagl, ale na nej musis mit cas jako na stene hodne trenovat, jinak je rozezrany {tloustne, maji k tomu sklony} a zdrha.
Tak tolik ke zvirene. Jinak mam dole 20kg, uz i n a fotkach je to videt. taky neco vlozim, ale az o vikendu, az bude cas a nebudu muset makat.
Krystof aikido zere, chodime 2x tydne a maka super a jde mu to bez velke namahy. Je tam nejmaldi, dalsimu je 7 pryc, ale je nejsikovnejsi. Rika to i trener, tak snad s tim neco casem podni9kneme. Kaja uz zacala predevcirem behat sama HURA!!!!!!, ale co vic, cvici na aikidu taky. Tak ji to prislo prirozene, ze dela kotrmelce {s mou pomoci} a rozvicku zvladne sama.
mam raodst, ze nemam deti pecivaly, ale musim rict ze i mne to dost pohybove motiv uje a rozhybava. klade to na men naroky o vikendu s Kackem behat a s Kajou skakat na parezech a ufff, tisice jninych aktivit. Ale je to super.
tak pak napisu brzy
Janijaja 19205
30.10.2007 21:08:07
Ahoj Mirko, páni Lenička vypadá, jak kdyby jí bylo nejmíň 6!! Taky vám budu muset někdy hodit nějakou fotku, jestli si ještě vzpomenu,jak se to dělá!!
No s tím psem mi to zatím přijde docela složitý... vidím to tak na králika.. i když rybičky taky vypadají zajímavě!! No a nebo aspoň kočka..
No jinak manželství je zatím pořád docela krize.. V tom domečku to bude lepší o to, že si nebudeme tolik na očích a budeme mít všichni víc prostoru...
No ale samozřejmě je to taky o mojí realizaci... Dokončila jsem školu v sedmym měsíci těhotenství s Honzíkem, takže jsem nikdy neučila... tady mi uznali jen jednu disciplínu a hned rovnou mi řekli, že mi to na učení nestačí... tak přemýšlím, co vlastně budu a chci dělat... je to těžký... rozhodnutí, co jsem dělala před deseti lety si musím znovu projít... a s dětma se už nemůžu jen tak vrhnout do čtyřletého studia na plný úvazek... a už ani taky myslím pořádně nechci...
Eva
  • 
27.10.2007 18:10:40
Ahoj pokud máte zájem o 7-denní kurz můžete kouknout sem: www.snama.cz/dieta/ hezký den.
Emma78 8067
27.10.2007 8:52:31
AHoj holky,

tak jsem na Vás zase přišla kouknout,

Jani,jak je u Vás? Doufám, že už líp a kdy se to vlastně stěhujete?

Ke zvířátkům,my máme zatím jen dvě andulky,různě se obměňují,letos o prázdninách nám jedna chcípla(rostl jí nádor a noc před tím,než jsme ji dali uspat(už se nemohla ani najíst a padala z bidýlka)to vzdala sama,ale ještě před tím jsme jednu ulovili na třešni na zahradě,takže počet se drží. Jinak letos na Vánoce bysme chtěli pořídit akvárko,slibujeme si to s manželem dlouho,tak doufám,že to konečně vyjde. U nás je ve zvířatech brzda manžel,protože maminka jim nikdy žádný zvíře nedovolila,ale doufám,že až holky povyrostou,tak budou ukecávat.Jani určitě si to chce dopředu promyslet,ale myslím,že pes je super,ale chce to mít splánovaný,aby ho měl kdo venčit pravidelně,třeba když budete v práci,jak dovolený(jezdit jen tam kam může i pes,nebo mít někoho koho má pes rád a kam byste ho mohli dát) atd.

Jinak holky nám rostou jako z vody,čím dál víc si spolu vyhrají,teď začala Lenička trošku zlobit ve školce,ale snad se to brzy srovná,taky chodíme na logopedii,Lenička docela dobře mluví,ale r a ř jí nejde a logopedka zjistila,že je to protože dává špatně jazyk při L(je to fakt složitý co s čím jak souvisí:-))),prý by se to mohlo samo upravit,ale taky nemuselo ,tak trénujeme už teď.

Hodím ještě jednu snídaňovou fotku



Mějte se všichni dobře,za chvíli jsou Vánoce,už nakupujete dárky?
Janijaja 19205
24.10.2007 21:11:49
Jé Věrko, to je príma, že jsi se taky ozvala? Jak se má Elinka? Už chodí do školky a Ty pracuješ? A jezdí už taky na koni?
No a jak to děláte když jezdíte na Vysočinu? Astorek jezdí s váma? Já právě moc nevím, jestli se mi chce pořád chodit na procházky :-) Jak často musíš venčit?
Věra, Elinka a Tom 10852
22.10.2007 22:16:58
Rybičky, hadíci, morčata, pes, kůň... uvažujem o činčile.
To je výčet našich zvířátek a to bydlíme v Praze v paneláku.
Rybičky a hadíci jsou manželova záležitost, Eliška má dvě morčata - momentálně čekáme druhý přírůstek /první jsme měli v srpnu a byl to fakt úžasný zážitek/ a já Astorka - německého ovčáka veterána a pak toho koně. Je to trochu náročné, ale za nic na světě bych neměnila.

Jedině tak sídlo, přeci jen, na venkově bychom mohli být pohromadě i s koníkem a další zvířata by na sebe jistě nenechala čekat!! :-)
Psa k domu vřele doporučuji, odpovědnost je to krásná...
Janijaja 19205
12.10.2007 21:54:41
Ahoj Dano, co to máš vlastně za pejska a jak si s ním rozumíš?
Já bych k novému domku moc ráda... jen se trochu bojím té zodpovědnosti a tak...
Holky a vy ostatní, máte nějaká domácí zvířátka? Králíky, kočky... želvy... atd? A jak vám které vyhovuje?
ale no jo
  • 
9.10.2007 15:35:30
a no jo.. abyses nezbláznila kvůli pár slovům, si zvedej prdel, asi to potřebuješ, já se slušně zeptám a od slušných lidí se mi dostane odpovědi, nazdar

jo a za tu slušnou odpověď samozřejmě moc děkuju..
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 6294  [Dalších 6054 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.