| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 6294  [Dalších 6064 >>]
konecnad,Krystof03,Kaja06 16697
21.11.2007 8:16:06
Ahoj babulky,tak ze slibovanych fotek je zase prdlajs, ale snad to do vanoc stihnu :o]]].
Janouche, a co tak neco kolem deti, mysim nejskou praci s nimi, neco je ucit, tvorit, zpeivat, rikanky....na to mas prupravu az az....A nebo zustata doma a udelat nejskou praci z domu, neco soukrome rozjet? Ale je to o case. Nech to konovi, az se prestehujete, bude ti minimalne 1/2 roku trvat, nez si vsechno zbehnete a zvyknete a pak se neco objevi, kdyz to budes nejmin cekat a bude to BOMBA ;o].
Jinak darky mam vsechny i ty delane, ale ted obhanim balici papiry a budu tvorit OZDOBNE balicky, tak snad to vyjde...
Ovsem cukrovi...to se nedelo, na to nejak nezbyva cas.Musim nakoupit suroviny a zacit pristi tyden, povecerech, samozrejme. Vsechna cukrovicka, co delame se "patlaji" a to nevim, zda by Krystufek zvladl, on tak lepit trojlistky, to delal loni, ale co Kaja....??? Ta si myslim, ze by se do toho vrhla pohlave a ojjeeeejeee, to by bylo testo vsude ;o]. jinak videla vcera sve prvni zive miminko a byla unesena, byla moc opatrna, hodna, hladila, nosila hracky, houpala v autosedacce, no mela jsem radost, ze nase deti maji vztah k malym detem a nepovazuji je za "vetrelce" ;o].
Jinak me napada, ze co tu bydlime, zcina nam 7 rok, tak jsme si slibovali z manzelem, ze vymalujeme...tak mozna v lete. Chtela jsem barvy, ale tata rika, ze budeme radi, kdyz to bude na bilo :o]]]. Jo, jo clovek mini, deti meni ;o].
Tak se mejte, drzte se holky a nedrete pred temi Vanocemi, nestoji to za ty nervy. Uzivejte deti, lasky a vubec se mejte fajn :o}.
Janijaja 19205
16.11.2007 21:52:28
Ahoj holky,

konečně jsem si na vás našla taky trochu času :-)))
Ale zase pro změnu nevim, kde začít. :-o
Lucko, já jsem úplně zapomněla, co studuješ? A jak to jde? A kde a jak pracuješ? Doufám, že nejsem moc osobní. Já teď pořád šrotuju v hlavě, co vlastně chci dělat, neb mé 4roky denního studia mi jsou tady celkem na prd. Manžel mě ve studiu nepodpoří... tak si pořád lámu hlavu, ale ještě jsem nic pořádnýho nevymyslela.. Uvidíme, až se přestěhujeme
Jinak stěhování, to je kapitola sama o sobě. Už jsme několik krabic odvezli do garáže od které máme už asi dva měsíce klíče. Já měla ve středu sraz s malířem, vybírala jsem barvičky. Nakonec bude asi všude bílo, jen jedna stěna v kuchyni do červena a v dětskym jedna broskvová.
Oficiální stěhování je v půlce procince. A je fakt, že máme opravdu hrozně moc věcí. A manžel se rozhodně nemíní jen tak ničeho vzdát... Tvrdí, že když budeme mít 3x víc místa nač cokoliv vyhazovat, že!! :-)) Takže ani pálit!!
Ale občas z toho i panikařím. Navíc to, že Švýcarsko je vpodstatě federace moc věcí neusnadňuje... V Ženevě se chodí do školy od čtyř... a ve Friburgu od pěti, ale berou jen děti, co jim bylo pět do konce dubna... takže Honys teď bude mít rok a půl pauzu. Do jeslí se mi ho dávat nechce a typická mateřská školka (od 4 let) je 2x týdně 2h... Prostě taky budu muset najít nějaký řešení.. no kdyby se mi podařilo najít dobrou práci, mohla bych si snad dovolit au pair, jenže pro děti, je důležitější kolektiv, než nějaká patnáctka, co se chce naučit francouzsky...
Kolikrát mám chuť se vším praštit a vrátit se do Čech... no jestli mi tam nebylo dobře.... Ale to zase přejde, to nic, to je jen taková krize... třeba ;-))
Jinak Honzíka to kakání lehce přešlo, ale tento týden se mu to zase vrátilo... tak jsem z toho trochu jelen. Nevím, Káťa měla trochu střevní chřipku, přinesla to ze školky. Možná to taky trochu chytl, ale přijde mi to spíš jako lenost... Aspoň teda chvilkama.
Tak se na mě nezlobte, když budu mít trochu prodlevy... ale až se přestěhujeme, určitě se ozvu!! A snad možná i do té doby!!
Věra, Elinka a Tom 10852
14.11.2007 23:07:12
Ahoj holky,
já taky peču v hlavě a čuměním do receptů. Ale to má ještě tak 14 dní čas. Ikdyž jsem se rozhodla, že se na to řádně teoreticky připravím, nakoupím všechny suroviny - žádný lítání do Alberta, kterýho mám, naštěstí v baráku... a pak to smontuju naráz :-)
Lucko, tak Vy jste utekli ze Žižkova?? Já k tomu pořád sbírám odvahu... ale 35 let je dlouhá doba a já si neumím představit, že bych tady byla cizinec... zrovna minulý týden dělali v okolí Parukářky blokové čištění. Naráz z ulice zmizela auta a já jsem zírala - jak moc mi to připomnělo ty starý časy, když jsem byla malá, na ulicích bylo spoustu místa, mohly jsme tu jako děcka jezdit na kolech, kolečkových bruslích... teď je tu těsno - a nejen na Žižkově. Jenže tady mám jednak ty kořeny a jednak práci a nechci denně strávit spoustu času v autě dojížděním do Prahy a zpátky. A čím jsem tady déle, tak tady zapouštějí kořeny moje děti a pro Toma je dneska skoro nepředstavitelné, že by bydlel jinde, než v Praze...
Jani, stěhování Ti tedy nezávidím. Stěhovala jsem se jednou /po Žižkově :-) / a to jsme měli jednu místnost a jedno dítě. Teď bych to viděla na 150% nárůst krámů - snad by bylo lepší to zapálit :-))
Tak se mějte
konecnad,Krystof03,Kaja06 16697
12.11.2007 13:27:38
Tak ahoj babule,
tak zase jen sliby, bylo tolik prace ze jsem nestihla makat s fotkama. Tak priste...
Luci, mela jsem tolik aktivit, ze bych stejne nemela cas jezdit sockou do Ostravy ;o].Tak ja mam vsechny vanocni darky pokupe HEC :o].
Jen neco pro dospele, maleho , jeste obstaram a pak budu resit, jak to nacancat a zacinam delat cukrovicko. Zatim v hlave, ale snad zacnu i manualne.
Jak jste na tom s darkya pripravou vy? Chytam jeste nejake insiprace, tak jestli mate, sup sem s nimi.
janouche, to vy uz budete Vanocnit v domku?
tak pa pa
Luci, Ondra 24.09.03 15412
11.11.2007 15:02:09
Ahoj holky,
tak jsem se tu na vas po dlouhatanske dobe prisla podivat. Co jsme ve Slatine, tak nemam na net ani moc pomysleni :-) Krome toho, kdyz uz ted i na tom pocitaci musim kazdy den pracovat, tak uz se mi do nej potom nechce "cumet". Ale vidim, ze toho mate taky kazda furu:-) Kluci nam rostou jako z vody. Lukaska nam jeste nevzali do skolky, maji tu plny stav, tak je doma s babickou. No a tak jsme se maminkama domluvily a zasly za starostou a zalozily babyclub - starosta nam dal mistnost atd. Takze trochu fungujeme jako materske cetrum, ale jen tak na oko:-) Ja mam kazdou stredu krouzek pro deti od ctyr let. Kreslime, cvicime a hrajeme ruzne hry. Zatim je to bavi:-) Ondra je ve skolce spokojeny, od zacatku jsme nemeli problemy. Mozna proto, ze se s detma vida i o prazdninach a vubec kazde odpoledne.Skola mi celkem jde, prvni rocnik mam za sebou:-) Jinak se nam tady moc libi. Deti jsou spokojene, maji tady vetsi volnost nez ve meste. Zviratka zatim zadne nemame. Manzel k tomu moc nemam vztah a ja mam alergii na kocky, krecky a morcata. Takze nevim nevim - i kdyz Lukas posledne prohlasil, ze by chtel hada - brrrr- ja s mou fobii.:-)

Mirko - holky jsou fakt hrozne velike. Ondra take nerika r a ř, myslíš teda ze uz to je take na logopedii? Muzu tam jit sama a nebo musim mit doporuceni od lekare?

Jani, Honzik ma teda super vymluvu. Treba je to jen jeho nejaka reakce, treba se mu neco nelibi, tak to resi takhle. Drzim palce at se to spravi!! Uz se tesis na stehovani? Teda spise na ted domecek?

Dani, jak bylo na Morave? Skoda, ze jsi nedala vedet, mohly jsme se sejit, treba v Ostrave.

Takse mejte zatim pekne a snad zase nekdy!!!

konecnad,Krystof03,Kaja06 16697
9.11.2007 16:10:55
Jani, klid, to kakani jej orejde, taky jsme meli chvilku...my meli vymluvu "ja jsem nevedel, ze kakam". Dobry, co?
Ja makam jako rus, ale v pondeli neco delsiho pisnu, pa babice
Janijaja 19205
8.11.2007 14:59:58
No originální výmluva to sice je, už nám dokonce oběma slíbil, že už to dělat nebude, že už je velký kluk, ale zatím od neděle jen peru :-(
Asi prostě přišel na to, že nás to vyvádí z míry a moc si s tím nevíme rady... ono totiž nepomáhá ani po dobrém ani po zlém a já fakt nevím, co se mu stalo, že takhle vyvádí...
Tak já du pokračovat v plnění krabic od banánů...
Věra, Elinka a Tom 10852
8.11.2007 10:52:58
No to je originální výmluva :-) To si musím zapamatovat do důchodu :-
Eliška teď začala natahovat ve školce. Přitom v září nastoupila do druhé třídy a první den mi paní učitelka říkala, že je to jako kdyby tam chodila celý loňský rok a žádné prázdniny nebyly. Pak měla kašel, nechala jsem ji týden doma a najednou jsme v tom až po kotníky. Mohlo by to tedy být i horší. Nechá se sic přemluvit, ale stěžuje si na kdeco. Chodí po obědě, nelíbí se jí dnešní lampionový průvod, přitom se na něj tak těší..., nelíbí se jí, že jí Matyáš říká "myško..." V podstatě jsou to samé legrační výmluvy, ale za jaké situace... ještě že ráno nikam nespěchám, tak to řešíme klidem..
Ta mastička nám oběma pomohla. Koukala jsem se na rady, většinou říkají, že je to nedostatek B vitamínu. Mě praskne koutek kdykoliv se po někom napiji ze sklenice, či někdo použije mojí. Což se stalo na začátku října při bujarých oslavách mých pětatřicetin. Většinou to stačí pomatlat jelením lojem, ale tohle se vleklo, ráno to většinou znovu prasklo a když s tím přišla i Elda, tak jsem to diagnostikovala jako nějakou infekci a rozhodla se pro tuhle mast. No, snad dobrý.
Včera bylo parádně hnusně. Bolí mě v krku, ale musela jsem vzít Cipíska ven. V neděli máme v Kolodějích martinský průvod s koněm a potřebuju, aby byl dostatečně unavený a nepřeválcoval nám děti s lampionky...
Dneska je ale velmi příznivé počasí, kéž by vydrželo.
V.
Janijaja 19205
7.11.2007 10:02:26
No a neni to spíš nedostatek nějakého vitamínu?
Já si teď užívám Honzíka... nevím co se mu stalo, ale za poslední 3 dny se mi 5x pokadil do kalhot... jsem vůči tomu docela bezbranná... když se ho ptáš proč, tak Ti odpoví, že nevěděl, kde je záchod...
Věra, Elinka a Tom 10852
6.11.2007 23:35:50
No, podzimu se fakt užíváme. Pořád jsme s Eliškou nachcípané... momentálně nás trápí obě prasklé koutky. A vzhledem k tomu, že to máme obě, tak jsem usoudila, že jde o infekci a jdu na noc zkusit napatlat Canesten...
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 6294  [Dalších 6064 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.