| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 6294  [Dalších 6044 >>]
Janijaja 19205
4.10.2007 13:19:58
Jé Dančo, já Ti odpovídala... složitě a docela dlouze, ale koukám, že se mi to tu nějak neoběvilo :-(
Napadlo mě totiž k těm Tvým tchánovcům, že jestli koupili Kryštofkovi drahé věci - že jim to třeba samotným došlo a snažili se to nějak napravit. A taky si myslím, že jestli Tě to ještě štve tak by určitě nebylo od věci si s nimi o tom promluvit. Protože možná je to spíš problém, který se dotýká hlavně Tebe a Kryštůfkovi to nijak divný nepřišlo??
Sama jsem kolikrát v podobný situaci - když nakupuju dětem a na Věrku už mi tolik nezbyde jako na ty moje... kolikrát si to vyčítám, snažím se jim dělit stejně, ale přeci jenom je mi jasno, že svoje mám radši i když Věrku mám taky moc ráda... ale teď se všichni malinko odcizujeme jak je u nás tak málo..
Jinak mi v úterý podepsali smlouvu.. vypadá to, že budeme na vesnici, kde se každý zná s každým a hlavně jsou všichni jedna velká rodina :-) Byly jsme se ještě chvilku na ten baráček podívat a naše děti si hned asi půl hodiny hrály u sousedů - nejsou úplně stejně staří, ale nějaký ten rok - dva za chvilku ani nebude pořádně znát :-)
Tak mám moc radost... nejradši bych všechno balila už teď hned - ale nejde to - ještě chvilku tu musíme žít :-) - oficiálně máme klíčky až od prosince..
Ahoj Sončo, klidně občas zavítej :-)
konecnad,Krystof03,Kaja06 16697
4.10.2007 7:50:13
K NO TEDA....zadny komentar, ja makam od 6 mesicu ditete a kdyz neco potrebuji najdu to na Internetu nebo zvednu telefon a volam, nebo zvednu prdel a dojedu si, kam potrebuji...lenost se nevyplaci.
Janouche, jak se mate?
Sonča 10154
3.10.2007 22:13:22
ahoj holky,
kdysi jsem sem chodila, ale pak jsem začala pracovat, takže nestíhačka. A protože jsem byla nedávno na sociálce, odpovím anonymce NO TEDA:
Já to na sociálce nahlásila, že má dítko v září 4 roky ( což oni mají samozřejmě v evidenci) a končím s rodičovskou dovolenou. Na pracák musíš, pokud nemáš práci, protože za tebe někdo musí platit (stát) sociální a zdravotní pojištění. Peníze budeš mít podle posledního platu (počítej míň než rodič. příspěvek) a to po dobu půl roku. Pokud si do půl roku neseženeš práci, tak ještě míň, snad nějaké existenční minimum, znám holku co momentálně bere jen 2000 Kč! Naštěstí já pracuju, takže mé informace jsou zprostředkované.
Jinak zdravím včechny vás holky a přeju vše dobré!!!
Janijaja 19205
3.10.2007 10:38:32
no teda, jak jsi si mohla všimnout.. holky co sem chodí mají všechny ještě notnou část mateřské před sebou... kdyby věděly, určitě by Ti poradily... proč si nezavoláš na příslušný úřad??
no teda
  • 
2.10.2007 8:41:58
tak vám pěkně děkuju za ochotu
konecnad,Krystof03,Kaja06 16697
27.9.2007 8:40:12
Ahoj Janouche,
to vis, musim mit prehled, jak se to odviji, kdyz jsem tu dlouho nebyla :o].
Jen , na jednu stranu, nerozumim tvemu rozhodnuti zustat s manzele, se ketrym si nerosumite po sexualni strance. Dyt ti neni ani 30, to se budes premahat nebo jak? Zase chapu, ze kvuli deti chces zustat, at maji tatoje. A nejde ta sexualni vec vyresit slovne? Sednout si a rict tohle jo, tohle ne? Zni to moc knizne, ale nekdy to zabere...
Jinak my jsme meli letos poprve Krystufka n aprozdninach u dedecka {tchan} a jeho druhe zeny. Meli tam i jeji vnucku, ketra je mladsi o 2 roky nez Krystufek. on ji ma rada, je na ni hodny, ale co udelali oni, to s emi kufr obraci.....DELALI MEZI NIMI ROZDILY. Pavlince se neco koupilo {krasne ruzove ksandicky s maslickami}, Krystufek rekl, ze by taky neco chetl a odpoved byla, ze on je velky a nepotrebuje to. Kruci fix, kdyz jsem se to od svagrove dovedela {maminka Pavlinky} a to tam byli jen 2 dny a co mi rekla ze se delo, vehnalo mi slzy do oci a zarekla jsem se, ze jim ho uz nebudu davat. Za jsou lidi kurvy, na to ma dost casu zjistovat pozdeji a ne v kruhu rodinnem. Asi citily vinu, protoze se na narozeniny premohly a nakoupily spoustu DRAHYCH veci. To at si strci....jen o tom pisu, uz se mi zase zalejvaji oci slzami. krystufek je tak hodne dite a poslusne. Jak si dovoluje delat rozdily, vsichni maji dostavat stejne. Nejsem zastance toho, kupovat etem blbiny a co si reknou, ale kdyz jeden dostane, ma dostat i druhy. A on se po tydnu vratil a neprivezl si, krome rozjedeneho pytliku gumovych bombonu, nic. A podle svagrove si Pavlinka navezla domu spoustu veci, oblikani, hracky, nesmysly....
Nastesti na ne nezanevrel, ja se taky snazim, aby to zed men necitil, ale jsem zevnitr jako jezek.
Tak postupne se tu ze vseho vypisu, co jsem tu tak dlouho nebyla :o].
tak pa, zase se ozvu.
Janijaja 19205
25.9.2007 13:05:33
Ahojte, to je otázek Dano :-)
No ještě to neni jistý - smlouvu podepisujeme v úterý za týden, snad si to do tý doby dosavadní majitel nerozmyslí.
Nevím jestli vám něco říká Gruyère - to je jeden z nejznámějších a (podle mě) nejlepších Švýcarských sýrů... no tak se stěhujeme hned do vedlejší vesnice :-) Je to jeden z nejhezčích krajů celého Švýcarska - předhůří Alp a do nich co bys kamenem dohodil - ale né hory.. budeme ve výšce asi 733mnm, tím pádem počasí bude hodně podobné tomu u nás na vysočině. Nemůžu se dočkat toho že ráno otevřu dveře od domu a bude mi pod nohama křupat sníh.
No naše to zatím nebude.. hlavně banky a taky trochu tchýně, která nám půjčí... tady ale nikdo domy pořádně nekupuje... protože když koupíš dům celý, platíš větší nebo stejné daně jako případné úroky bance. Když máš dluhy... daně se ti odepíšou.
Já nevím, jestli za ten náš vztah může druhé dítě - řekla bych spíš to, že ta doba po kterou jsme spolu a to že manža nechce pochopit, že děti jsou sice pořád ještě na prvním místě, ale že bych taky ráda něco jiného než jen domácnost a děti - tedy práci nebo volný čas například. No a taky to jeho hulení, nebo neochota a neschopnost co se jakéhokoliv oblečení týče. Kromě jiného jsme dost přišli na to, že si nevyhovujeme po sexuální stránce. Žít se s tim dá, ale občas je to záhul a docela boj.
Pro mě to byla otázka buď se chopíme té šance a půjdeme do toho domu, nebo se zkrátka vracím do Čech... hodně jsem váhala, ale nakonec si říkám, že když už maji děti otce Švýcara, tak ať z toho taky něco maji... Myslím že pár nejhorších problémů se tím domem vyřeší. No a zbytek buď se prostě vyřeší taky a my tu krizi překonáme, nebo to prostě nevyjde. Nechávám to koňovi a snažím se ze sebe dávat to nejlepší co můžu.
Ale už mám všude připravený krabice od banánů a moc se těšim :-)

Prima, že i vám děti hezky rostou a moooc vám tu pohodu přeju!!!
prosím
  • 
25.9.2007 11:55:42
ahoj holky, prosím vás můžete mi říct, jak se ukončuje mateřská? práci nemám a malá půjde do školky. musím na sociálku nebo na pracák nebo na oboje? díky
a ještě něco, když už nebudu mít skoro osm tisíc mateřský, budu dostávat něco od pracáku a kolik asi? díky
konecnad,Krystof03,Kaja06 16697
25.9.2007 9:42:12
Ahoj Babulky,
tak jsem vas precetla a musim rict, udalo se toho vevasich zivotch dost. ja sedim u pc kazdy den, ale tolik mi v praci pri bylo prace, ze nestiham cist, ani psat. Ted bude hnusne venku, tak to vylepsim a jednou tydne tu neci pisnu ;o]. Doufam, ze mne bude mit kdo cist....
Tak deti oslavili spolecne narozeniny, dort jsem jim rozdelila vizualne na pul na jednom byla 4 na druhem 1, pripadala jsem si, jako kdyz mam ty obavane dvojcata. ovsem ted by bylo s dvojcaty min prace ;o]. Krystof je stale skvely bracha, od Kaji se nehne, uci ji, hraje sis s ni, obleka ji, jen do krmeni se nehrne ;o]. nejake sarvatky kolem hracek, ci hadani, to neznam.
Jinak makam na sobe a mam dole 18.5kg a jeste neco chci stahnout,dostaneu se aspon 76kg a tatoj mysli ze 65kg, no uvidime.
Jinak Mirko, holky jsou kocky a sikovne, to je radost, co? Kacko chce taky mimi, ale jen holcicku ;o], musi pockat, ani ja ted nemam myslenky na mimi, i kdyz porod bych si klidne strihla kazdy mesic ;o].
janouche a co vy a stehovani, kams e to presidlujete? A bude to vase? A uz jste prestehovani? citis nejakou zmenu? koukam, ze po druhem diteti to zacina vsude byt napnute, u nas parada a cim dal lepci, ale u kamosek pozoruji zmeny.
Jinak s Kackem chodime na aikido a moc mu to jde, a Kaje se to moc libi.
Tak zase napisu, pa holky.
Janijaja 19205
20.9.2007 10:48:48
no jo, stěhujem se všichni... i když moc pokroků v usmiřování vztahu jsme zatím neudělali... ale ono to nějak dopadne. Já si myslím, že 30-50% všech problémů nám ten domek pomůže vyřešit, na zbytku budeme muset zamakat sami :-)
My totiž máme 3+1 a to ještě půlka obýváků je manželova kutilská dílna... všude haraburdí kam se podíváš
Těšim se, že tam na tohle všechno bude mít samostatnou místnost. Taky asi budu muset trochu dětem probrat hračky atd. zkrátka na to jak máme malej prostor máme moc a moc věcí.
Honzis chodí do školy nakonec jen na dopoledne. Jen v úterý chodí až do čtyř, má to i s obědem. Je pak ale hrozně utahanej. Oni se tam ale fakt krutě učí psát. Přinesl papír, kde má ve velkym vytištěný svoje jméno a má si to doma procvičovat - obtahovat... no přijde mi to ještě docela brzo, ale jinak je tam docela spokojenej
Káťa první týden to docela šlo. Druhý týden dělala strašný scény - válela se po zemi, kopala kolem sebe atd, když jsem odcházela. Já z toho byla úplně na prášky. Naštěstí jí to dost brzo přešlo... Jednou ráno brečelo pár dětí, ale ona mi najednou povídá,že už mám teda jít. Já se jí ptám, jestli to myslí vážně (ještě nebyl konec času vymezeného pro chvíli kdy maminky mohou zůstat)a ona že jo. A já se jí ptám, jestli nebude brečet a ona že né. Teda měla svěšený koutky a natahovala už pomalu moldánky, ale zvládla to. Bylo mi jí hrozně líto, jak se přemáhala, málem jsem z toho brečela já. Ale od tý doby je to vpohodě. Tak hezkej den všem :-)
Péťo a ten recept sem klidně můžeš přihodit!!
A jak vy ostatní se máte?
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 6294  [Dalších 6044 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.