| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 6294  [Dalších 6084 >>]
Věra, Elinka a Tom 10852
5.3.2008 23:11:05
Trochu mě překvapilo, že se v cizině učí takhle malá děcka cíleně písmenka. My tedy neučíme nic, tedy ne tak, že bych si sedla a zkoušela Elišku z písmenek, či jí něco cpala do makovičky. Od ježíška dostala počítač Epee - a to pro starší děti, ta "mladší" varianta nás minula, tak jsme se na ni už vybodli. A ono to jde samo. Holčina si k tomu občas sedne, zkouší... a já mám klid :-) Doporučuju. Nebo máte nějaké jiné zkušenosti?
Jinak s počítačem radím také opatrnost, vzhledem k tomu, že se mi z Tomíka stal super závislák - je to šílený. "Naštěstí" měl špatné vysvědčení a to docela dost, take má momentálně pc zakázané a když se povolí, tak jen na hodinu denně. Všechno zlé je k něčemu dobré.
Tak se mějte.
Lucie, Amaia+Eneko+Julen 18584
1.3.2008 21:21:25
Ahoj holciny, taky zdravim po dlouhe dobe!

Jani, koukam, ze jste se prestehovali a do ceho ses to pustila. Ale tohle te stejne vzdycky moc bavilo, ne? S tou skolou to teda koukam, my jsme ted resili podobny problem, chteli jsme se presunout na par let do Cech, ale Amaiu by mi ted nejspis nevzali do skolky a ztratila by rok....oni se taky uci cist a psat, ale tak trosicku a jen tiskace. Ona se spis o tom zajima sama, takze uz sama dokaze precist jednodssi pohadky a napsat tiskace docela dost jmen a slov. Pocitani ji taky jde, dokonce uz zvlada i jednoduche pocetni operace. Zato Eneko se terpve ted pred par tydny rozjel s mluvenim. No nic, takze nakonec presun nebude, zustavame tady.

Luci, jak se mate vy a jak jste si uzili hory?

Dandulo, my mame Picasso (ale Xsaru) a tri sedacky se do nej vejdou. Nastesti. Jinak bychom museli kupovat jine auto:))) Jinak jste se asi vsimli v ikonce, ze my uz mame treti na ceste (Dandulo, tentokrat mam naskok, hihi!). Byla to nahoda jako hrom, ja jsem mesic pred otehotnenim teprve dostala prvni menstruaci po porodu a nemeli jsme doresenou antikoncepci. No taky na co, kdyz ja klasicky vubec pri kojeni na sex nemela chut, ze:) Jenze jsem akorat kojit prestala a chut prisla. A hned po prvnim milovani bylo vymalovano, verily byste tomu?!? Je to opet kluk, coz bylo trosku zklamani pro Amaiu, ktera chtela segru. Ale coz, kluci k sobe budou mit blizko (a budou se rvat jako kone:-)) Jinak budeme travit par mesicu v CR, tak od kvetna do zari, chtela bych tam porodit, po te zkusenosti tady uz me tady nikdo rodit neprinuti:) Tak bychom se, Dandulo, mohly taky sejit, ne?
Luci, Ondra 24.09.03 15412
14.2.2008 22:36:34
Teda Dani to koukam jako blazen!! Treti mimi!! :-)
Jinak samo ahoj!!
No ja bych do tretiho sla hned, ale tatik jeste nechce. Je fakt, ze ti nasi maly lumpove nam davaji dostatecne zabrat, spise utahaji oni nas, nez mi je:-) Ale ta holcicka by byla fajn:-) i kluk:-)
Jani, tak to ja jsem take koukala. Zni to moc zajimave. Ono to urcite ma neco do sebe, hlavni je, aby to pomohlo a lide se citili lepe.
V sobotu odjizdime do Orlickych hor na dovolenou, tak doufam, ze nam napadne nejaky snih, abychom si mohli zalyzovat. Deti budou poprve na lyzich, tak jsem moc zvedava jak jim to pujde :-)Kdyz tak tu potom dam nejakou fotecku.
konecnad,Krystof03,Kaja06 16697
12.2.2008 15:30:06
Ahoj babuly,
tak prvni den, kdy mam cas to tu docist a neco pidi napsat.
tat bude pryc jeste 3 tydnya mne se doma shroutilo co slo, deti na zdravi, nejedli {chripka}, pes, umyvadlo, pripojeni k bance, no fuj, snad vsechno na co si vzpomenete ;o].
Ale z jineho soudku...
Janouche teda cumakuju jako blazen, do ceho jsi se to pustila, zni to famozne. A mas pocit ze vam to doma trochu pomohlo? Jinak stale cumim, jak mate zdatne deti, my jsme spis pohybove nadani. teda Krystufek pozna par pismen, ale nebere ho to, spis ma super pamatovaka a pocitani. Zato Kajka, ta se v pismenkach vidi.
Dnes se mi vecer podaril super zarez.Zapomela jsme dat Kajce plinku a vydrzel sucha skoro az do 6.30!!! Nasli by se lide, kteri by tvrdili, ze nutim sve dite predcasne drzet v cistote ;o]. jinak makam uz pomalu 8 hodin denne, penez p[ribylo,a le ted jak tu neni tata, tak se snazim deti extremne utahat, tak se mi i zahadne penizky odlevaji, skoro sublimuji pryc ;o].
Jinak momentalne shanim auto , kam se vejdou 3 detske sedackyu dozadu, a aby nebylo moc drahe. Tak ja bych chtela forda S Max, ale na to nemam, tak zatim vede Citroen C4 picasso. Ke kupi by doslo tak za 1 a 1/2 roku a pak hura na 3 mimco ;o].
Vy uz zadna do 3 nejdete?
Janijaja 19205
31.1.2008 21:17:33
Ahoj, no Honzík momentálně nechodí vůbec nikam. Chodil od září v Ženevě už do školy... jenže Švýcarsko je konfederace a každý kanton má jiné zákony... ve Friburku je škola až od pěti a berou děti kterým bylo pět do dubna. No a ještě je to prosím dvakrát týdně dvě hodiny... Doufám, že ho ta přestávka moc nepoznamená. Oproti tomu v Ženevě mi to ale přišlo hodně krutý... učili se krutě písmenka, napsat svoje jméno psace atd. Byl z toho docela unavenej a moc ho to nebavilo. A to chodil jen 4x týdně na dopoledne. Říkám si tedy, že bude mít čas dozískat školní zralosti. no ale naučil se díky tomu počítat skoro do stovky. Ale ve francouzštině. Čeština jim teď oběma jde do pryč. Kačka se konečně trochu rozmlouvá, ale jedině francouzsky... Honzíka musím pořád napomínat, aby se mnou mluvil česky.
No ale v sobotu přiletí mamina, tak to trochu natrénujou. A potom já taky vyrážím na pár týdnů do Čech, tak doufám, že Honzík obnoví a Kačka objeví!
Lucko, dělám si výcvik, abych mohla já sama dělat rodinné konstelace ostatním lidem. To je druh psychoterapie, kterou založil německý psychoterapeut Bert Heilinger (pánovi je už přes 80 tuším) a je založená na faktu, že my jako děti soucítíme s našimi rodiči a vůbec předky. No a pakli-že oni měli nějaký problém, který nedokázali vyřešit my ho z loajality neseme s nimi (a to často až do 3tí až 4té generace a je jedno jestli jsme je znali nebo ne. Takto i adoptované děti "nesou" za svoje biologické rodiče). Jim to v ničem nepomůže a nám už vůbec né, neb nám to brání jít životem takoví jací jsme a pořád to vybublává naporvch i když nechcem. Typickým příkladem jsou například rodiny kde se opakujou sebevraždy, notoričtí alkoholici... rakovina, deprese atd. - zkrátka ty "nemoci", které se "dědí". Účelem té terapie je, vrátit se do té doby toho problému, tam to vyřešit, vyčistit - před očima klienta. Výsledky se dostaví někdy hned, někdy třeba za pár měsíců. Mně ale tahle práce hrozně fascinuje. Ze začátku jsem je dělala jen sama pro sebe a snažila si srovnat svoje rodinné problémy. No a postupně jsem tomu docela propadla a už se moc těším, až budu moc pomáhat všem svým kamarádům a pak i ostatním.
No tak zatím :-)
Luci, Ondra 24.09.03 15412
31.1.2008 13:33:51
Ahojda,
Peto - Lukaska uz bych do skolky dala rada. Potrebuje byt s detma jako sul, Ondra mu pres ten den hodne chybi. Problem je, ze ve skolce mame plny stav. V zari by melo jit deset deti do skoly, tak snad nam Lukyho od toho zari vemou. Ondra uz take rad hraje deskove hry, ma to rozdelene, se mnou hraje Clovece a Piraty z Karibiku, s tatkou Damu a Ostrov pokladu no a s Lukym karty a pexeso :-) No a deda ho uci hrat sachy :-) Jinak k Vanocum dostal detsky pocitac toho Zelvaka - tak bud se uci pocitat a nebo psat pismenka. Tak si rikam, je aby mu to do skoly vydrzelo :-) Jinak, kdyz kluky srovnam - tak Ondra je takovy zvidavy, porad se na neco pta a porad chce vsechno vedet a spise takove technicke veci, Lukasek je spise takovy hravy a vice ho zajima priroda. Ale prat se umi poradne, jako spravni kluci.
Jani na jake chodis skoleni? Neco mi asi uniklo? Chodi Honzik do skolky?
Janijaja 19205
28.1.2008 12:46:03
Ahoj holky, já se vždycky něco sáhodlouze napíšu a ono se to tu pak nezobrazí :( Nicméně doufám, že tentokrát se to povede :-)
My se pomalu čím dál tím víc zabydlujeme, docela nám to jde. Já se hrdě vrhám do rodinných konstelací, příští týden mě čeká třetí týden školení a už se těším, až budu pořádně svým dílem přispívat ke zlepšení světa :-))
No je to tu hodně lepší, že se s manžou vidíme míň, tak já mám čas si to dělat po svém... ale radikální zlepšení zatím nenastalo, ale třeba to ještě přijde :-))
Na stěnách máme tolik skvrn, že bychom mohli bílit znova... Kačenka dokonce taky tiskala... budu se na to muset asi vrhnout...
Jinak si tu pořád ještě připadám jako na prázdninách...
Ale nejvíc jsem spokojená se svojí kuchyní, vždycky jsem snila o takové kam by se všichni vešli :-)
Tak hezký den všem a taky ještě vše nejlepší do nového roku :-)))
Bajka + 2 brouci 5337
22.1.2008 22:13:38
Ahoj v nové roce taky :) Fotky máte všechny krásné, fakt to letí, už ani ne rok a tradá milá rodičovská!, oficiální návrat k PC a milené práci.

Luci dáváš už Lukyho do školky? Nebo jen Ondráš? Já chci Jindříše dát příští rok od ledna, na první půlrok jen na dopoledne a pak s bráchou na jeden rok školky celý. A jinak... co přesně za školu studuješ? Já si s tím pohrávala, ale táta mi to típnul, asi má recht, při dvou dětech bych to moc nezvládala, co mám čas, dělám do práce a navíc klukům furt tak nějak spešl vyvářím. Momentálně se mi dosypal Jindra, byl celou dobu dobrý, ale nějak ho to skolilo. No, snad bude líp, na jaře jedem na dva týdny k Jadranu, docela do toho vkládám naděje. Ale ovoce našeho programu ála podpora imunity přírodními prostředky určitě sklízíme, oproti loňsku, kdy byly dět od podzima do jara imrvére marod, to bylo letos jen lehce asi 2x, bez antibiotik.

Jinak to všechno tak nějak utíká, teď je to se dvěma docela cvrkot, hlavně, když si každý umane jít svým směrem nebo se naopak srazí a řežou se jak koně. Ale mají se i rádi :) Dneska mi šuplo v hlavě a koupila jsem kytaru, hrávala jsem na ni za krále klacka a když jsem to dnes zkusila, tak si asi zpřelámu kosti. Ale kluci to u dědy milujou, tak jim pořídím ještě takovou rodinnou hrací sadu (sestava bubínek nebo tamburínka, kastaněty, triangl, rumbakoule a jánevímcoještě) a budem hudebničit celá family. Teda když táta nebude doma :)

Co se hraček týče, Honzík se už chytá na deskové hry, nedělá mu problémy počítání (momentálně sčítáme a odčítáme do desíti), miluje vědátorské řeči - aktuální téma vesmír a proč už Pluto není planeta :), kromě tiskacích pozná i psací písmena, no a na druhou stranu motoricky je to naše malé střevíčko, nezašlape ani na tříkolce. Dost ho chytají PC hry, nic násilnýho, takový ty dětský, mám pár odkazů na pěkné on-line hry, tak má denně tak půlhodinky dovoleno. Občas si ještě přes den dáchne (dneska třebas), ale spíš se ho snažím nechávat bez spaní, jdou pak chlapíci dřív spát.

Tolik od nás, ostatní čtu a držím palce ve vašem dennodenním proplouvání (hlavně tom radostném :) životem.

Luci, Ondra 24.09.03 15412
21.1.2008 22:24:39
Ahoj holky, tak vam opozdene preji vsechno NEJ DO NOVEHO ROKU!!!!
Procitala jsem si nektere prispevky, ale tak jen dve stranky dozadu:-)
Teda Jani - vy mate pestry zivot.:-) Ty se s manzou asi moc nenudis, co? :-) Stejne jsi dobra, ze to tak v te cizi zemi zvladas.:-) Jinak na tve otazky. Studuji uplne jednoduchy obor - Nemcina ve sfere podnikani, zkouska za zimni semestr - jen jedna :-) takze leharo. Jinak praci - prekladam, co jineho delat :-)ale zatim me to bavi, mam cas se venovat i detem a i domacnosti:-)
Mirko - ty tvoje holky jsou uzasne. Ty deti stejne nejak rychle rostou, nemate ten pocit? Vzdyt jeste nedavno to byla takova miminka. Mirko a co ty studujes? A jak ti dopadla ta zkouska?
Verco - Elinka je sikulka:-) Ti moji dva lumpi jsou take jak dve nerizene strely, uz mi par lidi reklo, ze by je doma mit nechtelo, no nic s tim asi nenadelam - ruka uz me boli a pusa taky :-)
Jinak jestli chcete videt nejake fota - jak ti moji rostou (opet jsem zapomela jak se vkladaji fotografie) tak se mrknete na www.richtar.wz.cz jsou tam nejake z Vanoc.
Tak se mejte zatim pekne a snad se zase nekdy brzo ahoj!!
Věra, Elinka a Tom 10852
5.1.2008 13:27:47
Milé dámy a mrňouskové,
přejeme Vám krásný, šťastný a pohodový rok 2008. Ať se Vám vyhýbají nemoci a jiné kalamity, ať nám všem naše děti přinášejí radost a smích.
Moc se mi líbila Vaše přání a PF!!!
Eliška měla včera razítkovací záchvat. Zmocnila se datumovky a během nestřeženého okamžiku - znáte to: dítě je hodné, takže ve víru událostí na něj "zapomenete" - orazítkovala všechny stěny i dveře, nábytek v pokojíčku datem 26.11.2007. Nemohla jsem si pomoct, ale přes výkřik: "Elino, cos to udělala?!" mi bylo fakt do smíchu.
Tak je Vám taky a teď jen doufám, že napíšete aspoň někdo, jak jste prožili vánoce a Silvestra. My jsme byli na chatičce u známých, bylo nás tam 6 dospělých, Eliška, kytara, mraky chlebíčků a trochu zima. Zapomněli jsme na petardy, a tak Eliška to vyřešila. O půlnoci každému strčila do ruky sirku a šli jsme se dívat, jak práskají ostatní. Tomu jsme se taky nasmáli, protože mi to trochu připomnělo úsporná opatření vzhledem k ekonomické situaci, která všechny postihne v roce letošním.
Takže ať se daří.
Páček
Věra a Elinka
[<<Předchozích 200] Názory 201210 z 6294  [Dalších 6084 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.