| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 6294  [Dalších 6094 >>]
Renca a 2 34362
17.5.2008 16:34:56
Ahoj

Lui, Danik se narodil z vrozenou vadou Pes equinovarus to jsou nožičky stočené k sobě..kdysi se tomu říkalo koňské nohy.
Do 1 roky byl sádrovaný nonstop až ke kyčlím pak operace pravé a levé nohy = achylových šlach + úprava kostiček.

Vypadalo to dobře jneže se to zhoršilo začal opět stáčet nožky náš pan mudr z Motola řekl že to je ok já nesouhlasila a zažádala jsme dětskou ať mi dá poukaz na Bulovku a tam řekli že je to.. a následovala v září loni operace pravé nohy přehodili mu šlachu a upravili kosti a teď bychom měli jít na stejný zákrok na levou nohu a hrozná je ta sádra na 6 týdnů.. Ovšem dodatek je ten že ta přehozená šlacha musí za 2 roky zpět takže vímn že nás čekají zase dvě operace..
každopádně to v Motole zanedbali a už mne tam neuvidí. Teď máme na již operované noze dlahu tak uvidíme ale dobré to neni pořád to bohužel stáčí.

No to jsme mohla já s ní válčím kudy chodím s tou němčinou :) To je přeně ten předmět ktarý vím že neudělám ačkoli mam dojem že neudělám žadný no..
Statečně jsme se prokousala všemi až na nj a natu jdu teďka.

Jinak děkuji ačkoli si nevěřím vůbec zvládnout to musím.. :)
Tak zatím pa
Luci, Ondra 24.09.03 15412
17.5.2008 11:23:11
Ahoj Reni,
tak nejak asi nejsem v obraze, co je Danikovi, ze musel na operace? Bobek maly!! No skola - bojuj bojuj - uz to mas za par!! Ta nemcina - skoda, mohla jsem ti dat doucko :-) alespon bych si to vyzkousela, jestli bych mohla ucit :-) Vidim, ze ten zivot mate taky zajimavý! Hlavne at jsou deti zdrave!! Ja teda, klepu jak muzu - ti nasi kluci jsou fakt divosi, jak prohlasil muj desetilety bratranec - "likvidacni ceta" - ale jsou zdravi!! Az na nektere ty normalni bezne detske virozy. Tak Reni drzim palce!!!
Renca a 2 34362
15.5.2008 17:46:40
Ahojky maminky...tak se po case opet hlasime :)

Vim ze jsme tu nebyla hrozneeeee dlouho ale mam toho tedka jeste vice nez obvykle..
Takze ve sratce..

V zari jsme zacala delat skolu,Danik podstoupil operaci prave nohy prehozeni slach a upraveni kustek pak mel 6 tydnu sadru..

Dotoho jsme urovnavali Anetky astma ale to jsme defakto stabilizovali.

Cas celkem letel protoze mi mamka hlidala takze jsem do skoly chodila denne.
No nyni jsem ve stadiu kdy mam tzv SVATAK a bojuji z predmety tapu VS,Cj,Pravo a nemcina :(

Mela bych 21.5 maturovat ale jsem momentalne tak duta ze tezko se mi to povede...

Jinak nas ceka v cervnu operace leve nohy stejny zakrok a s tim nam konci prazdniny a dovolena protoze bude mit opet 6 tydnu sadru

navic se dotoho pripletli me zdravotni problemy a opera takze je to takove celkove tezke..

Ale presto zijeme..

Preji vam vsem stastny a krasne dalsi dny.
Luci, Ondra 24.09.03 15412
21.4.2008 23:22:31
Jani neumlcela! :-) Jen nejak neni cas, kdyz je venku pocasi k svetu. :-)
No my pracujeme zase na baracku - letos chceme dodelat sklep, potrebuje vysusit, potom dodelat fasadu a nakonec zahradu:-) Tak naplanovano to mame hezky, otazka co vse zvladnem.

No Ondra take roste a konecne nam trochu pribira. Jen se mu ted na ruce a zadku udelali mulusky (ci jak se to jmenuje) takove bradavicky. Mame to jit na chiru vyskrabnout, ale uz ted tri tydny kasle, takze budu muset pockat. Jeste ze mam na te chyre u nas zname, protoze on si na to nenecha ani sahnout. Peto -tak my mame spise potize s tema sykavkama, ale Ř a R umi uplně ukázkově :-)Motorika - trochu drevo po mamince, ale jinak kresli docela hezky. Jani s tim si nic nedelej, kluci nikdy nevideli Piraty z Karibiku, ale vse co se jich tyka miluji, tak samo Spidermanna. Takze jsem kupovala vitaminy Spidermann a ted i povleceni. A Cars ty jsou na dennim poradku, Ondra uvod umi nazpamet, stejne tak umi podle CD odrikat zpameti At ziji duchove. To maji telku povolenou jen 1h denne a to jen z me lenivosti, kdy si potrebuji vyridit nejake veci do skoly a potrebuji na ne klid. Ale jinak si umi spolu pekne hrat, pokud se zrovna neperou.
Jo,jo Peti - ten cas fakt leti!!
Bajka + 2 brouci 5337
21.4.2008 22:59:12
Zdravím z Liberce :), teda dneska u nás bylo ukázkově, sluní svítilo ostopade, dvacítka na teploměru.

Děti dostaly opravdovskej rýč a lopatu a přehazujou hlínu z jednoho kyblíku do druhýho - skvělá zábava.

Honzajs je teda na psychomotoriku lemra, po papíře jen čmáře, trpělivosti taky moc nemá :( Zato jsme krásně natrénovali písmenko K a G - hurááá, to už fakt byla ostuda, takže už zbývají dopilovat sykavky, to už celkem jde, pak Ř a občas mu ujede R.

Minulý týden měl Honzík asi něco spojenýho s astmatickým záchvatem (dle MUDr.), i když u toho měl přes 38° a kašel rýmu, tak netuším, zda to bylo alergo původu. Taky nosí brejličky, našli mu oční vadu, tak korigujeme. Ekzém je teď relativně v klidu, čekají nás 2 týdny v Chorvatsku u moře, za měsíc, tak snad bude zas o chlup líp.

Ohledně hlídání - Janouche jsi srdíčko :), ale bydlíme v městečku ďabec za Libercem a raději bych někoho odsud, aby docházel k nám dom. To první hlídání mi neklaplo, tak rozjíždím další poptávkový řízení, momentálně jsem si vytiskla inzerát a jsem domluvená v místním krámku, že ho tam budu moct píchnout na sklo. Je tu přes 7 000 obyvatel, tak snad se někdo solidní chytne... ptám se kde můžu a pak ještě vyzkoumat, zda to bude to pravé ořechové. Je to nakonec na 2 dopo v týdnu, jedno pohlídají prarodiče a Jindříšek je přihlášený od ledna do školky. Už mu budou tři... to to letí :)

Tak se mějte bájo a Jani vám držím palec...
Janijaja 19205
21.4.2008 11:28:41
Tak jestli jsem teda já svejma špatnejma zprávama umrtvila tuto diskusi, tak to mě moc a moc mrzí. Jak se máte?
Já se věnuju povětšinou zahrádce, včera sem zapíchala brambory a topinambury.
Děti rostou jako z vody. Honys už má 112cm. Ze všeho roste jako z vody. Zamiloval se teď do Cars a identifikuje se s flash mcqueenem. No a to nemáme doma televizi. Byla jsem před vánocema jednou v ikee a nechala jsem ho v tamní školce. Zcela evidentně tam zkouknul značnej kus filmu a to ho naprosto uchvátilo. Dokonce natolik, že se mu podařilo vyškemrat dvd na manželovi.
Jinak nevím, jaké je počasí u vás, ale tady to je nějaký pršecí kraj... už si připadám skoro jako v Liberci...
No tak hezký den všem.
Janijaja 19205
1.4.2008 21:39:38
No já vlastně ani nevím, jestli se k tomu někdy nakonec odhodlám... Ale fakt už to chce nějakou akci...
Luci, Ondra 24.09.03 15412
19.3.2008 14:06:30
Ahoj babulky,
Luci ja take koukam jako blazen! :-) Ale blahopreju a hlavne at vsechno dobre dopadne!! Ja uz bych take chtela dalsi, ale pry az dodelam skolu :-) Tak snad pristi rok.
Jani to je mi docela lito co se u vas deje! Ono to je vzdycky smutne, kdyz se dva rozejdou a mnohem smutnejsi, kdyz uz v tom jsou deti. Drzim palce!!
No s tema pismenkama, Ondra pise o sto sest, porad neco opisuje a take pocita, sam od sebe, ale jak to tak sleduji u ostatnich deti co mi chodi do krouzku, tak je to normalni:-) Ondra chtel byt elektrikarem, pak mu tatinek rekl, ze lepsi nez pracovnikem je byt sefem, tak rika, ze bude mit elektrikarskou firmu a bude ostatni kontrolovat jak pracuji :-)
Janijaja 19205
10.3.2008 22:04:48
Ahoj holky,
páni Lucko já koukám! Třetí mimi, moooc blahopřeju! Kdyby to mezi náma s manžou nebylo tak hrozný, hned bych do toho šla taky!!
Poslední dobou mi začíná být čím dál tím víc jasno, že se rozvodu asi nevyhneme. Pomalu to jen začíná být otázka času a taky mojí práce, abych se o nás případně mohla nějak postarat.
Došlo mi to hodně teď poslední dobou. Vrátili jsme se v neděli z Čech, já za sebou desetihodinovou cestu, šla jsem spát ráno v půl čtvrtý a ráno v půl osmý manža ani nevstal, aby oblík děti, vyčistil jim zuby a dal jim snídani... Poslední dobou si na mě fakt smlsává, nechává mě dělat úplně celou domácnost i děti... jen sem tam něco občas když už není zbytí a já padám opravdu na hubu... no a ještě mi vyčítá, že je tu nepořádek.
Ještě má všechny svoje knížky a plno nářadí v krabicích od stěhování.. za ty tři týdny, co jsme byli s dětma pryč nepohnul prakticky s ničím. To hulení mu fakt nedělá dobře.
Peťo, já mám v Liberci kamarádku a ta má na hlídání pani Hanku - a je s ní moc spokojená. Třeba bych se mohla poptat jestli eventuelně by ta paní měla čas.
No jinak s tou školkou, pomalu si fakt říkám, že už to těm dětem chybí - musím něco vymyslet. Mají tu sice docela dost kamarádů, ale přeci jenom, se pod vedením naučí více. A v té školce kam chodili byl opravdu dobrý, velice pevný a pravidelný řád. Chodili tam moc rádi. Budu se muset pořádně porozhlédnout jak to všechno vůbec udělám...
Jinak jsem Lucko, vůbec nezaregistrovala, co jsi měla za porodní hrůzy ve Spanelsku..
No počítače to mi vůbec nevedeme. Snad jedině na dvd a na pohádky. Moje děti maji krutější režim.. V čechách fakt teda vždycky polevim. Ale ani na pohádky se nedívají každý den. Televizi vůbec nemáme, takže se nám plno věcí zatím docela vyhýbá. No měly pár dvd, ale teď jak bylo v čr plno akcí, tak už jich budou mít nejmíň 30, to mám docela radost, že budou znát české pohádky a večerníčky a vůbec. Na tohle je technický pokrok fakt paráda.
Manža taky občas pouští Honzíkovi vzlety raket, přistání na měsíci, raketoplány i letadla. Kosmonaut chce být taky, no horolezec to myslím ani neví, co je. A pořád nás nechtěl vzít na měsíc, že prý holky tam nesměj, ale poslední dobou se mi podařilo ho přemluvit a už máme zajištěný s Kačkou každá po jednom místu. No a on prý zatím bude trávit čas v raketě, než my sestoupíme na ten měsíc. Jinak, klidně, jestli to sem jde odkazy na animace sluneční soustavy, nebo nějaký hry bych docela brala.
Tak já se zas někdy ozvu :-))) hezké dny!
Bajka + 2 brouci 5337
6.3.2008 16:09:48
No, u nás byl PC (a vlastně je) taky vcelku oblíbený. I když jak se to vezme. Nejdřív zkoušel Hanys takový ty jednoduchý hry (a že se těch bořků stavitelů&spol. pro čtyřletce dá najít mraky), vydrželo mu to ale asi jen měsíc. Teď momentálně vyhledáváme stránky o vesmíru, hlavně animace rotujících planet a jiných vesmírných úkazů a z toho je teda hotovson. Ve školce šel na karneval za naši sluneční soustavu (skvěle jsem si zase jednou zarelaxovala při výrobě kostýmu - planety jsme malovali oba dva :), už má jasno, že bude kosmonautem - po horolezci druhá profese v pořadí. Ale věřím, že to PC může být chytlavé, jak se tam něco hejbe nebo to reaguje, tak to táhne jak magnet.

Lucie, tak vy už máte na cestě třetí bejby? :), no to je prima. U nás to tedy nehro, mám dost se dvěma, navíc teď uvažuju, že se tak na 3 dopo v týdnu vrátím napevno do práce, možná se mi už rýsuje hlídání.

Jdu budit, kluci už chrápou snad tři hodiny... pánové se mezi sebou začínají pěkně škádlit, jednou si hrajou, pak se zase řežou, hlavně malej je pěknej škodič. Příští týden jedem na týden k moři, sehnala jsem super super lastminute :), tak snad se trochu prohřejeme. Je to třeba, navíc jak začly kvést kočičky, jsou ogaři zase dosypaní a Honzík si fest drbe oči. Ach jo.

[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 6294  [Dalších 6094 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.