| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 595  [Dalších 505 >>]
Momi + Hani a Veri 10179
24.10.2004 21:18:50
ále, normálne si tu bola vtedy kedy ja :-)

rada som sa podelila.Až na niečo nového prídem, dám vedieť
Momi + Hani a Veri 10179
24.10.2004 21:16:45
Ahoj, holky.

tie moje baby sú už dobrá dvojka. Hani vymýšla, Veri opakuje, veri vymýšla, Hani doplní... to že každý večer sťahujem hračky z kuchyne a z detskej izby hrnce do kuchyne, tu rozoberať nebudem. Fakt robia strašný bordel. Niekedy sa zahrajú, inokedy furt vysia na mne, asi ako všetky deti. Veri má nebezpečné obdobie, stále niekam vylieza, a tie jej adrenalínové kúsky ma dennodenne ničia. Hani je rada že nemusí chodiť do školky, ale teraz najviac hnevá s jedlom. Mám taký dojem, že deti v afrike toho za deň zjedia viac. Nič nechce, nič jej nechutí, nič nedoje. Ešte tak bramborová kaše, a všetko čo obsahuje kakao.
Už vážne neviem čo jej mám variť. Kúpili sme si sporák(mali sme dvojplatničku), tak možno jej zachutia nejaké zapekané jedlá. Nemáte tip?

Aj vám sa sťahujú deti do postele? Niekedy ich tam máme už o polnoci, v lepšom prípade nad ránom. Tuším postielky vyhodíme, a kúpime si letisko. A budeme jak cigáni, všetci v jednej posteli. ešte pozveme babičku a tety... :-)

Na neposlúchanie nám docela zaberá víkend u babičky. Teda aspoň na 1 deň. Nie že by babi bola prísna, práve naopak, oni tam majú na ňu čas a hlavne nervy, takže Hani prichádza ukludnená, ja som tiež oddýchnutá, tak si chvílu docela rozumieme. A ku koncu týždňa na seba zas vrieskame.
Takže teraz je chvílku pohoda.




Gábina, Barča 7/92,Týnka 6/01 7126
24.10.2004 21:12:55
Teda Momi, to už Týnu od počítače nedostanu ani náhodou. Ale do ošklivých zimních dnů se to bude hodit, protože jak je u Pc je klid. Pokud tu něco nezablokuje.
Takže díky za klidné dny.G
Eva, A+D 6607
24.10.2004 9:36:54
No toho tedy je. Díky moc, Moni.
Momi + Hani a Veri 10179
23.10.2004 10:06:25
Takže hry

tu je "náš" český Alík

tu je nejaké pexeso a puzzle... zo slovenských (súkromných?) stránok.

Ak ti deti znesú Dádu, tak tá je tu(Ale nie, haničku tam baví napr. obliekanie postavičiek)

Možno niečo zaujmavé nájdeš aj na ostrove jupiland

Z českých tu mám ešte Méďu Kubíka ale tam nejak nechodíme, už neviem prečo.

No a ešte tu mám plno anglicky písaných stránok, upozorňujem ťa, že viem anglicky pár slov, aj to ma naučil internet, ale trošku sa v tom orientovať dá. Hlavne je tam velikánsky výber, a kolkokrát je mi lúto, že sa tam rozpráva anglicky, niektoré hry so slovíčkami sú skvelé.

takže základ.
tu sú teletabysáci (plno jednoduchých hier ktoré si Hani sama vyberá)

Ešte neprebádaný máme Alfy park Nediv sa, je tam toho moc. A Hani je v učení sa s myškou len v základoch, tak isto ešte nie všetko chápe.

Vela hier a iných vecí na základe animovaných rozprávok - ktoré sem povačšine ešte nedorazili je na pbskids.org


No a teraz ti urobím výber hier z týchto stránok, čo sa našim deťom najviac páči. (na zvieratka reaguje aj mladšia Veronka :-)

Tu je taká modrá príšerka ktorá sa kŕmi len koláčikmi s určitým písmenkom. Majú z tých zvukov strašnú srandu :-)

Trošku matematiky s obrázkami

Tu sa zas hladajú v obrázku schované zvieratká a puzzle a pexeso

Tu je "Virtuálna hus" Také hladanie správnych obrázkov.

Toto je krásne váženie zvieratiek

Tuto robia zvieratká bordel :-) a ty to máš po nich roztriediť.

Tu sa dá vytvoriť obrázok - vkladaním vecí, ludí strojov - v ponuke sú štyri krajinky s námetom

A ešte stajňa so zvieratkami - treba im prideliť hlas.

tak zatial tolko s mojej súkromnej zbierky, úplne ma to vyčerpalo, tak som zvedavá čo som všetko pomotala v zmeti odkazov. Asi to dám neskor niekam do mojich denníčkov a hotovo.

dúfam že bude k osohu.





Eva, A+D 6607
21.10.2004 13:18:53
Ahoj holky,
moc vás zdravím. K otázce na hlídání a rodiče. My bydlíme v Mladé Boleslavi a oboje dvoje rodiče přesně 80km na opačné strany. Naši v Hradci Kr. a tchánovci u Děčína. Vycházíme velmi dobře. Zatím je o hlídání moc neprosíme, protože u nás není kde přespat a honit je jenom kvůli kinu a nebo plesu nám připadá blbý. Tak si myslíme, že až bude David o fous starší, dáme je k nim a odjedeme domů třeba na víkend. Takže to chce jenom vydržet. Zatím nebyl David nikde sám bez jednoho z nás. Adam už ano a v pohodě.
David má teď nějaké špatné období na úrazy. Minulý týden spadl 2x ze zapůjčené motorky (je míň stabilnější než ta naše) a sedřel si obličej. Do včerejška se mu to už zahojilo a včera spadl zase. Bylo to z okraje chodníku do štěrku. A to kus dolů. Úplně se mi zastavilo srdce, jak jsem se lekla. Má několik oděrek. Hodně brečel, nesla jsem ho dobu v náručí a když jsem mu to doma čistilo, řval ještě víc. Chudáček. Jinak chodíme často ven už bez kočárku, jen tak se projít. Kluci s sebou nosí bagry a jiné stroje, podle nálady. Adam je vybírá. Chodíme se taky dívat na stroje, které staví novou silnici. jsem už machr na buldozery, nakladače, finišéry apod.:-))))
Kluci si už krásně hrají spolu, David Adama poslouchá skoro ve všem a když to tak není, tak začne vřískat a utíká ke mně jako k záchraně. Je to někdy fakt "Itálie".
Dneska jsem dělala k obědu rizoto a dala si sama sobě kyselou okurku. David byl úplně posedlej, že ji chce taky. Tak jsem mu dala ochutnat, šklebil se a pak chtěl zase. To je dítě, co?
Chtěla jsem se vás zeptat, jestli nevíte o nějakých pěkných stránkách na netu, určených pro děti jako je Adam, přes 3 roky. Co by už zvládnul. Hraje si na stránkách Bořka Šikuly (Bob the Builder), tak něco podobného????
Tak to je od nás asi tak všechno. Mějte se hezky.
Gábina, Barča 7/92,Týnka 6/01 7126
18.10.2004 21:15:44
Ahojky, já holky s vaší volbou nedávat starší děti do školky souhlasím. Přesně jak to, Evi, píšeš, to asi prožívají. Asi kdyby jste byly s mladšíma dětma doma a starší by měly rok před školou, tak bych je dala. To už budou i mrňátka starší a ti větší se už budou s váma doma nudit a je to důležitý před nástupem do školy. Asi důvody proč do školky nechtějí budou mít ještě pádnější, ale zase už budou starší a rozumnější a líp se jim to vysvětlí. Už se třeba i budou ve školce stydět brečet a budou to prostě líp snášet. Tak toď můj profesionální náhled na věc.

Mimochodem já Týnu do školky taky nedávám, ale asi brzo začnu, protože i těch 5 dní v měsíci si doma v klidu užiju. Chytají jí móresy, že bych padla na hubu, kdyby si ji občas někdo nevzal a nevysvobodil mě. Je všude a u ničeho dlouho nevydrží. Tady jsou mi moje pracovní zkušenosti k ničemu. A jak píše Momi, skoro nikdy neposlechne. Až když ječím nebo jí plesknu. Vyloženě schválně a provokativně dělá co nemá. Vodou ze psí misky pomaluje zeď, psa neustále někde vláčí, zastýlá, prostě mučí, čmárá Barče do sešitů a knížek no hrůza. Tak jsem jí pomluvila.

Jinak je šikovná. Celá se obleče, svleče, obuje, ráda maluje, vybarvuje, skládá a staví, ale všechno jen chvilku. Ani se mnou u ničeho nevydrží. Něco spolu začneme a ona za chvilku uteče a vytáhne něco jinýho a pak další. To už vrčím, ať uklidí to před tím a začíná dohadování. Ať jí poprosím, dám pusu, pomůžu - to znamená uklidím za ní a zdrhne jinam a než jí naženu zpátky, tak mi jako naschvál, že po ní chci aby uklízela, něco vyvede. No divím se, že tu nechodí a neškytá.

Tak dost pomlouvání, stejně je to naše zlato - nejzlatější když spí.

Na vánoce vůbec nevím. Hlavně kam to pak dám. Už jsem si dělala legraci, ať jim příbuzenstvo nakoupí něco co se dá sníst, nebo z papíru a pak to vyhodíme. No snad něco vymyslíme. Zatím se mějte G.
Momi + Hani a Veri 10179
15.10.2004 21:03:23
ahoj, ahoj. Ja som školku vzdala. Bolo by to viac starostí, ako ulahčenia - pre mňa. Neviem čím to je, ale Hani má teraz strašné obdobie. Zámerne neposlúcha, až keď kričím. Nikde nemože ostať sama, ani v druhej izbe nie. Zaspávanie večer - hrůza, príde za nami aspoň 20x, a hovorí - my sme tam s Verčou sami... Nechce jesť. Ja s jej jedálničkom by som už umrela. Vonku nechce chodiť, chce sa stále nosiť, prípadne voziť na kočíku.Tvrdí že ju bolia ručičky a nožičky. Nemyslite si, že jej stále ustupujem, to ne. Bojujeme každú minútu a za všetko. Dnes už to vyvrcholilo a dostala na zadok vareškou, aby aspoň začala uvažovať nad tým, že bude musieť tie hračky predsa len upratať. Pomohlo jej to, aspoň tých pár hodín čo jej ešte ostávalo do spánku, bola v pohode.Neviem čo jej je, taká nebývala.
Tak som sa posťažovala.

Perla - Hani si lahla na koberec v ruke dlhé pravítko, meria a hovorí. "Mami,ten koberec stál 30 korun ! " :-)

Evi, ty to nemáš lahké.Mat ich neustále na krku - to by som nezvládla. teraz je to dva týždne, čo som si od nich neoddýchla (keď nepočítam hodinu a pol včera u kaderníčky), a som z toho úplne zúfalá. celý čas čakám na ten spásny deň - na zajtrajšok, keď deti s tatom odídu k babičke a ja ostanem doma sama so sebou.
Evi, vy bývate ďaleko od rodičov? Alebo nemáte dobré vzťahy? Nemáte nejakých kamarátov, ktorí by vám deti aspoň nachvílu postrážili? Alebo zohnať nejakú pani na hlídání...ja viem že to je zas o peniazoch, ale ako dlho to možeš/možete takto vydržať? Možno to niekdo dokáže, a ani sa nesťažuje, ale ja toho schopná niesom.Drž sa.

už máte predstavu čo prinesie deťom ježíšek ;-) ?
my sme v inej diskusii prišli na toto, myslím že by sa to našim holkám páčilo:


www.benjamin.cz alebo www.lena-hracky.cz
je to kuličková dráha kaskáda

Tak to len tak.

Eva, A+D 6607
14.10.2004 14:02:59
Ahoj holky,
zdravím Vás po delší době. Taky po každé cestě autem nosíme sedačky domů, aby je někdo neukradl. Občas si připadám paranoidní, ale při představě přeřezaných pásů a okamžitému vydání peněz na nové sedačky, se rychle zklidním.
Jinak jsme od školky taky ustoupili. Dohodli jsme se s manželem, že tam Adama dáme až za rok. Je to fakt honička, hlavně ráno. Aby to Adam psychicky v pohodě zvládnul, měla bych pro něj chodit po obědě, než si zvykne. A to je problém, protože David má spát. A nevydržel by to. Adam o školce nechce ani slyšet, když jsem opatrně o ní znovu začala, měl hned "nakrajíčku". Nechci ho tedy stresovat. Myslí si chudáček, že zatímco je ve školce, děláme doma s Davidem suprový věci, o které on s cizími lidmi a dětmi přichází. Dokonce se mě ptal, proč ho už nemáme rádi. S prominutím - kašlu na to, nestojí to za to. Docela slušně se mnou vyjednával jako dospělý, říkal: "Až budeš chodit do práce, já a David půjdeme do školky. Dřív ne!" Dobrý co?
S hlídáním na tom nejsme taky dobře. Manžel chodí do práce taky brzo, na 6h, ale to jen kvůli tomu, aby stihnul všechno udělat a nepřišel až na večeři. Babičky jsou daleko, takže žádné kino, divadlo, být sami s manželem ... už přes 4 roky. Už jsou pryč ty doby, kdy jsem si myslela, jak jsme dobří, že to všechno (narozdíl od mé sestry) zvládáme bez pomoci. Jakoby nás za to měl někdo pochválit. Je to blbost, doplácíme na to jen my sami. Ale jinak to nejde. Teď řeším situaci, jak to udělat, když potřebuju dojít k lékaři, aby mě zkouknul a objednal na chirurgický zákrok (nechám si odstranit pihy) a musím s sebou vzít děti. Manžel nemůže a tak to asi jinak nepůjde. Jak na to, co?
Moc Vás zdravím a přeju hezký den a večer.
Momi + Hani a Veri 10179
10.10.2004 13:47:34
ahoj Gábi, čím viac premýšlam o tej školke, tým mi viac vychádza - vzdať to.Hlavne keď sa teraz cez víkend budíme okolo pol siedmej a ja si mám predstaviť že teraz rýchlo najesť, obliecť a ísť do tmy a zimy....ne-e. A na obed znovu pre ňu, keď už je Verunka unavená a protivná, a zaspí mi v aute. Manžel chodí do práce na šiestu.Nespinká sa tam. Proste som chcela aby začala chodiť do kolektívu bez maminy. Keby ma niekto odhováral, nepresvedčil by ma. Ja to proste musím skúsiť. Nerada uznávam porážku ;-) Ale ak sa to bude dať, tak končíme. Napíšem ako sme dopadli.

Inak odkedy sme so školkou začali - a to teraz tam týždeň nebola - tak všade chce byť Hanička so mnou, nedokáže sa hrať sama v druhej miestnosti, keď ma na ihrisku chvílu nevidí tak spustí, teraz je u babičky, a tá nemože ísť sama ani na záchod - normálne závislačka je z nej. A v noci sa k nám vždy vkradne do postele. Uf.
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 595  [Dalších 505 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.