| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 595  [Dalších 425 >>]
Barča + Nelinka 26.7.01 14055
24.4.2004 12:32:46
Ahoj holkz jen v rzchlosti, Nela m2la y8n2t st5edn9ho ucha, j8 ke v4erej3ku skon4ila v pr8ci, dost drsn2, ted u6 mi neyb7v8 ne6 kav8rnz na internet. Jinak Lence jsem poslala m;j telefon, tak kdzbz jste neco podnikalz neyapomente na mne. Jinak se mejte heykz, detickz at neylobi a ja se nekdz oyvu ay se dostanu k internetu.

Tak yatim caukz Barca.
Gábina, Barča 7/92,Týnka 6/01 7126
23.4.2004 22:38:48
ahoj holky.
Radko, ICQ jsem našla na www.zive.cz v programování, ale teď tam nějak nemůžu najít nainstalování. A pak na http://web.icq.com to mám uložené, když jsme instalovali my, tak se mi tahle stránka ukazuje na začátku. Nejrychlejší instalace bude až bude doma Lenky Michal a pošle ti rovnou adresu. Pak na čeština by měla být k nainstalování čeština. Doufám, že se mi to napíše dobře.

Tak máme doma dopis, že je Barča přijatá. Tak uvidíme jestli nebudu příští rok touhle dobou shánět nějakou jinou základní školu, aby mohla přestoupit z gymplu. Ale snad jí to půjde. Každej straší, že nebude mít žádný dětství, protože se bude muset jenom učit, ale snad to zvládnem.

Zase se nám žene zima a déšť, tak snad to dlouho nevydrží a bude zase líp. Mě už zima neba. G.
Lenka + Venoušek 11643
23.4.2004 21:08:49
Ahoj holky,
tak Gabča už to práskla :-). Je to pravda, jsme víc na ICQ než tady. Ale to jen proto, že je to rychlejší. Radko ICQ je taková rychlá pošta. Dá se stáhnout na internetu, měla jsem adresu, ale Michal už to asi vymazal, když nainstaloval u nás češtinu. Ale ty jsi na rozdíl ode mně přes počítač odborník, tak si to určitě najdeš. Když by jsi si to nainstalovala, pak stačí napsat nám jen o číslo a můžeš si povídat s námi.
Jinak je pravda, že jsem včera nastoupila do práce. Shodou všech okolností to tak nějak dopadlo. Budu pracovat ale jen do června, prázdniny mám volné a co bude v září se uvidí. Pomáhám známým rozjet květinářství, zatím zavážíme a oceňujeme zboží, zítra jedeme pro řezané a hrnkové květiny a v pondělí otevíráme.
Michal je dnes přes noc pryč, řeší s kolegama pořád to, co vymýšlí. Zatím je to pořád tajné, ale ve fázi, že už by to mělo být co nejdřív oficiálně. Tak se střídají s mojí hlídací tetou v hlídání. Já budu v práci od devíti do šesti. Venouška budeme od května zkoušet dávat na jeden den dopoledne do školky. Teď je ještě pořád nemocný a já jsem to bohužel chytla od něj. Takže jsem dnes ráno byli oba u doktorky, já spíš pro jistotu, abych neklekla úplně. Léčit se teď stejně nemůžu, tak jen kapky, mám mít hlasový klid, což se mi vůbec nedaří. Venoušek má pořád rýmu a kašel, který ho trápí hlavně v noci, pak špatně spí a já už týden s ním. Tak to praktikujeme tak, že už dva dny spím sama v obýváku, ale stejně spím tak pět hodin denně, někdy ani ne. Včera už se to asi projevilo, za prvé bylo hrozné horko, od rána jsme jezdili po nákupech a odpoledne jsme byli ve sklenících vybírat zboží a jak tam bylo horko a dusno, už předtím mě bolela hlava, tak se mi rozjela taková hrozná migréna, že jsem myslela, že budu cestou zpět i zvracet. No doma jsem se z toho vyspala, pak jsem zase nemohla spát v noci, ještě ve dvě jsem byla vzhůru.
Dnes je u nás teta, maluje Venoškovi právě asi desátého čerta s pindíkem, tak mám čas psát.
Ještě k tomu píchání. Na Venouška to padlo snad během dvou hodin, v nemocnici nás pan doktor ani neupozornil, že mu je bude píchat. Myslela jsem, že mu je jen prohlíží a najednou píchnul, ještě nám vynadal, že ho pořádně nedržíme, pak píchnul jetě jednou a bylo hotovo. Řev samozřejmě strašný, já jsem se ani nestačila za Venouška bát. Ale je pravda, že se mu do hodiny ulevilo.
Tak se mějte všichni a všechny hezky, hlavně zdravě. Já jsem ještě před týdnem juchala, jak jsme zdraví a teď, když se mi to nejmíň hodí, jsme se tak rozmarodili.
Radka a Anicka 8594
23.4.2004 15:20:57
Holky, vysvetlete mi co je ICQ. Treba se pridam.
Gábina, Barča 7/92,Týnka 6/01 7126
23.4.2004 14:08:19
Ahoj holky, tak snad zase v plné sestavě. Asi jenom Barča už sekla s prací a nemá od kud psát.

Jinak teda cestovatelky, vaše postřehy jsou zajímavé. Já zrovna daleko cestovací moc nejsem, protože se bojím dlouhých cest autem, autobusem bych asi vůbec nejela. Na letadlo zas nějak pro 4 pořád není, ale je prima si přečíst vyprávění někoho jiného.

Trochu jsme vám, přiznávám se a doufám, že to Lence nebude vadit, byly nevěrné, protože jsme si psaly přes ICQ. Jak jste byly na cestách, tak to bylo rychlejší. Lenka začala chodit do práce a koukám, že neměla ani čas to napsat. Určitě napíše sama víc, tak už víc neprozradím.

Jdu dneska na poštu vyzvednout dopis od pana ředitele, jestli je naše Barča přijatá na osmileté gymnázium, kam dělala v pondělí zkoušky.
Chudák měla v neděli průjem a zvacela, měla střevní chřipku, kterou jsem domů, nevím od kud přitáhla já a bojovala jsem s ní od středy. Tak jela v pondělí zelená jak sedma a já měla větší strach o ní, než o přijímačky. Asi jsme měli veliké štěstí, protože tam přišlo jen 15 dětí se zaměřením na němčinu a berou 15 němčinářů a 15 angličtinářů(těch tam bylo 75). Na internetu je napsáno, že je přijatá, ale všechno se potvrdí až dopisem.

Momi, na jméno jsem opravdu byla zvědavá. Připadáš mi teď konkrétnější. Nevím proč, ale pod jménem si člověka nějak líp představím. Kdybys napsala, že je to tvoje jméno, asi bych byla taky spokojená. A s jídlem je to u nás pčesně jako u vás. Týna jí taky většinou u televize a nebo si sama řekne, že chce pomoct. Ne, že by to sama neuměla, ale aspoň něco sní. Sama se v tom nimrá a jí to zásadně studený. Většinou jí strčím tak dvakrát do pusy a řeknu ať pokračuje sama, ale je to děs se ní u jídla dívat. Má taky 12 kg a necelý metr. Jsem zvědavá jak bude jíst ve školce. Barča ta jedla taky takhle. Ze školky máme video, kde Bára svačí chleba. Děti kolem už odnášejí nádobí a ona má třikrát kousnuto. A učitelku je slyšet jak po minutě říká Báro kousni si, kousni si. Dneska má 57kg ve dvanácti letech a od jídla jí odháníme. I když Barča je celá po mě a Týna po Martinovi, ten je taky jak z Dachau.

Včera jme byly s Týnou v novém bazénu v jeslích na plavání. Říkala paní - nevím jak jí mám říkat, asi plavčice, že by se děti měly naučit samozřejmě nebát se vody, ale potápět se a splívat. Tak jsem zvědavá, jak dlouho bude Týnu tohle organizované plavání bavit. Voda byla teplá, ale stejně se ke konci drala ke schůdkům a pusu měla celou modrou. Nejradši má v hale výřivky.

Jedem na zahradu zasít zase nějaká semínka a obhlídnout co nám kde vyrostlo.

Zatím ahoj a pište. G.
Momi + Hani a Veri 10179
23.4.2004 8:56:39
ahoj,fotky som pozerala(ešte nie všetky),ale sú také maličké :-(.Dostávaš za úlohu dať tam aspoň jednu fotku Aničky v plnej svojej kráse ;-),keď je taká šikula.
Radka a Anicka 8594
22.4.2004 11:50:13
Momi, potvrdila jsem ti pritele, muzes kouknout na dalsi fotky.
Spanelatka od nejutlejsiho veku jezdi v sede v golfkach. Je fakt, ze se tam obcas objevi bud trojkolka, nebo golfky s autosedackou navrchu.
Jeste jsem k tomu vsemu chtela dodat jednu pro Cechy ted docela dulezitou vec. Ve Spanelsku a Portugalsku jsem byla poprve v roce 97, do 2001 nez se narodila Anicka kazdy rok, pak 2002 a ted. Kdyz jsem tam byla poprve obe zeme byly na prvni pohled opravdu chude, hodne nezamestnanych, stary auta, stary domy. Rok od roku bylo videt, ze se to zlepsuje a letos jsem mela skutecne pocit, ze jsou to plnohodnotne zapadoevropske zeme. Takze doufam, ze az vstoupime do EU, tak za par let budeme tam, kde jsou diky EU oni.
Momi + Hani a Veri 10179
22.4.2004 7:52:19
Téda,ty si tiež nejaká šikulka, a Anička normálna maliarka!My síce tiež tvoríme,ale z tých hankiných kresieb až tak nepoznať,čo to je.
Momi + Hani a Veri 10179
22.4.2004 7:34:38
No zaujmavé čítanie. A v čom jazdia tie miminá ? :-)
A chudák chlapec - cestovanie s neštovicemi.My sme ich ešte nemali,ale dokážem si to predstaviť.

Hanička.
3 roky - 12 kilo,95 cm.Tak s jedením je u nás horor.Hanku musím do jedla nútiť(ak to zrovna nie je detský tvaroh alebo rajská polievka),a tak často dojde aj na kŕmenie,len nech niečo zje! Práve tam má v miske čokoládové guličky,bebe dobré ráno,k tomu banánové mlieko, a každú minútu jej musím pripomenúť aby jedla. horor.

Včera bola vonku oblečená len v teplákoch a tričku s dlhým rukávom, a medzi ostatnými deťmi mi pripadala jek behajúci vešiak na šaty.Vyžla,anorektička,samé rebro.Včera som jej večer (po dvojhodinovom lietaní po vonku) namazala chlieb maslom a syrom,nakrájala na kostičky - aby to náhodou nemusela moc kúsať, k tomu uhorku - no čo myslíte, dala si tri kúsky a povedala že už nechce.Ja by som ju roztrhala ! Ale keď som jej to dávala do pusy ja ,tak neprotestovala.Vydieračka jedna.Ja ju musím kŕmiť,aby neumrela od hladu,ona na jedlo kašle.
Radka a Anicka 8594
21.4.2004 19:56:58
Ahoj holky, kde jste, jste nemocny, nebo je u vas tak krasny pocasi, ze nemate ani cas ani chut k pocitaci?
Momi, koukla jsem na vase fotky a tak tady je nase adresa http://rodina.cz/fiserovi, zazadej si o pritele, ja ti ho potvrdim. Taky jsem si precetla tvoje postrehy z Londyna a navazu na ne postrehy ze Spanelska. My jsme nebyli v zadnym letovisku, ale byli jsme v "opravdovym " Spanelsku a bydleli jsme ve spanelske rodine. A je opravdu co srovnavat.
Takze prvni sok byl navsteva Carrefouru, kde jsme zjistili, ze ackoli Spanele vydelavaji vyrazne mene nez Nemci, jsou tam ceny vyrazne vyssi (kdyz nepocitam olivovy olej, olivy a takovyhle veci). Pro zajimavost Anicce se libili jedny saticky za pouhopouhych 88 €, tatka nam je nepovolil.
Materska dovolena trva 4 mesice a pak deti putuji bud k babicce nebo do skolky.
Cesky ortoped by pri pohledu na to v cem jezdi spanelska miminka zesilel.
Na to ze velke deti jezdi v kocarku a dokonce i s dudlikem jsem dost zvykla z Nemecka, takze to me moc nebralo.
Deti vstavaji v 7 - 7,30, odpoledne spi 15,30 - 18 - 18,30, vecer jsou spat tak do pulnoci (v lete je to ale otazka preziti, protoze je tam 40-50 stupnu)
Spanele jsou obecne plytvaci, jiz maji ekopunkty na trideni odpadku, ale ty zeji prazdnotou, zatimco popelnice pretekaji
Spravny Spanel zasadne nedela dnes to co musi odlozit na zitra nejlepe jeste pozdeji (priklad - jeste 24 hodin pred odletem, jsme netusili, jak se dostaneme na letiste 400 km vzdalene, 10 minut pred odjezdem autobusu do 400 km vzdaleneho Madridu sedel nas kamarad jeste na zachode, vzhledem k tomu, ze jezdi po meste prumernou rychlosti 180 km/h tak jsme autobus stihli)
Jak s oblibou vysvetluje Aninka ve Spanelsku maji na zachodech prkynka v Portugalsku ne. Nicmene jsme se s manzelem vratili na misto kam jsme spolu jezdili "za mlada" na plaz a do penzionu, kde neni zadny luxus, ale taky tam neni preturistovano. Je to 17 km dlouha plaz, ke ktery se lze dostat jen dvema vlezy, protoze z druhy strany jsou ryzova pole, tudiz bazina. A protoze Portugalci i Spanele jsou liny, staci si kousek popojit a clovek potka akorat 2x denne policajty, kteri kontrolujou jestli lidi nejsou nahaty. Smutny bylo, ze i tam za tech pet let co jsme tam nebyli se ceny zvedly dvojnasobne. Voda tam byla priserne ledova, sice pruzracne cista, ale tak jak byla pruzracna tak byla ledova. Ale bylo to tam prima.
A ted vychova deti. My jsme sileli z nich, oni z nas. My tvrdime, ze jejich deti jsou rozmazleny a nevychovany, oni ze Anicka. Kamaradi maji dve deti 4 a 2. Rodina neji pohromade, nejdriv deti, potom rodice, obe deti jedi zeleninove kasicky a obe jsou krmeny. Bez televize se deti nenaji. Cucej na telku a jenom oteviraj pusu. To byla vec, kterou jsem nejak nemohla rozchodit. Ten ctyrletej kluk neni vubec samostatnej, ne ze by neumel, ale oni mu nedaji sanci, to je proste jejich styl vychovy.
A na zaver tema nestovice: malej dostal nestovice, prvni den sel normalne do skolky, protoze nebyly jeste videt a oni musi prece pracovat. Pak byly nestovice tak videt, ze to teda neslo, nicmene chodil normalne venku mezi lidi, deti, do restaurace, na hriste ... a nikomu to nevadilo. A veta naseho kamarada, kterou nezapomenu - pojedeme k mori, pisek, voda, sul - to mu udela jen dobre. Doktor jim to zakazal, nicmene jeli stejne. Ten chudera malinkej, ve vedru v autosedacce se svedicima pupinkama 200 km.
Ale jsou to nasi velice dobri kamaradi, Sebas byl manzelovi na svatbe za svedka a mame se radi. Casem bychom chteli si deti obcas prohodit, treba na prazdniny.
Napadne me urcite toho jeste vic, tak az si na neco vzpomenu tak napisu.
Zatim ahoj
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 595  [Dalších 425 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.