| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 595  [Dalších 465 >>]
Gábina, Barča 7/92,Týnka 6/01 7126
16.6.2004 23:04:36
Momi, my si s holkama píšem přes ICQ. Je to rychlejší a novoty si vyklevetíme hned za tepla. Až budeš mít net v pořádku, tak tě taky zapojíme. Jinak na fotky bych fakt šla na školení.
Ani už nevím, proč nemáš net? Až bude, pokecáme. Zatím G.
Momi + Hani a Veri 10179
12.6.2004 17:56:17
á tu sa nikto neukázal, to už dovolenkujete?

No nič, u nás stále bez netu, Hanka išla na týždeň s dedom a s babi do Chorvátska, ešte sa od včera neozvali, tak máme stresy. No, hádam sú v poriadku.Doma to nejak posmutnelo...

Dnes bohužial nemám času napísať toho viac.

Gábi díky za pochvalu fotiek.
Momi + Hani a Veri 10179
29.5.2004 14:27:56
Ahoj holky, som rada že aj keď sa týždeň na nete neukážem, tak tu svojich ľudí poznávam :-)

Gabi tie frky by sme si mali zapisovať. Majú ideálny a plodný vek.
Jediné čo si teraz spomeniem je hankine slovíčko "fotbalisko" V tomto úplne novom slovíčku sa mieša české "fotbal" a slovenské "ihrisko". Asi bude zakladatelkou nové jazyka - čechoslovenčiny.

Leni,gratulujem, na školku som tiež zvedavá. vzali ju, od září nástup, docela sa teší, ale ona si to moc nedokáže predstaviť.Určite ma hneď tak preč nepustí.Ale školka sa mi páči. Robia tam aj kurzy keramiky, a to ja mám prácu s hlinou rada.

Už nacvičujeme obliekanie- veci na obliekanie som jej dala v skrinke nižšie- teda už nie tak aby som tam dobre dočiahla ja, ale aby sa mohla obslúžiť ona sama, a hneď mám o trošku práce menej.
Oblieka sa síce štýlom - gaťky naruby, tepláky naopak, u tričiek sa rozčuluje že jej nejdú cez hlavu, ponošky sú patou hore, u tenisiek sa rozčuluje permanentne... no ale nejak sa to nacvičiť musí.

Už dávno sme začali prisposobovať veci tak,aby ich mohla použiť sama. Pod umyvadlo sme dali skrinku aj s malým schodíkom (do ktorej som zas ukryla prášok na pranie),takže si k nemu vylezie, a dočiahne aj na vypínač.
svoju prácu odvádzajú aj Ikeácke schodíky-stupienky.ten má zas na záchode.v chodbe má svoj-nižší vešiak na šaty.No proste chce byť velká, tak nech je.:-)

Už mám radosť že sa zahrajú aj obidve.Občas. Majú tam v rohu izby permanentne rozhádzané Lego a dráhu, tak keď mi už tečú nervy tak ich tam vyženiem.Potom po chvíli sa zákonite ozve : " Mamííí, ona mi to kazíííí!"

tento víkend znova oslavujeme narodky- tentokrát mladšej Verunky, na deň detí bude mať rok. Tak gratulujem aj vašim detičkám, a dúfam že s nimi niekam na deň detí vyrazíte a napíšete ;-)
Lenka + Venoušek 11643
25.5.2004 21:27:06
Ahoj holky, hlásím velký úspěch! :-))))
Dneska jsem poprvé dala Venouška do školky, v pohodě se převléknul, šli jsme dovnitř za dětmi, tam začal plakat, že chce domů s maminkou, do práce s maminkou, autíčkem s maminkou. Pak se uklidnil, šli jsme se podívat na autíčka, vybral si tam garáž s autíčkama, ta ho zaujala a když byl v klidu, tak jsem to zkusila podruhé, že mně půjde vyprovodit. Tak jsem se obula, Venoušek stál s paní učitelkou za prosklenými dveřmi, aby na mě viděl, když jsem odjížděla, zatroubila jsem na něj, zamával mi a pak byl prý už celé dopoledne v klidu. Chválili ho, že hezky jí, jen se mu podařilo rozbít talířek. Byla jsem tam s ním celkem snad 20 minut. Zítra jde znovu, měli by tam mít divadýlko. Pokud to půjde, tak bude chodit do konce týdne.
Tak se mějte hezky, musela jsem se vám všem pochlubit. Čekala jsem to mnohem horší, jsem moc ráda, že to tak dobře vzal.
Gábina, Barča 7/92,Týnka 6/01 7126
23.5.2004 9:57:24
Ahoj, Momi.

Už jsem chtěla vyhlásit celostátní pátrání, kam ses poděla. Koukala jsem i na červen 2003, jestli tam nejsi.

Píšem s holkama přes to ICQ a tak sem jen to, co je delší a aby se to nepsalo dvakrát. Chtěly jsme zkusit i chatík, ale ještě jsme se tu nepotkaly najednou. Vlastně jen jednou a to nám nešlo se zaregistrovat.

S nepočůráváním je to paráda. Je to začátek a uvidíš, že to půjde. Já Týnu taky budila a taky u toho nebyla moc vzhůru. Snažila jsem se na ní mluvit a říkat, že čůrá na nočník a je hodná holčička. Známá má chlapečka, taky mu teď v květnu byly 3 a mají na noc plínu. Umí počítat do 20, celou abecedu přečte, zná všechny zastávky trolejbusů než dojedou z města domů, ale noční čůrání jim nejde. Asi má všechno svůj čas.

Týna má na všechno, co jí kdo řekne "To si piš". A taky docela dobrá historka z nakupování. Vezu jí na vozíku v Plusu a v mrazáku se přehrabovala taková stará paní a Týna:"Co tam hledá Baba Jaga?" Já nabrala rychlost a říkám, že to není Baba Jaga, ale stará paní a ona se vyklonila, aby líp viděla a volá:"Ne, ne, to je Baba Jaga."

Každýho koho potkáme na ulici se ptá jestli má miminko, psa, kde má tatínka a jestli k nám půjde na kafe. No seznámím se denně s 5 lidma.

Jdu ukuchtit něco k obědu - moje velmi neoblíbená činnost.

Ahoj G.

Momi + Hani a Veri 10179
22.5.2004 16:25:32
ahoj holky, my sme už pár týždňov doma bez internetu, no a viete, s dvoma prckami sa k nema tak lahko nedostanem. Momentálne som za ten čas druhýkrát u manžela v práci aby som sa dozvedela čo je nového, no a ešte aby som zmiernila abstinenčné príznaky chýbajúceho netu :-). Dnes si fakt užívam,detičky aj s manželom som poslala k babi, ja som si konečne osamote upratala,a teraz mám zaslúženú odmenu.Hádam už tento týždeň budeme mať net znova aj doma.

Konečne je teplejšie (i keď na kraťase ešete nedošlo),tak sme viacej vonku a to je balzam na moje rozdrásané nervy.Doma mi to leze s nimi občas na mozog. Prewrábali sme celý byt(menili nám zariadenie kúpelne aj kuchyne- bývame na ubytovni- no a my sme sťahovali všetko zariadenie z jednej miestnosti do druhej. Tým sa vykonalo aj dokonalé jarné upratovanie,pretože nič neostalo na svojom mieste.Prebytočné hračky putovali do materského centra, nenosené oblečenie do sociálného šatníka...a ostatok sa vyhodil.Máme malý bytík,tak to bolo potreba.

Haňula sa už celý týždeň v noci nepočúrala, ale neviem ako by to dopadlo keby som ju nebudila a v polospánku neposadzovala na nočník.DO tej polnoci 2 x a do rána už vydrží. lenže som čítala že keď sa pri tom neprebudí úplne tak to nemá žiadny zmysel - je to ako keby čúrala v spánku. Ale mne to proste nejde ju prebudiť.Ona je do polnoci úplne mŕtva.Tak neviem.Asi ju budem do 15 rokov budiť :-)

Tak s kočíkom na narodky sa docela hraje, bábiku pomenovala František, a spáva s ňou. no a keď ideme von s kočíkmi,tak sme jak karavana :-)

A tu je ešte jedna foto z narodiek:



Inak prihlásila som ju do školky, nie tej klasickej(to už by bolo aj tak neskoro), ale je to taka alternatíva, na štyri hodiny denne, 15 detí, zmiešaný vek,uvidíme či ju vezmú. Ale mohli by,nech má dieťa trošku rozhľad,a nech si zvyká na kolektív bez maminy.Veď momentálne pri mne doma strádá. Niečo iné je vychovávať deti v škole či školke,niečo iné doma, kde musíš popri tom zvládnuť 100 iných činností.Keby som mala tolko času kolko by som len chcela, tak by už vedela aj čítať :-)
Na trojročnej prehliadke jej sestrička ukazovala obrázky na skúšku či dobre vidí, no a na krúžok povedala " O ". To sa teda pochválila,Keby sestrička vedela,že to je jediné písmenko ktoré pozná... ;-)

Opica naša, a ako vie vymýšlať! Kŕmim Verunku, a Hanička "dobrácky" povie: "Veri ukáž ne-ne." no a Verka ukazuje.A ja možem kŕmiť....

A je dobrý vztekloun. Jej najbežnejšie : "Sakra nejde mi to oblíknout !!!"

Inak je to už docela dobrý vek, pretože keď je vonku s kamarátom Nikim(narodili sa takmer spolu), tak sa hrajú napr. že zabíjajú draka, a ja ani neviem že ju mám.

Tak tolko o nás,majte sa krásne, je mi jasné že v lete tu nikdo nebude vysedávať tolko ako v zime, ale hádam sa ešte ozvete.Ďakujeme za gratulácie!


Gábina, Barča 7/92,Týnka 6/01 7126
14.5.2004 23:26:48
Haló, haló kde jste všechny?
Vytáhlo vás jaro ven a pak večer doháníte domácnost jako já? Vůbec mě doma nic nebaví, radši bych se celý den hrabala v hlíně nebo čučela do zelenýho.
Včera jsem vařila jablka, že udělám moravský koláče a Týna mi je dnes ráno hezky opepřila. Tak letěly do záchodu a nemám práci s koláčema. Z tvarohu udělám pomazánku, aspoň budem zdravě jíst a ne se cpát sladkejma koláčema. Ale nejdřív jsem myslela, že jí přepůlím. Jenže bych si nepomohla, mít jí tu dvakrát, odvezou mě.
Neustále kouká na svojí kazetu, kde je od narození a říká -to jsi ty, maminko, s Kristýnkou. Když vidí vánoce nebo narozky volá, že chce taky dárky a když se zeptám co, tak řekne, že panenku Šu šu a já, že už jednu má a ona, že - no budu mít dvě. Vůbec není skromná. Ale nic jinýho nechce a tak k narozkám nevím co. Tím, že máme po Barče spoustu hraček, knížek, kazet a tak, nedostane asi nic. Nebo zas klumpy, co pak já nevím kam s nima.
Radko, už je Anička v pořádku? Týna kašle jenom když před tím lítá a ještě má rýmu, ale ven chodíme normálně, protože doma by mi cvakalo.
Pozdravuje vás Lenka. Mám napsat, že žijou, ale nestíhá. Už má ale v obchodě paní na střídání, tak bude mít víc času.
Pište ať mám co číst. G.
Gábina, Barča 7/92,Týnka 6/01 7126
11.5.2004 22:18:30
Ahoj holky, tak jsme dneska měli v MC besídku ke svátku matek. Bylo to moc hezký, jen mě mrzelo, že nám to neřekli už minule, abych vzala kameru. Je to hezký jak se tam ty mrňátka kroutěj a zpívaj nebo jen tak lelkujou a zpívaj druhý. Dostala jsem srdíčko trojsrdíčko navlečený na špejli se zlatou mašličkou.

To jste teda, Radko, měli veselo. Co měla Anička za vyrážku? Vždyť jste nedávno zkončili s neštovkama a zase tohle. Nějak to jaro na děti doléhá. Chvíli teplo, pak zas zima a je to . Lenka psala, že má Venoušek taky kašel a rýmu a tak nebyli ještě ve školce. Na nás dneska taky na kroužku jedna maminka tak koukala, když Týna zakašlala. Ale má už jen takový ten skorovyléčený odkašlávací a zakašle tak jednou za půl dne. No ale zrovna tam a byly jsme jak když máme mor. Chápu, že nikdo nechce mít dítě nakažené, ale to bych tam s ní ani nešla.

Kde je Momi? Taky už tu nějak dlouho nebyla. Je pravda, že jak je venku hezky, stihnu dopoledne něco s Týnou uvařit, posbírat večerní binec a hrát si. Když spí, tak hodím nožky nahoru a fakt nedělám nic a pak vypálíme ven a vracím se kolem osmé. Pak honem co je potřeba a k počítači se dostanu nejdřív kolem půl jedenácté.

Teď teda nožky házím na židli, protože natírám okno a dveře na balkon u obýváku. Nemám doma štafle, tak musím na kuchyňskou židli. Ještě zítra jedou a bude to krása. Pak si snad konečně koupím tu vybranou záclonu. Doufám, že dojdu do obchodu a záclona nebude, to mě trefí. Taky poličky holkám ještě stále nemám, naš tatík jaksi stále nemá čas. Taky asi budu muset sama a pak ho vyženu, že už si úplně všechno udělám sama.

Ahoj a zdravé dětičky. G.
Radka a Anicka 8594
11.5.2004 18:04:50
Ahoj holky, v Cechach jsme o vikendu nebyli a do patku nas pronasleduje smula. Anicka se rano probudila s prapodivnou vyrazkou, takze jsme musela rychle k doktorce, nastesti jsme s vyrazkou sli prednostne na radu, pak fofrem do prace a fofrem praci udelat, abych se mohla vystridat s manezelem. Cely den lilo a pri jidle jsem zjistila, ze nam lehce prosakuje v kuchyni. Volala jsem sefa naseho druzstva, ten byl mrtvy a lezel s horeckou tak mi dal cislo na sveho zastupce. Ten byl vycerpany a pravil: "A co mam delat? Vzdyt je patek odpoledne." Samozrejme nedelal nic, pokryvac tady byl az dneska. Ale aspon prestalo prset, takze se to nezhorsilo. V sobotu se pupinky prestehovali Anicce na chodidla, takze nemohla chodit a byla vztekla. V nedeli dostala teplotu. V pondeli v 6.45 zvonil zvonek a nejaka zenska mi cosi vypravela. Kdyz jsem rozlepila obe oka, zjistila jsem ze je to nase sousedka, ale jeste si nestacila nasadit zuby a vypravi mi cosi o dopravni nehode v niz je nase auto taky namoceny.
Nejaky zensky se podarilo v nasi ulici, kde se neda jet rychlejc jak 40 vyrusit ctyri zaparkovana auta. Naprala to do naseho souseda, ktery NASTESTI neumi parkovat a tak ma vzdycky z obou stran 4 m, normalne na to nadavam, ale tentokrat nam to zachranilo auto. Jeho auto se tim padem pritulilo k nasemu ale diky te vzdalenosti to odnesla jenom znacka. Pak tak zenska couvla, za sousedem bylo misto pro jedno auto a pak privez. Bouchla do privesu a prives do auta za nim. Soused ma auto na odpis. I kdyz to vypada nevinne, tak mu hnula s konstrukci tak, ze uz to nejde spravit. Nam znacku dali ve zdejsi skodovce zadaco. No a dneska mela jit Anicka do skolky, ale porad ma zvysenou teplotu.
Tak ja ji jdu zabavat, mejte se dobre a napiste.
Lenka + Venoušek 11643
8.5.2004 22:14:16
Ahoj holky,
omlouvám se, že jsem se tady tak dlouho neukázala. Ale opravdu je znát, že chodím do práce :-). Dělám od devíti do šesti do večera, odcházím ráno v osm a přicházím po sedmé. Venouška hlídá střídavě Michal s tetou, já ho vidím tak maximálně dvě hodiny večer a to už je dost utahaný a tím pádem většinou protivný, když odpoledne spí, tak usíná kolem půlnoci a to už jsem zase protivná já :-).
Domácnost zatím běží tak nějak sama, večer umyju nádobí, občas jim něco navařím, ráno jdu vyvenčit Filipa a po večerech někdy klábosím s holkama na ICQ, ale na pořádný příspěvek sem se nevzmůžu.
Když jsem si myslela, jak si budu užívat tento víkend, protože Michal odjede s Venouškem na víkend na Moravu, tak mě ve čtvrtek začal bolet zub moudrosti. V pátek ráno jsem se vzbudila už s oteklou pusou, mazala k zubařce, ta mi zub vyčistila, dala antibiotika, večer na pohotovost znovu vyčistit, dneska zase, naštěstí jsme dneska měli otevřeno jen dopoledne. Zítra jdu do práce na celý den, znovu na pohotovost a až mi vyléčí zánět, tak budu muset jít asi k zubnímu chirurgovi, protože prý ten zub nemá místo a není to práce pro normálního zubaře. Už se docela těším, až mi ho vytrhnou a budu mít klid.
Venouška čeká asi příští týden křest školkou, protože hlídací teta odjíždí na dovolenou a Michal má nějaké vyřizování mimo Prahu, tak jsem na něj zvědavá.
Tak se mějte hezky, Momi vám jsem ještě ani nepopřála k narozeninám, tak všechno nejlepší, ať holčiny dobře prospívají, Gabče s holkama hodně zdravíčka a brzké uzdravení a Radce s rodinkou hezký víkend na chaloupce.
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 595  [Dalších 465 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.