Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
angrešt | 114837 |
31.12.2023 17:22:36
Zasjaj, jo, s tím mám problém taky. A taky mě to nedávno dohnalo, v listopadu, paradoxně ne v nějakém poklidném snivém dobroserství, ale ve chvíli, kdy jsem se skutečně do reálně "spasitelské" situace, která na mě v tu chvíli plně závisela a fakt jsem najednou byla ta jediná, co to mohla udělat, dostala. A nějak jsem měla fakt problém v tom sama sebe unést, hrůzu ze sebe, že tohle ve mně naroste... Musela jsem nakonec požádat o pomoc - se sebou.
|
Zasjaj. | 54917 |
31.12.2023 17:19:19
Yuki Tihle lidé o sobě nepochybují, proto jsou tak charismatičtí a přitažliví hlavně pro ty, kdo nějakou jistotu, idol, modlu, potřebují. Ten image dokonalosti je prostě něco. A kdo to nepotřebuje a neskončí jim na lep, toho velmi rychle a naprosto nekompromisně vyřadí ze svého okruhu. Zrovna tak grázly. Moje matka hned poznala, kdo hraje její ligu.
, kdo by jí pokazil stejnou mincí. Její otec nebo můj bratranec třeba. Já jsem prostě hodná. Ví, že jí nikdy ani slovem neublížím. |
angrešt | 114837 |
31.12.2023 17:18:29
Zasjaj, tak vidíš, mohlas dělat díry do světa jen kosmetický, a místo toho děláš díry pořádnýho dosahu!
|
K_at | 121378 |
31.12.2023 17:17:49
Zasjaj, chápu, že ztratit blízkost, rodinu, je utrpení. Ale trpět, protože nemohu plnit přání člověka, která jsou mj částí týrání a trápení a mají dotyčného ovládat, to přece nemůže být líto? Vždyť to nejsou přání. To bývá jen to vodítko a ovladač.
|
Zasjaj. | 54917 |
31.12.2023 17:12:24
Yuki, tak mi tak přijde.
Teprve nedávno jsem zjistila, jakou mám v sobě ňákou tu depresivní odezvu narcismu. Nebo co-dependency nebo tak něco. Jak moc se cítím furt zodpovědná za všechno a za všechny. Prostě je to zas, stejně jako u narcisty, všechno o mně, jen v tom negativním převráceném smyslu. Jsem ten nositel viny a spasitel všech. |
Yuki 00,03,07 | 49504 |
31.12.2023 17:09:16
je nějaký způsob, jak ukázat okolí, že maminka je sice na první pohled úžasná, ale doma je to jinak?
|
Zasjaj. | 54917 |
31.12.2023 17:03:38
Angrešt, výchovná poradkyně to byla moje matinka. Celým označením i “ poradě pro volbu povolání”.
Největší fór ovšem je, a neuvěřitelné, že mě to trklo až někdy po čtyřicítce, jaké povolání “poradila” mně. Tříletý učební obor kosmetička. Skoro nikdo mě tu osobně nezná, ale já si za celý život udělala linku na očích snad třikrát nebo tak. A taky jsem měla furt samé jedničky, prostě mě škola bavila a chtěla jsem se vzdělávat. Taky jsem chodila do terénu kroužková ptáky a do laboratoře dělat pokusy a měla celou řadu dalších zájmů a vlastně i úspěchů ( třeba cenu v celostátní soutěži) v oborech, které jsem chtěla dělat. Kdyby se někdo hodně snažil vybrat něco úplně nejméně se na mne hodícího, musel by vybrat právě to, co moje maminka. |
angrešt | 114837 |
31.12.2023 16:50:44
Yuki, myslela jsem to tak, že v té pozici zahrnující moc nad lidmi je ta matka - ta vyjmenovaná povolání mocenský prvek zahrnují, tedy pokud ho tam dotyčný zahrnout chce (ne každý v těchto povoláních chce, samozřejmě) - je to společensky přijímané, že tam ten mocenský prvek bývá. Ale že mám malý vzorek, který navíc může být ovlivněný tím, že já se pohybuju v prostředí, kde sice možná nějak instinktivně preferenčně vyhledávám lidi se špatnou dětskou zkušeností, ale zároveň už tím, v jakým prostředí se pohybuju, je výskyt některýh povolání matek mých přátel trochu selektivní. Takže nedokážu posoudit, co může být bias.
Jinak teda v mém okolí nejde jen o dcery, ale i o syny, a následky mají různý. To, co popisuješ, ochranitelskost a snaha pomáhat...jo, to někteří mají, jak dcery, tak synové. Někteří ne. |
Zasjaj. | 54917 |
31.12.2023 16:46:02
Ahoj Jerry, tohle jsem si nepustila, ale koukala se na ten tvůj odkaz před par dny a pustila si něco a moc se mi to líbilo, ale někde tam říkali nebo psali, ze nejlepší pomsta narcistnimu rodiči je…. už nevím přesně, asi že se nenecháme zničit. A to jsem vůbec nechápala. Někdo se fakt asi má potřebu mstít, ale měl by zrovna pomstychtivost terapeut posilovat? Já navíc tuhle potřebu vůbec nemám, natož pak k někomu, koho miluju. Výsledek je, že trpím já tím, že milovanému člověku nemůžu být nablízku, ku pomoci, vyhovět jeho přáním. Asi jako když ten tříleťák řve, že se nevyhověl jeho požadavku jít sám bez držení přes silnici. Tak řve jak tur. To jeho utrpení je reálné a každý ĺskyplný člověk prostě trpí s ním. No a jasně, že by mu hrozně chtěl vyhovět, kdyby to jen šlo a ukončit tak jeho i své vlastní utrpení. To je ta Netrpělivost srdce. Chce to šílenou disciplínu. A strašně to bolí
|
Yuki 00,03,07 | 49504 |
31.12.2023 16:40:38
Angrešte, myslíš to tak, že ta žena s manipulativní matkou je potom v pozici, kde může uplatnit svou moc, nebo že v té pozici je ta matka?
já mám trochu dojem, že z dcer manipulativních matek vyrostou ženy s ochranitelskými snahami, citlivější k problémům druhých, s ochotou a snahou jim pomoct, možná i proto, aby dokázaly samy sobě, že nejsou špatný, že zaslouží nějak být vnímány svým okolím, že svou zkušenost můžou přetavit v něco dobrého pro ostatní, nejen pro svou rodinu |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.