Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
angrešt | 114837 |
31.12.2023 16:37:59
Termix Na Louvre s tebou jsem zrovna myslela, když jsem jela minulej čtvrtek kolem! Zatím jsme teda všichni celkem na hromadě, ale to se utřepe :) Napíšu ti.
|
Termix | 105545 |
31.12.2023 16:31:57
Angrešt, moc zdravím. Chystám se napsat delší příspěvek k tématu, jen sotva stíhám číst natož napsat. Nicméně doufám, že jste zdraví a moc ráda tě u nás brzy uvidím. A nebo tradicní snídaně v Louvre, i když u nás ti aspoň ukážu komplet dokončenou kuchyň i obývací část a hlavně náš nádherný stůl.
|
Jerry G. | 159407 |
31.12.2023 16:20:59
Rosé,
treba Monty vyrustala u babicky, protoze se jeji matka o ni nemohla/nachtela starat. |
angrešt | 114837 |
31.12.2023 16:14:09
Rose, tak to máš pravdu, a moc si to představit neumím. Třeba k tomu někdo má nějaký vysvětlení.
|
angrešt | 114837 |
31.12.2023 16:09:58
Kat Já vlastně taky nevím, proč to takhle je. Asi celkem nenáhodně mám mezi svými blízkými přáteli víc lidí s podobnými typy matek, přeci jen, vytváří to určitou specifickou citlivost pro problémy způsobený podobným zacházením. A zajímavý, že mají i podobný typy povolání, která zahrnují velkou moc nad lidmi na nich závislými a v nějakém oslabeném postavení. A ve kterých se dá dobře zdůrazňovat vlastní skvělost v podobě dobře viditelné "obětavosti". Výchovná poradkyně, učitelka, lékařka, další učitelka... Ale těžko z toho něco obecnějšího dovozovat, zas asi taky nenáhodně se já sama pohybuju v určitým prstředí, kde je dětí VŠ žen s podobným směrem vzdělání víc.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
31.12.2023 16:08:41
Angrešt, u tebe tomu rozumím lépe, agresor byla matka i její matka, záchrana ze strany tátovy matky dává smysl... Spíš jsem si říkala, když to byla ta druhá babička, která tu matku vychovala... Tam to pak musí být mnohem těžší, když musí koukat na to, jak špatně se její dcera chová ke svým dětem...
|
Jerry G. | 159407 |
31.12.2023 16:08:09
Lepim to nahodne na Angresta..
Na youtubu je kanal Evoluce vztahu, kde jsou podle mne sikovny videa k tematu. Treba toto.. |
angrešt | 114837 |
31.12.2023 15:47:34
Čumčo, ne, žádné podobné těhotenské zážitky nemám.
|
angrešt | 114837 |
31.12.2023 15:47:08
Buřte, teď nevím přesně, jak to myslíš - jakože jestli moje matka je v jiných vztazích funkční? Ne, to není, jen je v různých vztazích nefunkční různým způsobem, i třeba týrání bráchy bylo jiné než mě. Jinak prostě záleží, jak vůči kterému příbuznému. Vůči nepříbuzným vztahy nemá, přátele nikdy žádné neměla, tak tam jsem si neměla čeho všimnout.
Jestli myslíš vztahy čistě pracovní, tak jo, tam asi funkční je, s dodržováním pracovních smluv a závazků problém nemá. A proč je jaká je... hele, to mně asi nepřísluší. Já ani úplně přesně nevím, "jaká je". Vím, jaké jsou její projevy ke mně a lidem, které znám a vidím. Ale co je za tím - to fakt nevím. Nechci se pouštět do nějakého diagnostikování a rozkrývání, to je práce pro profesionály, já jsem v tomhle insider, nejsem prostě schopna odstupu a nadhledu, kteej by pro tohle byl nutnej. Možná časem někdy v budoucnu budu vůči ní schopna i jakéhosi velmi odosobněného soucitu, protože podle toho, co vím (a co mi prováděla její matka ve spolupráci s ní, pásly se na mě obě), tak je možný, že ona sama byla týraná...ale fakt nevím. V současný době jsem tam, kde jsem, nebráním se možnosti, že to zůstane takhle, ani možnosti, že se to posune někam jinam...prostě nevím. |
Čumča. | 160024 |
31.12.2023 15:28:17
"Když jsem byla před 5i lety těhotná, tak skutečně přišla s tím, že našla nějakou psycholožku (nepředpokládám, že šlo o někoho seriózního, ti byli a stále jsou nedostatkoví a člověk se k nim nedostane že dne na den). Měla s ní prý nějaká sezení a pak jsem měla přijít já nebo obě(?), už nevim. Já jsem s ní k psycholožce, která údajně došla k závěru, že máma je úplně ok a chyba tedy musí být ve mně nechtěla jít a fakticky ani nemohla, bylo to krátce před porodem, neměli jsme hlídání, měli jsme svůj dost nabitý rozvrh a nemohla jsem jen tak odjet sama takovou dálku na termín, který mi někdo určil. Od té doby jsem já ta, která zmařila veškerou její snahu o nápravu našich vztahů..."
Girili, myslím, že ti před těma 5 lety radila intuice a pud sebezáchovy naprosto dobře A jak to bylo dál? Nepřišly výčitky svědomí? Jinak vzpomínám si na období, kdy jsem já čekala dceru, je to moment, kdy žena ve vztahu k matce prochází takovou zvláštní fází, zdály se mi sny, mysl nabízela dávno zapomenuté vzpomínky na mámu, všechno se tehdy ve mě mlelo - když jsem čekala syna, byla jsem v tomhle ohledu naprosto v klidu - zažily jste některá něco takového? |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.