Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
angrešt | 114837 |
31.12.2023 17:43:52
Dobře, tak "dírky, by molekula prošla" :)
Nechápu, ty motivace prostě nechápu. Asi fakt, ja říkáš, součást systematického poškozování, cokoli se hodí. Hele, pro mě třeba byla strašně palčivá zdánlivá úplná pitomost - vytrvalé odmítání koupit mi podprsenku. Musela jsem dost dlouho v pubertě chodit bez podprsenky, prostě jsem žádnou neměla (a svoje peníze na ni taky ne), trapnost, výsměch kluků, protože jsem měla velká prsa a přes trička to bylo strašně vidět, a ponižování se před matkou a ubrečené prošení, abych směla dostat podprsenku, a choulení ramen, abych ta prsa trochu schovala, s okamžitou herdou "narovnej se"... a taky nevim, prostě představit si tu motivaci fakt nejde. Teda zpětně, možná, od doby, co vím (hlavně od manžela), jakou slast jí navozuje můj pláč a jak se u toho začne prý smát rozkoší (já to nevidim, protože mám v tu chvíli co děatsama se sebou), tak možná proto, tehdy, že ji rajcoval ten pláč, ale prostě fakt nevim. Jasně, zvenčí "taková blbost" - ale já se dodneška mám velký problém narovnat tak, aby byl vidět profil hrudníku a bylo vidět, že mám prsa. Je to prostě všecko hrozně divný a rozumově to moc chpat nedokážu ani teď. |
K_at | 121378 |
31.12.2023 17:43:15
Zasjaj, máš li možnost, zkus to s někým zpracovat. Jenom můj pocit - nikoliv narcistní, ale syndrom hodné holky. Když nebudeš dost hodná a úžasná, tak si přece nezasloužíš.... Ale to je fakt jen můj dojem. Nebrat vážně, jen plkám.
|
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
31.12.2023 17:42:28
Mě by trápilo, kdyby se naši nezajímali o mojí školu a kluky se kterýma chodím.
|
K_at | 121378 |
31.12.2023 17:40:42
Angrešte, a nebyla to prostě radost z toho, že můžeš něco udělat? Že můžeš pomoci? Docela jsem ráda, že to tu otvíráš, protože tím, že se mi průběžně v životě objevují blízcí lidé v dost hnusných životních situacích, jsem se často dost děsila, jestli nemám problém i já. Jestli mi to nedává přesně tu moc, tu pozici síly. Myslela jsi to tak? Vlastně sama nevím. Ale vzhledem k tomu, že z toho často padám na hubu a leckdy nespím a taky jsem se z toho kdysi psychicky sypala, tak to úplně 5yp narcisa nebudu. 🤦🏼♀️
|
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
31.12.2023 17:40:38
To mě docela poděsilo, že učitelky, doktorky, výchovný poradkyně týraj svoje děti. Myslela jsem, že to dělaj nezaměstnaný alkoholičky.
|
Kaipa | 98564 |
31.12.2023 17:40:30
"...nezajímali se o náš výběr škol, partnerů, způsobu života, prostě to tak nějak více či méně respektovali."
Federiko, a jak projevovali zájem? Nebo zájem z jejich strany nebyl? Bylo jim jedno, co studuješ, kdo je tvým partnerem, jak žiješ... Pro mě dost divný a jsem ráda, že u nás to tak nemáme (ať už já v původní rodině, tak ani v rodině stávající - zajímá mě, jak moje děti žijí, jak studují,...). |
Zasjaj. | 54917 |
31.12.2023 17:38:55
Kat, díky. To je tak milé, co píšeš.
Hele já nevím, nejsem žádný odborník, tyhle rysy jsou jistě i u jiných typů, jiných motivů. Já jsem toho jen o narcismu četla spousty a tuhle potřebu u sebe trochu poodhalila z toho úhlu. A zapadlo mi to do toho narcistního, že je to všechno jen o mně. I nějaká potřeba dokonalosti. Chtěla bych se toho aspoň trochu oprostit. |
Zasjaj. | 54917 |
31.12.2023 17:30:43
Angrešt, jo. A přijde mi, že jeden prostě neví. Je to z velké míry ve skrytosti. Ty motivy, návyky. Navíc jsme každá v nějaké reálně nepostradatelné roli. Taky mě to děsí, když se mi to trochu poodhalí.
|
K_at | 121378 |
31.12.2023 17:30:29
Zasjaj, pardon, dočítám. Tohle, tu zodpovědnost za blaho všech, nutkání všem pomáhat, dokazovat, že si zaslouží lásku, to má moje maminka. Prostřední, nechtěná, braná jako ta méně schopná atd. Byly tam další věci nic moc. Ale myslím, že narcismus a manipulace tam nebyly. A myslím, že u mě v rodině tohle taky nebylo. Jako rodiče mají svoje specifika, to ano. Ale ten pocit zodpovědnosti za všechny, všechno, a sebevědomí někde na nule , to jsem měla fakt dlouho. Myslím, že částečně je to povaha. A lze s tím pracovat. Je mi hrozně líto, že zrovna ty máš takové trápení. Vždyť jsi báječná.
|
Zasjaj. | 54917 |
31.12.2023 17:25:55
Angrešt já žádný díry do světa tedanedělám, ale tohleto mě prostě fascinuje. Jasně, že mě znala a jasně, že znala svou práci. Jak mohla s něčím takovým přijít? Byl to asi jeden z mnoha kroků ve snaze zničit mi život. Ten dospělý na ní nezávislý život. Vybrat mi školu a povolání, které by mě co možná nejvíc netěšily. Nebo já nevím.
Ale zasmála jsem se, tvůj příspěvek jsem dočetla jen ke slovům “ výchovná poradkyně” |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.