| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoce

O všem, co se pojí k Vánocům
  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 59195  [Dalších 59155 >>]
Senedra 14756
7.12.2025 8:52:06
Včera jsem nemohla usnout, tak jsem chvíli žehlila u Vojny a mír. Ještě mě čeká druhý díl. Vstávala jsem před osmou, jdu péct štolu, pak něco uklízet, vařit oběd. Mám nějaký předvánoční splín...
Ropucha + 2 120300
7.12.2025 8:49:50
Já v kuchyni pracuji převážně právě po večerech. Za denního světla mě to táhne ven, ne ke kuchyňské lince. A svítím si velmi tlumeně, většinou mám v místnosti pološero a svítím si jen digestoří na pracovní plochu. U mě to na výkonnost nemá žádný vliv, mozek v tlumeném světle při vaření/ pečení klidně odpočívá a rukám je to jedno, těmi mohu hýbat na světle jako ve tmě :-)
Vážný2 158667
7.12.2025 0:30:02
Haha, já jsem taky jednou Huso běžel asi v 7 pro maminku, že nám hoří stromeček...Naštěstí to uhasila. Byl jsem číslo. Strašně mne bavilo bez dozoru kapat vosk.

Jednou jsem takto zapálil bordel ve světlíku na dně, moc mne zajímalo, co tam je, jestli tam nebydlí nějaký "zvířato". Tak jsem tam házel zapálené kusy toaleťáku. Pak jsem tam lil z misky na štětku vodu. Naštěstí to zhaslo. Byla tam shozená stará protiváha od výtahu a lana z první republiky z doby před rekonstrukcí toho výtahu v sedmdesátých letech. Dělníci se nenamáhali to vyhodit. A tisíce vajglů.

Vážný2 158667
7.12.2025 0:23:36
Manželka chtěla dneska uklízet ale dopadla na ní mikulášova pomsta. Po všech besídkách, oslavách, Mikuláši, rozsvěcení stromečku, nácvicích během 2 týdnů dostala ona a kolegyně střevní virózu, která řádila ve školce. Takže leží a nejí. (Je živá, metabolizuje, dýchá a mluví - to bývají známky života organismu.)

Já mám taky břichabol, po 9 letech se mi tvrdě připoměla IBD-U (neboli něco mezi Crohnem a ulcerozní kolitidou, co si dělá co chce a nechce se poctivě zařadit do diagnostické škatule) Je to pěkné prodloužení hubnutí, akorát dieta je teď zcela opačná a kortikoidy a dieta značně hýbají s glykemií. Již po pouhých 3 týdnech si moje GE našla 15 minut, za kterých sotva našla záznam v počítači. Do té doby pouze telemedicína. Ale já nechci být tele...

Takže budu muset hledat jiné IBD centrum, kde ovšem sprásknou ruce nad kvalitou záznamů... Asi až po nemoci.

Vážný2 158667
7.12.2025 0:15:58
Minimalismus pěstuji naopak:

Hernhutskou hvězdičku (originál za nekřesťanské peníze) v ložnici máme nastavenou celý rok v okně tak, že se rozsvítí 40 minut po západu slunce a zhasne v 10:30 nebo v ještě jednou v 11:00 v létě. Koneckonců je symbolem naděje nad světem a to platí furt.

Druhou mám na lodžii, i když to není originál (ale je to pořád onen původní 26stěn - někdo vyřešil skládatelnost naplocho do krabice), a tam ja spřažena se světýlky. Po vánocích nechám svítit jen světýlka - svítí do půnoci.

A třetí z Alíku mám v bývalém dětském pokoji. Taky to není originál a snad najdu aplikaci, kterou se její blikání ovládá. Je mimo síť a kolem vánoc ji strčím do zásuvky, až si budu chtít zablikat (uvnitř je světelný had). V pokoji bude spát tchýně, tak jí moc blikat nebudu...

Během roku nesundávám ani jednu, jen o ně občas pečuju, třeba dotažením čokolády na kabílku mezi trafem a hvězdičkou.
TaJ 81121
6.12.2025 23:05:21
Evelyn, my jsme dnes vyjížděli ráno v 8:30 na výlet a vrátili jsme se někdy kolem 17h. Večeři jsme si koupili cestou domů, takže už jsme dneska nedělali vůbec nic, jen pračka prala:-).
TaJ 81121
6.12.2025 23:02:38
Stáňo, však jo, my máme ten režim zase trochu jiný...u mě existují dva typy dnů - buď přijdu z práce kolem 21h a nebo mám celý den úplně volný. Nic mezi tím není. Takže po té 21. hodině už si tak akorát dám něco k jídlu, prohodím pár slov doma s klukama a odpočívám, maximálně dám prát to prádlo. A když mám celý den volno, tak si ty domácí práce udělám většinou dopoledne, nebo brzy odpoledne a navečer už chci mít klid. Manžel má zkrácený úvazek, ten je doma každý den kolem 13h a víkendy má volné. Ale vstává ráno brzy, odchází v půl šesté, takže navečer a večer už chce taky jen odpočívat.
Evelyn1968,2děti 6269
6.12.2025 22:41:21
Já jsem se probudila v 10.15, teď ještě uklízím.
Stáňa * 7932
6.12.2025 22:38:33
Stará huso, když ti to tak vyhovuje ~x~
Stáňa * 7932
6.12.2025 22:35:53
TaJ, chápu, každý to máme jinak. Já se mezi pátou a šestou vracím z práce a pak mě čeká domácnost. Naštěstí teď už nemusím obden vařit jako poslední roky, ale i tak se minimálně do osmi hodin něco najde.
Jsem extrémně závislá na světle a počasí. Dnes jsem chtěla vstát v šest a probudila se po sedmé. Kdyby bylo světlo, tak jsem dávno vzhůru. No alespoň jsem se vyspala ~:-D
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 59195  [Dalších 59155 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.