Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
K_at | 121378 |
31.12.2023 18:12:38
Angrešte, promiň. Motivace je jasná, tvoje zoufalství. Pro mě je tohle existence čirého zla. Promiň, jinak to nedokážu cítit.
Ještě u toho pocitu moci, no já mám leckdy razanci pneumatického kladiva. I tím , že tyhle vztahový věci a dynamiky nějak vidím celkem zřetelně. (Jo, počítám s tím, že se pletu.) Zase ale respektuju rozhodnutí. Někdy s hrůzou, že bude průser a bojím se. Ale nemám pocit nějakého nevěku, a vlastně ani pocit, že by mi měl být nějak někdo vděčný a podobně. Asi se sama hlídám, sám sobě policajtem. Bohužel veškeré moje instikty zcela selhaly u dcery. Byla bych asi bývala byla fajn máma, jenom jinému děcku. Takže jo, učitelka a matka v mnoha směrech úplně na h**no. Pardon. To není vydiraci taktika, jen konstatování k té jedné lince, která se tu odvíjí. |
Stará husa | 154854 |
31.12.2023 18:06:18
Naši se o mě taky vždycky zajímali, hlavně maminka. Poradila, řekla svůj názor, ale tak od cca 15 let mě do ničeho nenutila. A já jsem se jí vždycky svěřovala. Zajímala jsem se i o svoje děti, ale třeba ve věci výběru střední školy jsem měla jen poradní hlas, u vysoké už mi bylo jen oznámeno, kam nastoupí. Vztahy s partnery jsem nikdy neřešila, to bylo čistě na dětech, ale o synovy partnerky jsem se přiměřeně zajímala, tj. byla jsem ráda, když mi je představil a chovala jsem se k nim přívětivě a nikdy je nekritizovala. V současnosti se zajímám, co děti dělají, jak se jim daří, telefonuje mě si, občas se vidíme. Vím, že děti vědí, že jsem tu pro ně, a že jim vždy pomůžu, jak to bude možné. Věřím, že kdybych něco potřebovala, pomůžou mi taky.
|
TaJ | 81121 |
31.12.2023 17:57:51
Kaipo, přesně, pro mě je hrozně důležité, aby syn věděl, že jsme tady vždycky pro něj, máme ho rádi, jsme připravení mu vždycky pomoct, vyslechnout, nebo poradit, pokud bude potřebovat a chtít. Ale zároveň, že mu nehodláme do ničeho kecat, nebo se mu vnucovat. Jen že jsme tady prostě vždycky pro něj... Stejně jako jsem to cítila vždycky já od mých rodičů.
|
angrešt | 114837 |
31.12.2023 17:57:04
Inko, no, právě tahle obecná představa mě i další mnou zmíněný lidi tak v dětství o to víc zasekla v bezmocný situaci, protože tomu by nikdo nevěřil, že v takový slušný středostavovský rodině by se mohlo něco takovýho dít... ale jo, děje se to, bohužel, a vzdělání a postavení paradoxně spíš přispívají, protože to ten člověk dokáže zdatněji krýt. I já sama jsem jednu takovou věc prostě neviděla v jedné spřátelené rodině...vůbec mi to nepřišlo na mysl, a ani zpětně prostě nedokážu dát dohromady indicie, který by mě byly trkly. Pro pohled zvenčí to bylo zahlazený úplně dokonale.
|
Pam-pela | 97353 |
31.12.2023 17:55:05
I treba detska psycholozka. Jsou to nekdy nesdelitelne veci… mnoho odborniku to casto neprokoukne zvenci. I ten status vzdelaneho vyznamneho rodice prohlednuti komplikuje.
|
angrešt | 114837 |
31.12.2023 17:53:02
Kat, jo, přesně tak jsem to myslela - od jakého momentu je touha po-moci ve skutečnosti vnitřní touha "po moci".
jinak tuhle konkrétní věc nechci veřejně nijak specifikovat, jde o soukromí jiného člověka. Můžu z toho popsat jen to, co bylo čistě moje prožívání. A ta radost z toho, že můžu pomoct - hele, takhle prostej prožitek to bohužel právě nebyl. Vedle spousty reálný hrůzy, pocitu bezmoci a horečnýho přemejšlení, co mám sakra dělat a jak to udělat správně, a to jak objektivně, tak zároveň i tak, abych se sebou vydržela, pokud to nedokážu a dopadne to špatně...se do toho právě začaly vplejtat takový divný pocity, moc velikášský, moc velká touha vyzkoušet, jaký by bylo zneužít toho, že ten druhý člověk mi v tu chvíli je vydaný na milost i nemilost a já mám tu moc rozhodnout za něj "co je pro něj dobrý, protože já vim líp než on, co je pro něj dobrý", prostě cejtila jsem, že tohle - nechci, nechci to v sobě, ale zároveň to v sobě mám a tím, že si dupnu nožičkou "neci tě", to nevyřeším... a že to budu muset zvládnout se sebou nějak jinak... fakt to pro mě byl docela náraz. Přesně, jak to píše zasjaj - občas prostě vyhlídne nejhorší běs ze mně samotný. |
TaJ | 81121 |
31.12.2023 17:49:34
Kaipo, taky je to pro mě divný a jsem ráda, že naši se vždycky o všechno zajímali, nevyzvídali a nenaléhali, spíš řekli svůj názor, nic nám nenutili, ale ten zájem prostě měli. A spoustu věcí jsme s nimi probírali. Manžel to má se svojí mamkou podobně. Stejně se to snažím dělat i se synem, on sám od sebe až tak často nepřijde, nebo není tak sdílný, ale když za ním přijdu a zapředu tak nějak nezávazně hovor, tak se často rozpovídá...a je vidět, že je nakonec rád, ale sám od sebe by třeba nepřišel.
|
Kaipa | 98564 |
31.12.2023 17:47:42
Inko, přesně. Samozřejmě jsem občas kroutila očima, když se podle mě zajímali moc, ale pořád lepší než vůbec. Ve vztahu ke svým dětem to mám podobně, určitě jsem jim občas lezla (a lezu ) na nervy, ale vědí, že tu jsem pro ně a že mi na nich záleží nejvíc na světě, což holt projevuju i tím, že se zajímám.
|
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
31.12.2023 17:47:32
Asi to tak bude
|
Kaipa | 98564 |
31.12.2023 17:45:08
Inko, je to zřejmě jako u domácího násilí - na vzdělání, postavení, majetku,... nezáleží.
Ani jsem to tady neměla číst. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.