| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoce

O všem, co se pojí k Vánocům

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 57393  [Dalších 57363 >>]
K_at 121378
31.12.2023 20:56:45
Breburdo, nevylučuje se to. Ale děkuji.
K_at 121378
31.12.2023 20:56:18
Angrešte, myslím, že máš hodně srovnané názory a jsi velmi citlivá k různým výkyvům.
angrešt 114837
31.12.2023 20:41:34
Beat, to je fakt tak pozoruhodný příběh, nebýt to pro tebe kdysi bolestné, tak odhlédnuto od toho, byl by to skvělý literární námět, i v těch souvislostech, co píšeš, politických, v postojích Tvých rodičů... jako prostě neuvěřitelný.

Kamarádka několik let vedla Ranou péči v jedné oblasti Rakouska a tam poskytovaliranou péči nejen dětem s postižením, ale tay dětem rodičů s duševním onemocněním, byly považované za podobně vývojově ohrožené. Tady v ČR sebohužel taková péče těmto dětem neposkytuje ani dneska, a je to škoda.
angrešt 114837
31.12.2023 20:36:45
Kat, pro mě je to téma složitý, mám v něm hodně vlastní nejistoty. A myslím, že to není úplněnormální, že zdravější je Tvoje nastavení s určitou sebejistotou, že to děláš správně a akorát :)

Nevím, co máš za trápení s dcerou, ale už to, že nad tím takhle přemýšlíš, je podle mě znak toho, že to děláš dobře. K patologickýmu rodiči patří podle mě prakticky stoprocentně nulová sebereflexe. Věřím, že jsi dceři fajn mámou ~;((
breburda71 89004
31.12.2023 19:58:34
Kat, verim, ze jses dobra fajn mama i pro tohle dite, co mas..Kdyby ne, tak by ses tim netrapila❤️

Jerry G. 159407
31.12.2023 19:34:49
Zasjaj, ahoj..
Ja jsem si to s tou pomstou tam nenasla a poslouchala jsem to jeste jednou. Ale asi jsem se nesoustredila. Ja si teda o sobe myslim, ze jsem laskyplna a citliva, pokud se nekdo pokousi se mnou manipulovat, tak me neskutecne se.e, ikdyz toho cloveka miluju viz. dcerenka nebo muj tata to obcas taky zkousel a verim, ze ten dotycny pocit zalu a utrpeni proziva opravdove.. Ale nevim, co bych delala kdybych mela takovou matku.
Čumča. 160024
31.12.2023 19:33:49
Kat, ještě není ničemu konec, vyhrocený vztah s teenagerem zažívá spousta rodičů..

Udělalas v danou dobu to, o čem jsi byla přesvědčená, že je pro dceru správné.

Pořád to ale může dopadnout dobře.
Beat 107867
31.12.2023 19:06:00
Kat, jsou v mnohem horších. Já měla “jen” nemocnou mamu a tátu, co se nezajímal. Ale jak jsem psala, jinak to byli inteligentní a vzdělaní lidé, kteří mě vědomě nijak neublizovali.

Vědomi o psychiatrických diagnózách a péče o rodinu nemocných je teď lepší, ale otázka, zda nemocny chce pomoc využít a zda to umí přijmout, zařídit se podle rad apod. Když je nemocný člověk nějak vzdělaný je asi lepší, než když je nemocny člověk “jednodušší”, má nižší sociální statut, partner může byt alkoholik .. pak si ani nechci přestavovat, co zažívají ty děti. Ale nemusí to být pravidlo.
K_at 121378
31.12.2023 18:57:53
Beat, chtěla bych věřit, že dnes už děti v takových situacích nejsou. Ale.....
Beat 107867
31.12.2023 18:42:04
Angrest, dekuju za mila slova ~s~ ..Dopis mě asi nejdřív velmi překvapil. V té době a v tom věku, kdy církev stála někde tajně a mimo, a kolem mě, mimo moji rodinu, byly pionýrské šátky, budovatelské filmy a vědomi, co se smí a nesmí říkat, mi dopis z Arcibiskupství přišel jak z Marsu. Fakt si pamatuju, jak jsem si i říkala, zda to není nějaký podvrh, prostě jsem vůbec nevěděla.. Ale jelikož máma byla příležitostně věrici, vzhlížela k predstavitelum cirkve, protoze to pro ni byli hrdinové, co odolávají těm komunistickým šmejdům, a taky proste dělala divný věci, tak jsem pochopila, že to podvrh není. Ona poslouchala zahraniční rozhlas, stýkala se s lidmi z kultury, kteří byli výrazně proti režimu. Celkově byla velmi kulturní, sectela, rovněž i otec byl vzdělaný, s prestiznim titulem. To jen pro ilustraci.

No, a když mi došlo, ze si na mě opravdu nekde stěžovala, tak jsem naštvala, to byla druhá emoce. Ublížení jsem v té době nepocitovala. To přišlo později.

A abych uvedla kontext. Mně nikdo neublížoval vědomě. Nikdo mě nebil, ani mi nenadaval. Ta její nemoc rodinu ovlivnila tak, že se všichni starali o sebe a ty kolem nebyla kapacita . Mama, aby nějak přežila, tata odešel, aby přežil, ale že někdo odejít nemůže, to neřešil a nezajímal se, neviděl mě třeba půl roku. A pak na chvíli a zas nic.

Ale podařilo se, ze jsem vždy mela a mám dobré sebevědomí. Takže dobry ~:-D

[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 57393  [Dalších 57363 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.