| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoce

O všem, co se pojí k Vánocům

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 57393  [Dalších 57263 >>]
Liaa 29716
30.12.2023 23:25:03
"ale ani o nějakém zjišťování rozsahu domácích prací..."

TaJ, jo, myslím, že to byla spíš teoretická možnost. :-) Dočetla jsem se, že
"s tzv. příživou byla spojena řada humorných situací, neboť prostitutky, jichž nebylo málo, v řadě případů skryly své vyhýbání se poctivé práci za sňatek a následné vedení domácnosti" - tak asi v tomto případě hodlaly úřady zjišťovat a ověřovat, i když si moc nedovedu představit, jak to dělaly. ~:-D
Tatramelka+3 66284
30.12.2023 23:24:49
U nás je to stejné.

Můj muž a tchyně dlouho nechápali naše vztahy. Než jsme se vzaly, byli s tchyní děsný kamarádky a chvíli i kolegyně. Můj muž jí dlouho považoval za strašně skvělou. Ona už v tý době mi ale vandrovala, že to není chlap pro mne a je to hrozná rodina a budu celý život nešťastná. Ráda roztahuje, že jsem nanynka co se nechá ovládat svým manželem. Navíc u nás v rodině nemá nikdo vysokoškolský titul, tak že manžel se automaticky nad všechny povyšuje.

Děkuji moc za vaše postřehy a příběhy.
K_at 121378
30.12.2023 23:17:10
Girili, jo, u těchto lidí, jako je tvá mamka, tam tomu rozumím. Bohužel tu zkušenost máme z blízka, dlouholetou. Tohle znám. U A.matky to přesahuje všechny meze. Tam to nechápu. Evidentně to ale možné je.
TaJ 81121
30.12.2023 23:16:09
Liaa, přesně, nikdy jsem neslyšela od našich, že by museli nějak dokazovat dostatečný příjem, ale ani o nějakém zjišťování rozsahu domácích prací...tak mamka měla dvě děti rok a půl po sobě, postaráno o nás bylo vždycky bezvadně, takže to asi stačilo.
Tatramelka+3 66284
30.12.2023 23:13:36
Ka_t a ostatní, moc děkuji. Vyplakání se dnes tady mi ohromně pomohlo.

Teď to ještě musím zpracovat s dětmi. Nechci jim nic zakazovat nebo je manipulovat. Jsou už relativně velké, aby návštěvu, pokud budou chtít zvládly sami.

Vidí a často byly svědky, když se ke mně nechovali pěkně a manžela pomlouvají naprosto neskrývaně.

Liaa 29716
30.12.2023 23:07:14
"Liaa,
jenomže ty "ženy v domácnosti" musely prokázat, že rodina má uričtý příjem - nemohly zůstat doma jen tak."

Opět nemáš pravdu. Žádné dokazování příjmů se na ženy v domácnosti nevztahovalo. Pokud však ženy v domácnosti "neplnily povinnosti vyplývající z jejich postavení řádně" - například místo péče o dítě provozovaly prostituci - mohlo to být posouzeno jako vyhýbání se práci:

„U ženy, která nepracuje a je v domácnosti, je nutné zjišťovat rozsah domácích prací a v této souvislosti i to, zda není tento její vztah pouze zástěrkou k zakrytí příživnického způsobu života. Například časté střídání partnerů budí pochybnosti.“
Tatramelka+3 66284
30.12.2023 23:06:33
Angrešte, děkuji moc za sdílení tvého příběhu. ~x~

Sama si už delší dobu uvědomuji, jak moc moje city k matce ochladly. Mrzí mě, že se asi ale připravím o mou ségru
Girili 117849
30.12.2023 22:59:55
Kat, tyhle osoby skutečně jsou jako Jekyll a Hyde. Moji mámu v místě mají rádi, je komunikativní, umí být milá, nápomocná, profesionálně velmi schopná, pacienti ji milovali, někteří jí léta stále píšou, i když už je v důchodu. Ano, někteří bystřejší zaznamenali, že má přílišnou potřebu mít ve všem pravdu a hodnotit životy jiných, snahu dělat nevyžádaného mediátora v cizích sporech ap. Ale ona umí vzít případně i lehkou zpátečku, když u cizích lidí zaznamená, že by ji snad měli přestat brát. Ti kteří znali tátu, třeba i věděli, že věci nejsou jen takové, jak je podává máma. Ale táta už tu pár let není a už zůstává jen ta jediná správná mámina vylhaná verze reality...
TaJ 81121
30.12.2023 22:59:52
Buřte, celý život, respektive pracovala těch pár let, než jsme se narodili.
Buřt 147593
30.12.2023 22:58:01
Taj, maminka byla v domácnosti celý život nebo šla do práce až když jste vyrostli ?
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 57393  [Dalších 57263 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.