Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Liaa | 29716 |
30.12.2023 23:25:03
"ale ani o nějakém zjišťování rozsahu domácích prací..."
TaJ, jo, myslím, že to byla spíš teoretická možnost. Dočetla jsem se, že "s tzv. příživou byla spojena řada humorných situací, neboť prostitutky, jichž nebylo málo, v řadě případů skryly své vyhýbání se poctivé práci za sňatek a následné vedení domácnosti" - tak asi v tomto případě hodlaly úřady zjišťovat a ověřovat, i když si moc nedovedu představit, jak to dělaly. |
Tatramelka+3 | 66284 |
30.12.2023 23:24:49
U nás je to stejné.
Můj muž a tchyně dlouho nechápali naše vztahy. Než jsme se vzaly, byli s tchyní děsný kamarádky a chvíli i kolegyně. Můj muž jí dlouho považoval za strašně skvělou. Ona už v tý době mi ale vandrovala, že to není chlap pro mne a je to hrozná rodina a budu celý život nešťastná. Ráda roztahuje, že jsem nanynka co se nechá ovládat svým manželem. Navíc u nás v rodině nemá nikdo vysokoškolský titul, tak že manžel se automaticky nad všechny povyšuje. Děkuji moc za vaše postřehy a příběhy. |
K_at | 121378 |
30.12.2023 23:17:10
Girili, jo, u těchto lidí, jako je tvá mamka, tam tomu rozumím. Bohužel tu zkušenost máme z blízka, dlouholetou. Tohle znám. U A.matky to přesahuje všechny meze. Tam to nechápu. Evidentně to ale možné je.
|
TaJ | 81121 |
30.12.2023 23:16:09
Liaa, přesně, nikdy jsem neslyšela od našich, že by museli nějak dokazovat dostatečný příjem, ale ani o nějakém zjišťování rozsahu domácích prací...tak mamka měla dvě děti rok a půl po sobě, postaráno o nás bylo vždycky bezvadně, takže to asi stačilo.
|
Tatramelka+3 | 66284 |
30.12.2023 23:13:36
Ka_t a ostatní, moc děkuji. Vyplakání se dnes tady mi ohromně pomohlo.
Teď to ještě musím zpracovat s dětmi. Nechci jim nic zakazovat nebo je manipulovat. Jsou už relativně velké, aby návštěvu, pokud budou chtít zvládly sami. Vidí a často byly svědky, když se ke mně nechovali pěkně a manžela pomlouvají naprosto neskrývaně. |
Liaa | 29716 |
30.12.2023 23:07:14
"Liaa,
jenomže ty "ženy v domácnosti" musely prokázat, že rodina má uričtý příjem - nemohly zůstat doma jen tak." Opět nemáš pravdu. Žádné dokazování příjmů se na ženy v domácnosti nevztahovalo. Pokud však ženy v domácnosti "neplnily povinnosti vyplývající z jejich postavení řádně" - například místo péče o dítě provozovaly prostituci - mohlo to být posouzeno jako vyhýbání se práci: „U ženy, která nepracuje a je v domácnosti, je nutné zjišťovat rozsah domácích prací a v této souvislosti i to, zda není tento její vztah pouze zástěrkou k zakrytí příživnického způsobu života. Například časté střídání partnerů budí pochybnosti.“ |
Tatramelka+3 | 66284 |
30.12.2023 23:06:33
Angrešte, děkuji moc za sdílení tvého příběhu.
Sama si už delší dobu uvědomuji, jak moc moje city k matce ochladly. Mrzí mě, že se asi ale připravím o mou ségru |
Girili | 117849 |
30.12.2023 22:59:55
Kat, tyhle osoby skutečně jsou jako Jekyll a Hyde. Moji mámu v místě mají rádi, je komunikativní, umí být milá, nápomocná, profesionálně velmi schopná, pacienti ji milovali, někteří jí léta stále píšou, i když už je v důchodu. Ano, někteří bystřejší zaznamenali, že má přílišnou potřebu mít ve všem pravdu a hodnotit životy jiných, snahu dělat nevyžádaného mediátora v cizích sporech ap. Ale ona umí vzít případně i lehkou zpátečku, když u cizích lidí zaznamená, že by ji snad měli přestat brát. Ti kteří znali tátu, třeba i věděli, že věci nejsou jen takové, jak je podává máma. Ale táta už tu pár let není a už zůstává jen ta jediná správná mámina vylhaná verze reality...
|
TaJ | 81121 |
30.12.2023 22:59:52
Buřte, celý život, respektive pracovala těch pár let, než jsme se narodili.
|
Buřt | 147593 |
30.12.2023 22:58:01
Taj, maminka byla v domácnosti celý život nebo šla do práce až když jste vyrostli ?
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.