| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoce

O všem, co se pojí k Vánocům

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 57393  [Dalších 57293 >>]
Federika 14090
31.12.2023 14:02:32
Čumčo,
po pravdě mě to spíš vyděsilo naopak.
Že by se se mnou někdy přestaly stýkat moje děti a jejich děti, protože bych byla tak hrozná.
Čumča. 160024
31.12.2023 13:44:48
Federiko, vím, že to myslíš jen a jen dobře, ale připomněla jsi mi Libika, který v podobných tématech často přispěla něčím cca jako "já nevim, jak tak skvělé dcery můžou mít tak hrozné matky"~:-D

Vždycky z toho byl slušnej poprask~:-D
Evelyn1968,2děti 6269
31.12.2023 13:09:31
Původně jsem děti nechtěla, starala jsem se o mladší sestru, o 7 let, věděla jsem přesně, co to obnáší a když dospěla , chtěla jsem mít klid~t~

Bála jsem se další zodpovědnosti, jsem ráda, že děti dospěly a už jim nemůžu uškodit, i když bát se o ně budu pořád, naposled při událostech na FF.
Yuki 00,03,07 49504
31.12.2023 13:03:14
já bych řekla, že některý maminky nezvládly dospět, nemají pocit jistoty, tou jedinou jistotou jsou její děti, a když se ty děti chtějí osamostatnit, což je přirozený, postupný proces, ony najednou cítí, že ztrácí kontrolu nad dítětem, tím ztrácí svou jistotu a začne se bránit

někdy je to výchovou, někdy osobností, životními karamboly, určitě je to kombinace toho všeho, není jeden důvod a snadný řešení, žádná šablona neexistuje, a ani ochota to řešit, protože by se tím nejspíš otevřely hodně hluboké rány

dá se to vědomně přerušit, nepředat to do dalších generací, ale není to snadný
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
31.12.2023 13:00:31
Já vždycky věděla, že se nehodlám vdát a určitě nebudu mít žádné děti ~:-D no, osud to asi viděl jinak ~;)
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
31.12.2023 12:58:43
Fed, každý z nás si na svět přinese uzlík plný faktorů, které určují kdo z nás bude... Výchova a prostředí pak může ten základ nějak formovat, něco potlačit, něco zvýraznit, něco se naučíme kompenzovat, ale ten základ, to gró, to prostě v nás zůstane...
Nevím, jak moc jsem z běžného vzorku populace, když to tu čtu, tak možná i jo, ale v rodině máme slušnou sbírku různě vyšinutých jedinců ~d~ míchá se to v nás, asi si podvědomě hledáme "narušené" partnery a přivádíme na svět další vyšinuté jedince...
Když se podívám detailně na své předky, vidím tam více či méně úspěšný boj se sebou samým... Vidím třeba neskutečný posun u svého táty, kdyby mi někdo v mých 16 řekl, jak pohodový vztah budeme mít, považovala bych ho za hlupáka...
I já sama teprve s věkem dokázala postupně přehodnocovat vztahy v naší rodině, musela jsem asi něco odžít, museli jsme společně projít nějakou tou cestou... Ve vztahu k dětem se snažím především budovat jejich sebepřijetí, a "modlím se" a doufám, že jejich boj bude čím dál snazší a třeba se ta vyšinutost časem úplně smaže a vytratí...
Beat 107867
31.12.2023 12:56:06
Na Idnes moc zajímavý článek; Foglar to se ženami neuměl, deformoval ho vztah s matkou, říká skautský historik“
Jerry G. 159407
31.12.2023 12:51:27
No, já jsem ve skutečnosti vlastně žádný děti nechtěla:-)
Bála jsem se zodpovědnosti a právem. Pořád mě ta zodpovědnost děsí~:-D

Federiko,

to jsem mela-mam stejne. Ja chci aby se mely dobre a zily samostatny spokojeny zivot. A obcas si na mne vzpomely. :-) Podle mne moje maminka mela to same. Ona nas nade vse miluje. Ale byla, rada kdyz jsem vyletely s hnizda..
Jerry G. 159407
31.12.2023 12:44:08
Z jakýho důvodu mají ti lidi potřebu to dělat náročný sobě i svým dětem?

Federiko,

protoze nic jineho neumi. Hlubsi vztahy vubec nechapou.. Jejich emoce zamrzly na urovni trileteho ditete. Jsou totalne egocentricti a sobecti. Trilety dite chape, ze nema kricet, jinak se bude maminka zlobit, coz je pro nej neprijemne..

Treba uz destilete dite vi, nebudu kricet maminku by bolela hlava.

Trilete dite chce auticko tak udela scenu v obchode. Co si myslis ty nebo okoli je mu fuk. Dospeli clovek s emocemi triletaka dela ty sceny o auticko ponekud rafinovaneji.

Federika 14090
31.12.2023 12:43:40
No, já jsem ve skutečnosti vlastně žádný děti nechtěla:-)
Bála jsem se zodpovědnosti a právem. Pořád mě ta zodpovědnost děsí~:-D
Ale právě proto budu ráda, když pak budu smět vypustit a nestarat se.
Vždyť ti prarodiče mají taky svůj život.
Já jsem se nesnesla s tchyní, nebyla jsem ten typ, kterej by ona chtěla,pro svýho syna. Tak jsem tam občas přijela, tiše zuřila, ale věděla jsem,že odjedu a bude zas všechno po mým.
Ti prarodiče ale ubližujou hlavně i sami sobě.
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 57393  [Dalších 57293 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.