| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Downův syndrom

  (?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 1747  [Dalších 1667 >>]
Půlka psa 24064
9.5.2016 17:41:19
"Ale sebou jsem si jistá, že bych toto dilema (dát do ústavu nebo si odvézt domů) řešit nemusela."

Tak já jsem si sebou taky jistá, že bych dítě neodložila. Nešla bych ani na odběr plodové vody při podezrění na DS a už vůbec ne na potrat, ani kdybych měla jistotu. Tím pádem vždy počítám s tím, že mé děti DS mohou mít a počítám s tím, že si ho necháme. Nicméně si nemyslím, že odložení dítěte v situaci, kdy se o něj nedokáže rodič postarat, je něco fatálního. Snad se dostane k lidem, kteří se o něj postarat dokáží anebo si jej vlastní rodina vezme zpět, až se vzpamatují. Nemá to každý srovnané předem a není na tom nic k odsouzení.
withep 93862
9.5.2016 17:27:10
Ale to špatně čteš, my se o tom neodmítáme bavit (naopak přesně to děláme - bavíme se o tom ~;)). Odmítáme hodnotit, soudit, odsuzovat. Ještě tak hodnotit nebo odsoudit nějaký čin, ale soudit lidi samotné, to si myslím, že nepřísluší (a hlavně neprospívá) nikomu.
Pole levandulové 23006
9.5.2016 17:22:59
Ja si vzdycky vzpomenu na ten jeden pribeh z filmu Laska nebeska, kde sestra po smrti rodicu mela na starosti mentalne postizeneho bratra a on ji kazdou chvili volal a ji bylo blbe mu to nevzit, takze kvuli nemu rezignovala na osobni zivot. Sice jen film, ale jako odstrasujici priklad dost nazorny.
arsiela, 59672
9.5.2016 17:07:44
Bin,mě už to nepřekvapuje taky.Ale tenkrát,když sem věděla v podstatě naprosto houby,k tomu hormony.Dneska už to zvládám líp a dokážu si víc prosadit to co potřebujeme.Takže v podstatě chápu i tu rodinu,pokud tam byla podobná masírka,což se bohužel vyloučit nedá - samo teoretizuju,že to tak mohlo být.
Binturongg 104880
9.5.2016 17:03:21
MrakovaK - máš pravdu - záleží na spoustě okolností. Podpora blízkých je strašně důležitá a partnerova snad ještě víc.
Na druhou stranu, když někdo řekne: buď postižené dítě nebo já, měl by mít partner okamžitě jasno, s kým žije, ať už je to matka či otec... ~d~

V případě, že by se na mě vykašlal otec mých dětí (nedejbože :-) ), mám jeho rodiče, svoje rodiče a velmi širokou rodinu, která mě i mé děti podporuje a máme se rádi.

Pokud ale tlačí celá famílie, musí to být peklo...
Na druhou stranu je to na koho svést...
Binturongg 104880
9.5.2016 16:59:57
arsielo - ani Tvé zážitky mě nepřekvapují.
Ve 21. století si existenci takových podniků s takovými hnusáky vysvětluji pouze nedostatkem lékařů obecně, o kvalitních nemluvě, o kvalitních a LIDSKÝCH nemluvě vůbec :-)

MrakovaK 99270
9.5.2016 16:39:06
Já když si vzpomenu, v jakém šíleném psychickém rozpoložení jsem byla v šestinedělí, tak si nedokážu představit, co bych tak udělala. Jedna část by jistě chtěla být s miminkem, i když nemocným. Druhá část by byla ovlivněna okolím, rodina a přítel. Kdybych neměla zázemí, těžko by se rozhodovalo pro to si dítě nechat.
Ale ze svých nedávno prožitých zkušeností typuju, že bych miminko opustit nedokázala. Těch šest týdnů jsem vůbec nemyslela mozkem, myslela jsem jen tou touhou být s tím tvorečkem. Když jsem od něj byla dočasně oddělená, tak ten žal až fyzicky bolel. Nedokážu si představit, co prožívá matka tohoto dítěte.
arsiela, 59672
9.5.2016 16:34:56
Bin já ti věřím,sem psala dopolko,co řekli mě.A to věděli jen to srdce.Radši si nepředstavuju jaká by byla masírka,kdyby tušili zbytek.A o lahůdce,kdy nás flákli do kojenáku,abysme nekazili případné statistiky úmrtí na oddělení už nějak nemám sílu psát dopodrobna. O tom,že už tenkrát neurolog diagnostikoval DMO sem se dozvěděla před pár týdny.Mě se nenamáhal to říct,natož navrhnout aspon kontrolu.Proto moje reakce,že je i horší špitál než tenhle co je u nás.
Hrozinka
  • 
9.5.2016 16:30:39
MíšoP klid. Líza je takový dosti neempatický nick.
Mám stejný názor jako ty, ty rodiče nechápu, nechápu ani zdejší diskutérky, a rovněž vím jistě, že bych si postižené dítě nechala. Nešla bych ani na potrat. S postiženými dětmi pracuji, vím o čem je řeč.

Ale ono to jde ruku v ruce se současnou prenatální diagnostikou - vyšlo vám riziko, že dítě nebude ASI naprosto v pořádku? A vy nepůjdete na potrat? Jste normální?! Příživníci, kteří pečují o postižené děti na úkor společnosti ...
MíšaP 147689
9.5.2016 16:26:27
no.. není.. máš pravdu. Ale ten výňatek souvisí spíš s jinou rovinou toho příběhu- totiž že rodina brečí do nějakého týdeníku a lituje sebe, zatímco dítě je vyřešeno tím, že je v ústavu. asi bych se krotila se slovníkem víc, kdyby to byl příběh ,,z doslechu" a všichni zainteresovaní by si lízali rány někde v soukromí. konečný dotaz neutrální je, ale je teda fakt, že ten úvod je mým vlastním postojem k věci poznamenán fest ~f~ uznávám.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 1747  [Dalších 1667 >>]

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.