| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Downův syndrom

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 1747  [Dalších 1447 >>]
Ráchel, 3 děti 76748
9.5.2016 8:20:57
"Mozna meli lekari venovat usili, ktere obvykle venuji presvedcovani k potratu, vysvetleni, jak zit. Bohuzel, ale porad panuje predstava, ze DS je konec sveta." ~R^
Ropucha + 2 120300
9.5.2016 8:19:44
"na základě osobní zkušenosti"

Ty máš osobní zkušenost s opuštěním rodiči v kojeneckém věku?
arsiela, 59672
9.5.2016 8:18:42
Anett bohudíky je péče už jinde.Ale to nic nemění na faktu,že jakémukoli dítěti je nejlépe ve funkční rodině a rodiče by po narození dítěte s nějakým problémem měli mít maximální podporu, aby dokázali situaci zvládnout.
Fren 117315
9.5.2016 8:15:45
no jistě,ještěže máme ty studie,něco vyplodit selským vlastním rozumem a na základě os.zkušeností je mnohdy u některých nad vlastní síly,potřebují k tomu rozumy ostatních~a~
Ropucha + 2 120300
9.5.2016 8:15:36
Hanko, ve vzdálenějším příbuzenstvu jsem měli případ takového dítěte v ústavu a musím bohužel potvrdit, co píšeš, s dětmi se tam prý zacházelo zle. Neznám okolnosti, proč dítě bylo v ústavu a nikoliv v domácí péči, každopádně matka jezdila dítě pravidelně navštěvovat a byla prý z toho dost špatná. Znám to celé jen z vyprávění v rámci rodiny, ale tohle mi utkvělo, že prý ty postižené děti bývaly bity a udržovány pod sedativy. Ale byla to šedesátá - sedmdesátá léta, třeba je dneska úroveň péče jinde.
Hanka 75 76332
9.5.2016 8:14:30
a co by si dělala pole ?
Ty přeci na místě té matky můžeš někde ubrat, máš se čeho vzdát v jeho prospěch (určitě nejedeš ve svém životě nadoraz), ale to dítě nemá šanci si samo pomoci. a nechat ho bez rodičů, samotné v ústavu ? To dítě má problém a ještě na něj má být samo a opuštěné od těch, kteří při něm mají od prvních chvil stát a starat se :-(

Jezdila bys za ním ho alespoň navštěvovat, brala by sis ho domů podle možností rodiny ? Nebo by ses prostě odstřihla, aby sis nekomplikovala život ?

Já vím, že to znáš i z rodiny, jak je to náročné a co to znamená. Ale v dnešní době jsme zase jinde, pomoc odborníků je jiná, předpokládám, že partnera sis vybrala takového, od něhož bys mohla čekat podporu a pomoc. Já bych nebyla ráda, nemyslela bych si, že je to sranda, ale dítě bych tam nenechala. Prostě ve chvíli, kdy nejedeme doma nadoraz, můžeme "něco" udělat, tak bych to udělala.. neříkám, že bych vše zvládala na výbornou, ale dítě bych v tom nikdy nenechala samotné.
Fren 117315
9.5.2016 8:14:03
a s kolika dětmi či snad s tímhle si pokecala zakladatelka?Můžeš napsat?~t~

Napsala neskutečnou kravinu jenom!
veeva
  • 
9.5.2016 8:13:00
článek jsem nečetla a nevím, kde ho najít, ale vždycky když si u podobných článků přečtu diskuzi, chápu "hrůzu" rodičů z toho vychovávat postižené dítě. A tlak společnosti na dokonalé dítě je opravdu obrovský.
Já si taky vždycky říkala, že postižené dítě nezvládnu. Navíc s DS. A jde to. Taky nám to žádný lékař nenahlásil během těhotenství a asi jsem byla divná, protože v konečném výsledku jsem byla ráda, že jsem si prožila klidné těhotenství. A když už jsme ten uzlíček drželi v ruce, tak nikoho ani nenapadlo dát ho pryč. Ale je to si nakonec musí každý přebrat sám, jestli to dá nebo ne. Mít potom doma dítě schované, aby okolí nevědělo... To už je snad lepší ten kojeňák...
Hanka 75 76332
9.5.2016 8:07:18
Míšo, sama bych to nikdy neudělala, dítěte je mi velmi velmi líto. Ale tuším, že je to běžné. To ti snad raději ani nebudu psát, že podmínky pro děti s DS v ústavech jsou ještě mnohem horší než normálních dětí (méně ošetřovatelek na děti atd.) I když možná, možná, snad se to změnilo.

Dokonce jedna moje kamarádka (velice sympatická, soc. zdatná, s vlastní úžasnou spokojenou funkční rodinou - nikdy bych to do ní neřekla), že určitě dítě nechat v ústavu, co naopak s ním doma.
Naopak v mých očích velmi stoupl jeden spolužák z vejšky (naopak ne moc sympatický), narodil se jim chlapeček s DS (také to bylo překvapení po porodu) a nechali si ho doma, říkal: "je to přece naše dítě".
Od té doby si také říkám, že sympatičnost a nesympatičnost lidí nemá nic moc společného s jejich rozhodnutím v podobných věcech.

Dítěte mi je velmi, velmi líto. Snad bych ti ani nemela psát, že podmínky těchto dětí v ústavech jsou ještě horších než normálních dětí (méně ošetřovatelek, když se k nim některá bude zle chovat, tak tím spíš se na to nepřijde), no prostě, co ti mám psát :-(

Ropucha + 2 120300
9.5.2016 8:05:41
"každý dítě pláče-protože prostě proto že má hlad či prdy nebo tak něco,ale v žáném případě ne po mamince jako takové v případě novorozence."

Slyšela jsi někdy pojem citová deprivace?
To je reálný jev, dokázaný. Studovaný právě na odložených dětech v ústavech.

[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 1747  [Dalších 1447 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.