| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Downův syndrom

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 1747  [Dalších 1617 >>]
Hrozinka
  • 
9.5.2016 14:07:25
"pokud se někdo rozhodne si takovéhle dítě nechat i přesto, že ví o postižení, tak zatěžuje zbytečně společnost dalším chudákem"

Jdu blejt, velebnosti. Jestli se to dítě narodilo v téhle porodnici, tak je asi jasné, proč to matka neustála a dítě odložila. Tvl, kde to žiju ...
MíšaP 147689
9.5.2016 13:59:16
Mám známou, která s rodinou taky změnila plány co do počtu dětí, ale trochu v jiné souvislosti- měla dvě děti, což měl být konečný počet. Mladší syn ale onemocněl v útlém věku leukémií. Nerada bych se rozepisovala o podrobnostech abych se nedopustila nějakého ,,medicínského nesmyslu", tak to zkrátím- prodělali s prckem všechno možné i nemožné, nepomohlo, jedinou variantou, jak dítě snad zachránit, bylo mít další dítě a když bude dobrá konstelace a kluci budou nějak kompatibilní, provést transplantaci (fakt nevím jestli dřeně, kmenových buněk z pupečníkové krve, nebo čeho... ale na podstatě to nic nemění). Takže v tom šíleném stresu, kdy syn prakticky umíral, se snažili o další... vyšlo to. Vyšlo to celé. Prostředního zachránili fakt za půl minuty dvanáct (dokonce si vyslechla, že je už bohužel příliš pozdě... ale nakonec se to zkusilo) a nejmladší je v pořádku. A ani tady si teda nemyslím, že by nejmladší trpěl celoživotním pocitem křivdy, že se narodil ,,jenom protože....". Jo, narodil se ,,jenom protože...", ale mají ho rádi stejně jako ty dva dokonale plánované.
Z+2 109449
9.5.2016 13:58:53
Kdo má jakou hodnotu je velmi subjektivní. Odložení seniora do ústavu je podobně sobecké jako odložení dítěte. Ale je tu spousta rozdílů-. Četnost návštěv. Potřeby seniora, jeho přání, které tomu dávají spoustu podob.
Odložení vlastního dítěte jde naprosto proti našim instinktům a tisíciletí budovanou morálku. Proto nám to přijde logicky horší.
Potrat je vražda bezbraného maličkého dítěte. Že to je v současné době na našem území legální na tom nic nemění.
Yuki 00,03,07 49504
9.5.2016 13:57:44
toho seniora odloží někdo do ústavu v den, kdy odejde do důchodu?

jinak samozřejmě považuju za správný, aby se o seniora mohla rodina postarat a měla by to udělat, bohužel, jako u dětí - kde nejsou peníze, musí výdělečně činní chodit do prácea nemůžou si dovolit zůstat doma
Kudla2 58452
9.5.2016 13:57:07
"Z lidí co se bojí vyjádřit jak to cítí nebo jak to vnímají je mi špatně."

A myslíš fakt všechny - i ty, co se nebojí vyjádřit, že to vnímají tak, že takové dítě by velmi pravděpodobně odložili?

Yuki 00,03,07 49504
9.5.2016 13:55:34
stejně dopředu neví nikdo, jestli se mu to zdravý dítě nezmění v postižený, v autistu... a nebude potebovat hlídat 24 hodin denně, někdo to ví dopředu, to je jediný rozdíl

i když samozřejmě užít si ty roky nebo aspoň měsíce pohodya radosti je jiný, než od začátku věedět, že lepší to už bylo
jenže zase, když to není případ absolutně beznadějný, zlepšit se a naučit může každý

i zdravý se může po úraze nebo nemoci stát ležákem bez možnosti změny
Z+2 109449
9.5.2016 13:53:46
Chápu tě a přijde mi to maximálně ubohé. Snaha o dítě a když není dost dobré, tak jeho odložení. Sobecké a bezohledné jednání rodičů co tady většina přispěvatelek obhajuje. To mi přijde hodně vypovídající o naší společnosti.
Z+2 109449
9.5.2016 13:50:10
Myslím si, že tohle je naprosto falešný přístup. Soudy společnosti jsou to co vytváří morálku. Kdyby někdo kdysi neodsuzoval vraždu, byla by běžnou součástí životů.
Naopak přijde mi maximálně amorální takovéto věci přecházet, odmítat se o nich bavit a schovávat je pod koberec.
Z lidí co se bojí vyjádřit jak to cítí nebo jak to vnímají je mi špatně.
MíšaP 147689
9.5.2016 13:49:25
Z toho co o té rodině vím (není toho moc:) mi to připadá jako super řešení situace. Věřím, že zdravé děti vykompenzují všechny ty starosti, co si rodiče užijí s postiženým, a že to může opravdu dobře fungovat a všichni mají ve výsledku pěkný život, i když se potýkají s netypickými problémy. Podsouvat rodičům těchto dětí, že si ty další pořídili pouze a jedině kvůli tomu, aby se pak staraly o postiženého bratra, tomu snad nemůže nikdo věřit, jistě jsou milované úplně stejně, jako kdyby byly plánované třicet let dopředu.. a nepředpokládám, že se děti cítí ukřivděné za to, že jsou na světě, nebo za to, že se jednou budou starat v rámci fungující rodiny o bráchu. To je normální, ne? Je to brácha. Výhoda je, že jich je na to tolik. Je to celé teda mazec, když to takhle člověk čte, ale když nad tím uvažuju, lepší řešení si nedovedu představit.
arsiela, 59672
9.5.2016 13:47:22
Jentak nemusí být,to přece není ve všech případech,že by to byl sešup na sociální dno.I když je to asi zas o uhlu pohledu.Co někomu přijde jako lehké omezení jiný bude brát jako velký problém.Rozhodně nesoudím,jen spíš se zamýšlím.Od rána co to tady čtu zjištuju,že co mě přijde jako těžká pohoda,by pro jiné už bylo velké omezování.A že ty hranice mám šouplí víc,než sem asi tušila.
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 1747  [Dalších 1617 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.