Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
veronika 12 let, 5 měsíců | 64122 |
7.5.2007 16:54:35
Ahoj Meli. Tak jsem se těšila, že si odpoledne s malou zdřímnu, ale sotva jsem zabrala tak začala klepat švagrová s tchýní, že jdou na kafe. Ale mně se vůbec nechtělo vstávat, tak odešly. A spát jsem už taky nemohla, tak jsem si uvařila kafčo a sedím u Pc a píšu. Dneska jsme se vydali toho našeho velkoměsta, a samozřejmě jsem nic nevyřídila:-(( Dr. měla dovolenou, zubařka mně nevzala, protože jsem nebyla objednána, ale ůplně zbytečně jsme nejeli. Vzali jsme provětrat kočárek a je super, Rozárka spala celou dobu 2 hod. Ale docela dost foukalo, tak jsem jí musela dát na nožičky deku , ten slunečník nám dneska dost chyběl a ůplně jsem se zapomněla po něm podívat já jsem ale koza:-D Až ted jak ti píšu tak jsem si na to vzpomněla. Já mám ty peřiny do postýlky po Kryštofovi a už jsou několikrát prané, takže je má malá pěkně měkké. Rozárka taky nevypadá že by byla alergik, ale Kryštof je, teda byl, musím zaklepat na dřevo už žádné problémy nemá. Ale když se mně nějaký doktor ptá jestli je na něco alergický, tak říkám že je alergik aby se kněmu chovali šetrněji. Kryštof jak začal chodit do školky tak začal být pořád nemocný, týden byl ve školce a měsíc doma, byla to hrůza. Potom mu dokonce zakázali chodit do kolektivu, protže měl slabou imunitu, takže doufám, že u Rozárky nás to nečeká. Ale když jsem s Kryštofem chodila na Alergologii, tak se mně primář ptal jak dlouho jsem ho kojila? Protže kojení ovlivnuje zdraví i v starším věku. Proto chci se u Rozárky snažit kojit co nejdéle, Kryštofa jsem odbyla 4 týdny (mladá a ještě ktomu blbá :-D) Jak jsi psala o té mamince co si musí odpočinout chudinka, tak proč si pořizovala dítě? Fakt některé ty matky jsou tak blbé a to není možné. Mám tady taky takovou unavenou sousedku paní učitelku. Ona má 7 měsičního chlapečka nekojí ho už asi 5 měsíců, prý na něm viděla jak mu to její mlíko nechutnalo. Ona nevaří nejí ona prostě nedělá nic. Ona obědvá jablíčko aby náhodou nepřibrala, a když byla těhotná tak jedla stejně a při kojení taky. Proto jí ten malý ani nepřibíral. Ted mu kupuje dělaná jídla a má to bez práce strašně si to pochvaluje, ale její manžel zase brečí jak je to drahé. Malého dává pořád někomu vozit, takže nechápu co celý den dělá. A pak řekne, že se těší na 4 hodinu kdy přijde manžel z práce a vezme si malého. Já mám tchýni nad sebou a malou vozila jen 2 krát, né že by nechtěla, ale co bych dělala já doma že jo? Já jsem se od malé vzdálila jednou na hodinový nákup a pak za těma kámoškama, ale to je vzdálené 6 km. Ale kdyby jsme měli jít od ní oba pryč, tak bych nikam nešla, protože bych jí nikomu nesvěřila, protože nikdo jí nezná lépe než my dva. Meli já být tebou, tak tu košili na tu svatbu neřeším, vždyt tam půjdete jen na chvíli. Možná, že by jste ji ještě využili, ale jestli má manža z vaší svatby, tak aspoň ušetříš:-D Tak zatím ahoj
|
Milena Vepřková | 49505 |
7.5.2007 11:56:24
Ahojky, Veru,
tak jsem ti ještě včera zapomněla říct, jak jsem úplně blbá. já totiž nedávám Elišku sedat, i když by už chtěla, pořád ji vozím v hlubokým kočáru a co víc - vůbec se od ní nehnu. Protože jedna holka z diskuze už je táááááááák unavená a táááááááák potřebuje změnu, že o 14 dní mladší miminko, než je Eliška, nechá babičce a na 3 dny pojede s manželem do Paříže. Ostatní miminka se už přetáčí, sedí, některý už brzo budou i chodit a možná na podzim půjdou do školy. :-( Jo a nic jsme nekoupili, ve městě bylo lidí jak psů, že se ani nedalo projet s kočárem. Děs :-( |
6.5.2007 21:58:01
Ahojky,
tak my byli odpoledne u mámy, pojedeme tam i zítra, tak jsem tam nechala tašku s věcma, ale taky s klíčema, tak jsme se museli ještě vracet. Máma má doma ještě jednu peřinu, takovou menší, tak uvažuju, že necháme to peří vyčistit a ušiju z toho Elišce peřinu i polštář. Ona nevypadá na alergika, když v tom doteď spí. Já jí nechtěla péřový dávat ze začátku, tak spávala v zavinovačce a pod dekou, ale v noci mi často plakala. Pak mi máma přinesla ty dva polštáře a od té doby malá spala krásně, budí se tak 2-3x, takže se předtím budila zimou :-( Ale dneska se mi dvakrát odkopala, jednou ráno, jak se probudila a podruhý když spala po obědě. No jestli to bude dělat i v noci ze spaní, tak bude spát ve spacím pytli a to bych jí dala jen tu peřinu z dutýho vlákna. Pytel jsme totiž pořídili takovej větší a hodně teplej, tak by jí v tom nemělo být zima. Musím ho ale vyprat, tak možná zkusím vyprat i tu peřinu, třeba změkne. Třeba by změkla používáním, ale miminko si ji ještě tak nerozválí. Zítra asi půjdeme do města, já vím, furt říkám, že něco kupujeme, je to děs, musíme zabrzdit. Ale máme jít na tu svatbu a Pepa nemá ani obyčejný kalhoty. On je hroznej, nejradši chodí v teplákách nebo flaušovejch gatích, od obleku si kalhoty brát nechce, tak se musíme po něčem podívat. Nejradši bych mu koupila i košili, ale prej si vezme tu bílou, co měl na naší svatbě, ale ještě ji musím někde vyhrabat, vůbec nevím, kde při tom stěhování skončila. Jo, jak ses ptala, kdy se chceme stěhovat, tak já už pátej rok říkám letos :-( Pepa mi to slíbil, že k vánocům, no ale moc tomu věřit nechci. Už je květen a on tam ještě ani nezačal a to si ještě naplánoval spoustu práce navíc, nejradši bych mu něco udělala, ale když mu to začnu říkat, tak se urazí, že on to chce udělat nejlíp, jak dovede, a já ho v tom nepodporuju. No není s ním kloudná řeč :-( Jinak s tím zařizováním a kupováním to nevidím zase až tak růžově, já myslím, že až to všechno bude k nastěhování, nezbyde nám už ani koruna, takže nevím, jak to uděláme. Snad nám vyjde ještě aspoň na novou kuchyň a vnitřní dveře. Ale já ti mám strašný stresy z oken, teda v noci, mám strach se do nich podívat a dostatečně zatemňuju večer. A taky se mi nelíbí okna bez záclon, my to tady dost dlouho tak měli, než jsme pověsili garnyže a bylo to fakt děsný, takový neútulný, neosobní, nelíbí se mi to. Tak já jdu chrnět, spousta hodin. Dobrou |
6.5.2007 20:10:15
Ahoj Meli. Tak my jsme se skoro celý den váleli doma, protže venku to vypadalo na déšť. Na konec jsme vylezli kolem čtvrté a byli jsme tam až do půl sedmé a pak se rozmrholilo. Ti chlapi jsou všichni stejní, oni nemají vůbec buňky na nakupování. Aleš si včera koupil klobásky a dneska jsme je nesli psovi, protože smrděly, takže cca 50 kč v háji.Já bych taky potřebovala nové peřiny,ale říkám si že ještě musí vydržet. My máme všichni plněné dutým vláknem i malá je to prý dobré pro alergiky, nedrží se v tom roztoči. Malá má polštářek , ale nespinká na něm dávám jí spinkat jen na madračku. Povlečení mám 4 ks já je měla ještě po Kryštofovi a jedno mi koupila nové mamka. Jinak jsem musela všechno kupovat, protože jak jsme se stěhovali od bývalého, tak jsem tam celou výbavičku nechala. Zítra máme tatínka doma, tak chci zajet k Dr. at zváží malou jestli dostatečně přibírá, protže se v noci budí i 4 krát a přes den se mi zdá že jenom kojím a nic jiného. Tak doufám, že všechno bude dobré. Dneska jsem jí zase vážila a za 4 dny přibrala 50g, takže pokud dobře počítám tak za 3 týdny by asi přibrala 250g. To by mělo stačit, ale když je tatka doma tak toho využiji, že nemusím jet autobusem, a já si hned zajdu k zubaři brrrrr:-(( A taky se podíváme Kryšotfovi na dárek ve středu mu bude 12 let. Chtěl by mp3. Jo a madračku má malá myslím obyčejnou, nekupovala jsem žádnou speciální. Vy až se nastěhujete, tak ty budeš jen nakupovat:-D Ty si to tam uděláš určitě mooooc krásné. A kdy se plánujete stěhovat? Tak já jdu zase nakrmit toho malého otesánka, protože tatínek mi ji cpe až pod nos at už jdu. A taky musím žehlit zase tady mám hromadu jak kdyby nás bylo nejméně 10. Tak ahoj
|
6.5.2007 8:52:02
Ještě jsem ti chtěla napsat, jak byl včera Pepa nakupovat - dala jsem mu seznam a na něm bylo "mražená zelenina (mrkev + hrášek + kukuřice)" No a hádej, co přinesl... zvlášť mrkev, zvlášť hrášek a zvlášť kukuřici :-D
|
6.5.2007 8:12:38
Ahojky, Verunko,
tak tady včera ještě nepršelo a bylo i celkem teplo. Tak jsme ráno vyrazili na nákupy, no... šli jsme si koupit nový peřiny. Ty co máme, jsme kupovali přes toho známýho, jak jsem ti minule psala, ještě když jsme s nima byli zadobře, on totiž dělá v hyperce zástupce vedoucího a slíbil nám, že nám ty peřiny vezme přímo ze skladu. No to jako jo, vzal, ale každá peřina a každej polštář je jinej. Tak teď jsme si vzali Jysku, dají se vyvařit, což je pro mě dost podstatný. Já hodně trpím na afty a když je mám, tak slintám jak bernardýn, takže ty polštáře pak teda vypadají. No a Pepa se zase hodně potí, takže taky tak. Koukala jsem tam ještě i na záclony, to ti je krása, co tam mají, já byla úplně uvytržení, už se těším, až si budu zařizovat baráček. Veru, jaký peřiny máš pro malou? Já bych si nejradši nafackovala, koupila jsem jí jedny ještě před narozením a blbec jsem si je nenechala rozbalit, polštář je hrozně vysokej, vůbec ne pro malý miminko a peřina je zase strašně tvrdá, že ji to vůbec nepřilehne. Ona teď spí na klasickým péřovým polštáři a druhým je přikrytá. Až ale z pod něj vyroste, budu to muset nějak vyřešit časem, i když bych už nejradši teď, stejně jí tu postýlku budeme muset předělat. Ona má totiž ještě pořád pod sebou monitor dechu, už by měl být pod matrací, ale my ještě nevyřešili, na co ho tam dát. Pod matrací je rošt a ten monitor má být na desce. Tak asi vezmu v práci polykarbonát co nejslabší. A jak máš matraci? Já ji mám ještě v igelitu, ale přemýšlím, že koupím takový to jakoby gumový prostěradlo, viděla jsem ho právě v tom jysku a že tu matraci vybalím, no nevím. Taky budu potřebovat povlečení, já si vzala dětský od ségry, ale pak jsem zjistila, že na tu peřinu, co jsem koupila, je malý. Tak bych jí aspoň jedno koupila nový, no ještě nevím. Kdybych tak věděla, co mi plánuje tchýně k narozeninám, jestli jednu čokoládu, nebo dvě, tak bych si jí řekla o peníze na to povlečení. A asi se zajdu příležitostně podívat do jednoho obchodu, jestli náhodou nemají péřový dětský peřiny, když tak bych koupila jenom sypkovinu a střepala ty dva polštáře dohromady, možná máma ještě nějakej doma má, nebo bych si řekla tchýni a nechala to peří vyčistit, občas se tu objeví pojízdná čistírna peří. Eliška je asi po mně, má ráda hodně silnou peřinu, já to peří vždycky střepu až k ní a ona je z toho celá šťastná. A já doma celou dobu spala pod obrovskou duchnou, ale když jsem pak bydlela s Pepou, tak on to nechtěl, on to zase rád nemá a říkal, že by měl strach, že ho ta duchna zavalí :-D Já si teď tak strašně nadávám, když jsem kupovala výbavičku, tak pořád jenom to nejlevnější, spoustu jsem si toho vzala od ségry a teď je mi to líto, že jsem se po všem nepodívala víc a nekoupila pár věcí. No někdy kdo šetří, nemá za tři, ale prd. Tak teď se tu rozpršelo, to z procházky asi nic nebude, tak jak vstane Pepa, skočím do vany. Včera už se mi nechtělo, dívali jsme se na dobu ledovou 2, tak já se pak jenom rychle osprchla, ale potřebuju si umýt vlasy, tak si asi napustím vanu. Nebo si nepůjdu s Eliškou ještě jednou lehnout, my si to teď tak zvykly, jak je ráno tak hoďku a půl vzhůru, dám jí znovu najíst a ona pak usne ještě tak na 2 nebo 2,5 hodinky. Ale dneska jsme vstávaly až o půl osmé, tak to jeden den vydržím. Ještě bych mohla stihnout i vytřít, ale vysávat budu až pak, vezmu si ji když tak do klokanky. Ani nevím, co budu dělat odpoledne, jestli přijede máma, nebo my pojedeme tam, jestli Pepa pojede na stavbu, ještě se domluvíme. K obědu máme dneska pečenou kost, teda zní to hrozně, ale je to ta kost z kotlety, kupujem vždycky celou a pak to upečeme, je tam ještě spousta masa a když je vzadu kousek panenky, tak je to bašta. Sice máme jenom malou, ale to neva, nějak se podělíme a případně se dojíme. Tak já jdu přebalit a dělat blbosti, zatím papapa |
5.5.2007 15:03:34
Ahoj Meli. tak konečně jsem si sedla. Včera jsem tady nabyla, protže bylo venku krásně a malé se dobře spinkalo. Domů jsme přišlia až kolem půl osmé. Dneska jel Manža nakoupit sám a jela sním i jeho mamka. Ona teda jela, protže mi chtěla něco koupit k narozkám. Všechen nákup jsem mu napsala na lísteček, ale stejně dvakrát volal. Fakt je někdy na kopanec, ale pořádný:-D A já jsem doma uklízela, vypadalo to jako kdybych aspoň měsíc neuklízela, všude samý prach a pyl. Na zemi plno mojich vlasů no hnus.:-(( Malá měla spát a samozřejmě nespala, ale ještě že ja tak hodná a hrála si v postýlce a já uklízela. Jak přijel manža s nákupem tak navařil a já pořád uklízela:-(( Dneska uvařil mooooooooc dobrý oběd. Udělal brambory, řízek a k tomu listový salát. To byla bašta, po tak dlouhé době mít čerstvý salát, my ho milujeme. před chvíli uslá i ta malá princezna, ale dneska měla výdrž od osmi do půl třetí, mezi tím si zdřímla na půl hodinky, takže nic moc. Ted bude spát, tak počítám 3 hodinky. A to jsme měli v plánu, že půjdeme na hřiště na fotbal, tak to asi neklapne. Htěla jsem tam jít, ale určitě tam bude i ta co mi nadala ta její matka, takže nemám náladu se sní potkat, ale jednou ktomu dojde. Ale taková ta největší zlost mě už přešla, takže bych jí jen ignorovala. Já nebudu dělat divadlo před tolika lidmi budu nad věcí a kašleme na ní. :-D A ona sama by si měla uvědomit kdo by se jí měl v první řadě zastat, maslím, že by to měl být manžel a né cizí lidi. Jenže manžel drží hubu, protože, když se někde sejdeme všichni tak se tam griluje a on se pořádně nají, protože ona mu žádné normální jídlo neudělá. Vždyt ona mu ani nesvěří jeho vlastní dítě. A když mu ho nechala před obchodem v kočárku tak ječel jak hysterka do té doby než ona přišla. Já jsem říkala, že to je vrchol když dítě nechce být u svého otce. Ale dost o té, ani nevím jak jí mám pojmenova, no to je jedno:-((( Já jsem tě pochopila, že chceš v tom osmém přestat kojit, tak to jsem teda ťula:-))) S tou lékárnou to máš teda blbé, my tady máme výhodu, že je tady malé město a jsou tady 3 lékárny, takže dost velká konkurence a proto v každé lékárně jsou mooooooooc ochotní. Já jím jen vitamíny Gravital a je to pro kojící i těhotné, tak uvidím jestli to nějak pomůže. Včera mi už známá říkala at jí zkusím dát kašičku, ale já si říkám, že počkám až co řekne Dr. Já se bojím jí něco dát, připadám si jako bych měla první dítě. Ale je to tou dobou, dneska je všechno jiné než u Kryštofa. Tak se jdu taky natáhnout, Kryštof je venku a ti dva spí jak nemluvnata:-D Ahoj
|
4.5.2007 16:13:46
Ahojky,
teda já ti mám dneska pech. Volala jsem teď Pepovi, jel do práce na 8 a že tam asi bude až do 10 večer. Zase budeme s Eliškou samy :-(, já ti to tak nemám ráda. No a teď vlezu doma na net a první, co vidím na Seznamu, že Freďouše nebude hrát Depp, ale Cohen, normálně mě to zdeptalo, tohle si teda Freďouš nezaslouží :-( Teda já už ti nevím, kam mám tady chodit do lékárny. U Kauflandu je příšernej personál, jsou tam strašně neochotní. Tak jsem si zvykla chodit na polikliniku, ale jak jsem tam teď asi 3x byla, tak mi to přijde to samý. Do lékárny U Medvěda se zase nedostanu s kočárem. No ale mám ten gravimilk s vanilkovou příchutí a ty homeopatika, tak jsem zvědavá, jak to bude účinkovat. Vařím dneska rajskou, já teda ty omáčky neumím, tak mi drž pěsti, prosím tě. A s tou zelňačkou bych to teda nečekala taky, když jsi psala, že jsi už zelí měla. Možná ta kombinace zelí a mlíka, nebo já teda nevím. Ale chuděrka Rozárka, ta si musela vytrpět. Já už si občas dám k pití i bublinky a na Elišce to není ani poznat. Dneska jsem poprvé použila ten slunečník a přišla jsem na to, že je sice dobrej, ale my ho máme blbě nainstalovanej, musím to promyslet a dát ho ještě jinak. Máme ho teď hodně nahoře a jak ho roztáhnu, tak přes něj nevidím na cestu a připadám si moc širokorozchodná. Tak jdu něco dělat, ať mě přejde mlsná, já ti mám zase dneska chutě... :-( |
4.5.2007 13:55:50
Ahojky,
já jsem to nemyslela, že přestanu v 8 měsících kojit, ale že aspoň do toho 8. musím vydržet s vlastním mlíkem. Taky nechci kupovat sunar, tak snad se to zase rozběhne. Z práce si skočím do lékárny, mám tam ty věci, tak budu cucat homeopatika a pít ten gravimilk a snad se to zase rozběhne. No na té hlavičce to potničky nebudou, nejsou to pupínky, ale takový červený flíčky jako má na pusince, doktor říkal, že to mám mazat tím bepanthenem, že je to novorozeneckej ekzém, ale nějak to nechce zmizet. Ti známí jsou teda fakt super, když nepozvou na svatbu takový dítě. Přitom i pro toho kluka je to velká událost. My jsme se brali skoro před 3 rokama a tenkrát jsme pozvali všechny už od rána, ale když jsme my šli na svatbu někomu z těch známých, tak až odpoledne, nebo vůbec. Teď máme jít 2. června taky, ale až od pěti odpoledne, tak to tam budeme tak hodinku, protože v 7 už koupeme a Eliška nemá ráda větší společnost, takže půjdeme brzo domů. No a ta kamarádka nám byla na svatbě taky od rána. Víš, já o to ani nějak nestojím, stejně bysme nemohli, ale zamrzí to. Musím končit, je tu šéf, tak zatím.. |
4.5.2007 12:36:07
Ahoj Meli. Nemá náhodou Eliška ne té hlavičce potničky? Rozárka teda nic takového nemá, tak ti neporadím co stím. Rozárku vážím na obyčejné kuchyňské váze. Vážím jí jen orientačně at víme jak je na tom. Je to váha, která má nízkou misku a vysokou. Já je sundám dám tam polici ze skříně vyvážím to a můžeme vážit:-D Včera jsme trpěli , já jsem si dala tu zelňačku a malá dostala takové bolesti, že jsem si v té chvíli nejradši naliskala. Ale už jsem zelí jedla a nic jí nebylo a včera takový řev chudinka naše.Jak jsi psala o těch známých, tak my jsme dopadli podobně stěma co mají tu holčičku.Vždycky jsme byli moooc dobří známí, takže když se rozhodli udělat svatbu tak nás samozřejmě pozvali. Ale těsně před svatbou jsem se bavila s tou kámoškou, nevím už přesně co to bylo, ale něco o Kryštofovi a ona mi řekla, že sním na svatbě nepočítají.Takže to se nás dotklo a urazili jsme se. Já jsem říkala kdyby měl 2 roky tak bych ho vzala na obřad chvilinku na hostinu a šel by k babičce, ale jak to chceš vysvětlit 10 letému klukovi, že sním nepočítali.Takže naše přátelství skončilo. No a jak jsem byla asi v 6 měsíci takmi napsala, že je jí smutno a chtěla by vidět to malé až se narodí, tak jsem je pozvala na návštěvu a zase se bavíme, ale už to není jako kdysi.Meli ty chceš kolem toho 8 měsíce přestat kojit? Já by jsem chtěla kojit aspon do jednoho roku. At nemusím kupovat sunar. Mám známé co ještě kojí dvoleté děti, to se mi zdá dlouho.A ty děti to mlíčko mají spíše jen na žízen, už to není pro ně jídlo. Já bych chtěla ke kojení dávat příkrmy a potom tuhou stravu a ještě trošku kojit a až bude papat skoro všechno, tak přestat kojit.Tak ahoj jdu se napapat.:-))
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.