Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Milena Vepřková | 49505 |
9.5.2007 12:50:46
Ahojky, Veru,
s tou dovolenou se to fakticky má tak, že ty teď dokončíš těch 28 týdnů PPM (peněžitá pomoc v mateřství), na kterou by měl navazovat RP (rodičovský příspěvek). No a je to tak, že ty zaměstnavatele požádáš, abys mohla vyčerpat dovolenou hned po ukončení PPM, což znamená, že si těch 15 dní jakoby vybereš, ale ještě máš nárok na dovolenou za letošní rok, minimálně od ledna do května, ale někdo tvrdí, že na celou, že je to výjimka pro ženský na mateřské. No a budeš při tom pobírat RP, protože si můžeš neomezeně přivydělat při RP, jediný omezení je, že nesmíš dávat malou víc jak 5 dní v měsíci myslím do jeslí, ale ty s ní jsi doma, takže tuhle podmínku splníš. Takže budeš mít rodičák i proplacenou dovolenou. No a potom záleží, na které sociálce ses na to ptala, jestli na OSSZ nebo na ÚP, já jdu dneska nebo zítra s přehledem na OSSZ, tak se zeptám tam a pak ještě někdy, asi příští týden, skočím ne ÚP, tak se zeptám i tam. Kdy ti končí těch 28 týdnů? Musím jít, přišel šéf, zatím pa |
veronika 12 let, 5 měsíců | 64122 |
9.5.2007 11:43:14
Na tom jazýčku to malá měla taky, já bych si toho ani nevšimla, ale Kryštof je tak šikovný. Vypadalo to jako kdyby se kousla:-D Ale už to má pryč to bude asi těma nehtíkama.
|
9.5.2007 11:41:49
Ahoj Meli. Nejprve Kryštofek děkuje za přání. Včera jsem si zapisovala, jak často kojím a je to co hodinu až hodinu a půl. Ty zoubky nevím nevím, protože ona vůbec neslintá. Jak jsi se ptala na flašku, já jsem jí zkusila dát od aventu ale tu vůbec nechtěla a pak mám ještě od mothercare a na ní aspon kousala do cumlíku. Takže budu asi v létě používat tuto. Ted jsem jí tu flašku nechala na hraní. Nehtíky taky stříhám pořád:-( Meli prosímtě jakou mastičku dáváš Elišce na zadeček? My jsme dávali od Dr. dětskou, a zadeček měla krásný, ale najednou ho má červený a už jsme vyzkoušeli snad všechno a pořád se to nelepší. Meli ještě jsem se tě chtěla zeptat. Prosímtě, jak to je když mám ještě za loňský rok nevybraných 15 dnů dovolené. Na sociálce mi řekli, že si mám požádat u zaměstnavatele o nástup na dovolenou. po tuto dobu mi bude zastavena mateřská a jak skončím s dovolenou , tak zase budu pokračovat v mateřské. To se mi zdá divné, protože tím pádem nebudu mít žádné peníze na víc. Naše účetní mi říkala až mi skončí mateřská at si zajdu za šéfkou at mi proplatí dovolenou. Tak vůbec nevím co mám dělat a co je vlastně dobře. A peníze za dovolenou bych samozřejmě chtěla. Na sociálce mi řekli, že od nového roku se dovolená neproplácí. Kdyby jsi mi odpověděla byla bych mooooc ráda. Já dneska vařím jen koprovou polévku za včerejšku nám zůstaly těstoviny:-( Jo a příští týden ve středu by jsme měli jet na ty náušničky, tak se můžeme sejít. Jen doufám, že Aleš nebude spěchat zpátky do práce. Měli bychm tam být od půl druhé do tří. Tak snad už do práce nepůjde. Zatím ahoj
|
8.5.2007 20:08:29
Ahojky,
tak my byly dneska s Eliškou celej den u mámy, Pepa na stavbě a na oběd byl u tchýně. Já jsem ale kráva nebeská, teď jsem si vzpomněla, že jsem jí měla změřit tu hlavičku. No nenakopala bys mě???? Ty jo, ty naše holky jsou fakt sehraný, zrovna dneska mi Pepa říkal, jestli slyším, jak mě Eliška volá. Taky dělala takový mam mam mam. On už si myslel, že mluví, tak jsem ho vyvedla z omylu :-D :-D Eliška má něco na jazyku, tak jako na špičce z boku, doufám, že to není afta, ale že se jenom škrábla, jak si furt strká ručičky do pusiny. Taky Rozárce tak rychle rostou nehtíky? My je můžeme stříhat každej třetí den :-( S tím krmení vydrž, Veru, třeba má jenom růstovej spurt a za pár dní se to zase zlepší. U nás už je to taky lepší, sice si ještě sem tam Eliška řekne o krmení tak za hodinku, hodinku a půl, ale dvě hodiny u nás byly normoš. Dneska byla dokonce i v noci vzhůru 2x. Já ti mám úplně hrůzu, až jí začnou růst zoubky, nebo tak něco, a nebude v noci spát, jak budu chodit do práce. A vůbec až začneme dávat příkrmy, já se z toho asi zcvoknu. Jo a ty zoubky už můžou být co chvilku, ona nejenom slintá o sto šest, ale ještě si začala i tak jakoby kousat dásínka, hrozně si je tiskne proti sobě. Jo, ještě jsem se chtěla zeptat, jakou máš flašku, když jsi malé dávala Nutrilon. Furt si nějak nemůžu vybrat, ale už jsem taky přemýšlela, že nějakou malinkou koupím, koncem května už můžou být horka delší dobu a pak bych už asi Eliška sem tam dala trošku vody, myslím, že ta voda není tak škodlivá a už jí bude 5 měsíců. Ale dávala bych jí to jenom, kdyby bylo horko tak 5 dní v kuse nejmíň. A ani ne čaj, ale holou vodu. Dneska jsem se zase dohadovala s mámou, teda tak jako v klídku, ona mě pořád honí k doktorovi, protože mám oranžovej jazyk, ale já nikam nechci. Přece nepůjdu k doktorovi a neřeknu mu, že jdu s oranžovým jazykem, by si musel myslet, že jsem úplnej debil. Tak se ho jenom tak zeptám, až tam příští týden půjdeme s Eliškou. No nic, jdu gacnout k telce, poslední dobou na ni mám i čas. A zítra nemusím vařit, já si udělám krupičku a Pepovi ohřeju guláš z mražáku, máme ho tam už snad 3 měsíce, tak ať se to uhne. Tak papapa a Kryštofovi všechno nejlepší k narozeninám. |
8.5.2007 19:40:40
My jsme už taky sehnali Rozárce ženicha:-)) Je to synáček od majitele firmy kde dělá Aleš. Takže velice dobrá partie:-)) Ale pro jistotu máme v zásobě ještě jednoho ženicha:-)) Srandičky na to nás užije, ale stejně si dětičky vyberou samy. Rozárka začala povídat ba ba ba ma ma ma , to zní ůplně jinak než to žvatlání. Nepíšu to, že je tak geniální a už mluví, ale žvatlá a vydává takové zvuky. ahoj
|
8.5.2007 19:40:40
My jsme už taky sehnali Rozárce ženicha:-)) Je to synáček od majitele firmy kde dělá Aleš. Takže velice dobrá partie:-)) Ale pro jistotu máme v zásobě ještě jednoho ženicha:-)) Srandičky na to nás užije, ale stejně si dětičky vyberou samy. Rozárka začala povídat ba ba ba ma ma ma , to zní ůplně jinak než to žvatlání. Nepíšu to, že je tak geniální a už mluví, ale žvatlá a vydává takové zvuky. ahoj
|
8.5.2007 19:35:13
Ahoj Meli. Dneska jsem už z malé hotová, malou kojím co hodinu je to hrůza. Včera večer jen plakala a dneska skoro celý den taky. Vůbec nevím jestli z hladu, nebo ji rostou zoubečky. Je taková nedobrá a uplakaná. Včera jsem to už nevydržela a zkusila jsem jí udělat nutrilon, ale odmítla ho. Obě babičky říkaly, že kdyby měla hlad tak by se snažila sát, ale to nedělala. Cumlík z flašky neumí používat, ona do něj fouká. Takže jsem všechno vylila a zase jsem kojila. Dneska jsme oslavili Kryštofove narozeniny. Takže jsme přecpaní až k prasknutí. Celý den jsme doma, protože venku je Aprílové počasí. Takže sedíme a pořád pojídáme chlebíčky a zákusky:-D Tak ahoj jdu se trošku hýbat, musím žehlit:-((
|
7.5.2007 20:15:56
Ahojky, Verunko,
tak jsem si dneska konečně vyřídila ten recept na antikoncepci. Ráno jsem tam volala a sestřička mi říkala, že můj doktor sice neordinuje, ale že mi tu antinu napíšou, tak jsem počkala, až přijede Pepa s mou mámou, nechala jsem jim malou na hlídání a valila tam. Připadala jsem si pak jak Alenka v říši divů, čekárna byla vždycky narvaná a teď tam nikdo. Oni tam byli dva doktoři, ten můj a ještě jeden a ten druhej se loni zabil a jsou tam místo něho jiní doktoři a k těm asi nikdo moc nechodí. Tak mě tak napadlo přejít, protože ten můj doktor už je v důchodovým věku a i když jsem objednaná, tak tam stejně čekám i hodinu, ale zase je to kapacita místní, tak od něj nechci jen tak odcházet. No ještě jsem tam skočila hned naproti do lékárny, ale měli tam tu antinu o 30,- dražší, no to jsem si teda dala :-( No a když jsem byla v té lékárně, tak mi přišla smska, že moje spolužačka ze základky porodila, má chlapečka Mirečka po tatínkovi, 50 cm a 3370 g. Na to, že ho přenášela a museli jí porod vyvolávat, nebyl moc velikej, ale aspoň se jí líp rodilo. Mám z toho velkou radost, hned jsem nabídla Elišku za nevěstu :-D Pak před šestou přijeli tcháni a Pepa si vzpomněl, že na chalupě nechal otevřený okna, ale pil pivo, tak jsem tam musela jet s ním a nechat Elišku tchánům na hlídání. Byla jsem celou dobu hrozně nervní, protože jim nevěřím. Na jednu stranu jsem si říkala, ať si to švagrovka vyžere, když mermomocí chtěla být kmotra, ať se taky postará, ale strašně moc mi bylo líto Elišky, když by brečela. Tak jsem jela jak blázen, abysme byli brzo doma. No a co myslíš - Eliška pobrekávala a oni nám lezli i do ložnice, i když nevím proč, protože Elišku měli v obýváku úplně se vším:-( Tohle mě fakt štve, nechápu, jak si to můžou dovolovat lízt nám do ložnice. Moje máma tam nejde ani když jsme doma my a když tam Eliška spí a pak se probudí, tak se zeptá, jestli pro ni může jít. Tak Pepa mě chce na sedačce u telky, měj se hezky, papapapapa |
7.5.2007 20:05:33
|
7.5.2007 17:01:25
Meli a proč by jsi měla být blbá, že ještě nedáváš sedět malou? Tak jsme dvě, my ji taky nedáváme sedět, my ji neminíme křivit zádička. A jestli to nějaká matka dělá, tak bych ji jednu vrazila. Promiň ale nemám slov. Já když občas zabruslím na nějakou diskuzi, tak se nestačím divit, co dělají se stejně starými dětmi jako je Rozárka. Prvni jsem si říkala, jestli není zaostalá. Ale zjištuji, že zaostalé jsou ty blbé matky.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.