| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Šumperk

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 411  [Dalších 331 >>]
Milena Vepřková 49505
4.5.2007 8:49:13
Ahojky, Veru,
tak já jsem měla dneska poprvé přes noc pocit, že se mi nalily prsa. Teda aspoň trošku. Tak uvidíme, jak to bude přes den.Ale měla bych si dneska skočit do lékárny pro ty homeopatika a gravimilk.
Pepa šel dneska hnedka po odpolední na ranní, tak jsem ho chtěla nechat, ať se pořádně vyspí, ale Eliška vstávala na jídlo ve 4 a pak jsem jí přes půl hodiny chodila strkat dudana, protože si chtěla povídat. Vždycky si ho nechala, jak jsem u ní stála a jak jsem se otočila k posteli, nebo si lehla, tak byl venku.
Ta naše chuděrka malá má pořád vzadu na hlavičce takovou vyrážku, mažu jí to bepanthenem, ale nic. A včera si to začala škrábat, vůbec nevím, jak na ni. Tak když to nepřestane, zajedeme s ní příští týden k doktorovi.
No nic, jdu se oblíct, zkulturnit a valím do práce, dneska tam toho mám hodně, abych mohla být ty 4 dny doma. Tak papapapa
Milena Vepřková 49505
3.5.2007 20:50:00
Ahojky, Veru,
no nechci psát, že jsem ráda, že ti to Rozárka dělá taky, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama :-D Pořád si říkám, že ještě musíme ten měsíc a půl vydržet, že to snad nějak doklapeme. Ale ono ani potom to nebude lepší, nepřestaneme kojit hned a ty příkrmy se dávají ze začátku hrozně pomalu, takže si myslím, že hlavně kojit pak budeme ještě nejmíň 2 měsíce. Jo a na jaké váze ji vážíš? Já si teprve zařizuju domácnost, spoustu věcí jsem teda už měla, ale ne všechno. A třeba váha mi chybí, říkala jsem, že si ji nechám koupit teď k narozeninám, ale nevím jakou. Co jsem se tak rozhlížela po netu, tak bývají jen do 5 kg.
Teda ti známí s tou holčičkou jsou teda síla. To bych asi pěkně pěnila a asi bych měla příště problémy je znovu pozvat. Já strašně nerada zvala jedny známý, když se Eliška narodila. Hodně jsme kamarádili s ním, s Martinem, on byl hodně kamarád s Pepou, když jsme spolu začali chodit. Byl docela fajn, sice je z takové Harpagonské rodiny, ale k nám se tak nikdy nechoval. Jenže pak si našel ji, Evu, o 14 let mladší holku a úplně se změnil. Nejdřív jsem s ní kamarádila, ona je o 2 roky mladší než já, tak to celkem šlo, ale pak se začala jakoby odtahovat a nakonec mi řekla, že se můžeme zastavit, ale jenom když se nejmíň dva dny dopředu ohlásíme, tak jsem si říkala, ať si trhne nohou. Pak nám neřekli, že čekají miminko, Pepa s tím přišel, až byla Eva na začátku 6. měsíce a já tenkrát 3 dny probrečela, protože my jsme s Pepou spolu chodili nejdýl ze všech našich známých a oni všichni už dítě měli. No a pak nám ani nedali vědět, že se malej narodil, to až jsme byli jednou nakupovat, tak jsme Martina potkali v obchodě, tak nám ukazoval malýho fotku v mobilu, to už mu byly tak 3 měsíce. No a loni v létě ho Pepa zase potkal a on furt, že musíme zajít na pivo a tak, tak se domluvili na jeden den, no samo tam přišel s Evou a s malým. On je moc hezkej ten malej, hodnej, ale Eva mu stejně řekla, že bude sedět na kočáru, jinak ho seřeže a on tam vydržel hodinu a půl sedět a když se pak trošku začal vztekat, že by chtěl chodit, tak zase, že ho seřeže. Na mně to už tenkrát bylo vidět, už jsem měla břicho, ale měla jsem takový hodně volný šaty na ramínka, tak se to schovalo. Oni se sice ptali, měli podezření, ale já říkala, že ještě ne, že ještě chceme jet na dovolenou a užít si a tak. Sice jsem si pak hrozně vyčítala, že jsem miminko zapřela, ale nechtěla jsem jim to říkat. Pak jsme se potkali až za 2 měsíce před kinem a to už to schovat nešlo, tak Eva nám ani neodpověděla na pozdrav a vůbec se s náma nebavila a po filmu před náma utekli. No a když jsme jim nedali vědět, že se Eliška narodila, tak se Martin hrozně urazil, že se to musel dozvědět od cizích. Pak jsme je teda pozvali, měli přijet jiní známí, tak jsme si říkali, ať to máme za sebou a ještě ve dveřích hnedka Eva řekla, že oni by teda druhý jo, ale že oni chcou jenom kluka. Ta druhá známá, co u nás byla, Zdenka, byla z malé úplně pryč, pořád si ji chovala. Eva se mě jenom zeptala, jestli kojím, že ona teda nekojila a tím to skončilo. Naštěstí jeli brzo domů a já je zase nemusím vůbec vidět.
Tak jsem dneska napsala po dlouhé době jeden příspěvek na tu diskuzi, holky tam řešily, jestli si děti cucají paleček od nohy, tak já tam napsala, že Eliška si sice paleček necucá, ale pořád zvedá hlavičku a přitahuje se do sedu, tak mi na to nikdo neodpověděl. Musela jsem se tomu zasmát.:-D
Valím vařit, dneska dělám smažený žampiony, tak aby je Pepa měl trošku teplý, až přijede z odpolední, tak vařím až teď večer.
Měj se zatím hezky, zítra papapa
veronika 12 let, 5 měsíců 64122
3.5.2007 13:06:43
Meli, taky ti chodí reklamní obálky s kašičkami? Jestli jo, tak dneska mi přišla brožůrka o příkrmech a je to tam pěkně napsané. Tak jdu studovat at jsem chytřejší:-D
3.5.2007 12:41:54
Ahoj Meli. Zrovna včera jsme doma řešili tady to téma. Taky mám pocit, že malá jí často a v noci se budí 2x a to nedělávala, já si myslím že holky jsou starší a potřebují víc. Včera jsem si Rozárku zvážila a za týden ji zvážím znova at vím kolik přibrala. Já ji vážím orientačně na kuchyňské váze:-)) Vážila 6900 g tak uvidíme za týden. Dneska jsem si byla pro výsledky z krve, tak všeho mám dost. dr. říkala at ještě měsíc počkám a třeba to padání se zmírní. Meli, víš jak já řeším recept. Já mám doktora ve Šternberku a kdyby jsme tam měli jezdit pro každý recept tak by to bylo dost drahé. Můj doktor posílá recepty poštou, já jim dám do obálky ofrankovanou a nadepsanou obálku připíšu jim, že je prosím o recept a oni mi to pošlou. Tak se zkus zeptat jestli by ti to taky nemohli posílat. Jak jsem se tě ptala na to sahání na malou, rodina je taky v pohodě, ale třeba zrovna ti známí stou rozmazlenou holkou, přijeli z kolotočů a vůbec si je neumyli a sahali na malou. A ta jejich dcerunka je měla špinavé jak čert a osahala všechny hračky brrrrrrrr:-(( Takoví lidé mně hodně vadí, a mají malé dítě a vůbec si to neuvědomují. Jo a ta tvoje skoro švagrová je teda dobrá když dává té dceři ty čínské polévky. Kryštof je ještě nikdy nejedl, on nemá ani potřebu, když má každý den domácí stravu. Meli jestli ona nevaří a je pro ní jednodušší zalít nudle vodou, tak si na to ta holka zvykla. Jdu dodělat oběd, dneska jsem začala pozdě protže jsem byla u té Dr. A musím to mít hotové než dojede Kryštof. Dneska dělám zelnou polévku a kuře s rýži. To je asi nejrychlejší vaření, tak zatím ahoj.
Milena Vepřková 49505
3.5.2007 8:01:21
Ahojky, Verunko,
já včera nestíhala a byla jsem jak přejetá parním válcem, no to byl teda den. Eliška byla ráno na přebalováku a pak jenom tak jako mírně zatlačila, já myslela, že čůrá, tak jsem se ještě šla učesat a pak přijdu, no bylo to na vanu. Pak jsem šla do práce a protože jsme u mámy zapomněli tašku na kočár, tak jsem si říkala, že to jednou tu chvilku vydržíme bez plín v tašce, já ji tam stejně přebalovala jenom asi jednou. No a tak jsme tam dojely, já dosedla, Eliška zatlačila, zabublalo to a já volala Pepovi, ať mi doveze plínu. Ještěže měl odpolední.
Veru, prosím tě, jak často ti Rozárka jí? Já už jsem úplně hyn, protože i přes všechny krupičky, pudinky, omáčky a zasmažený polívky chce Eliška kolikrát i za hodinu a já mám pocit, že mám pořád prázdný prsa. V noci je to teda lepší, to krmíme jenom 2x, ale přes den fakt už ani nestíhám sledovat, kolik je hodin a v kolik jedla naposledy. Tak nevím, jestli je to tím, že je čím dál větší a potřebuje víc jíst, nebo prostě ztrácím mlíko. Poslala jsem Pepu do lékárny pro homeopatika na podporu tvorby mlíka a pro gravimilk, tak snad to pomůže. Piju ještě i ty kojící čaje, no prostě všechno dohromady.
Teď přemýšlím, jak to udělat, vyšlo mi to tak blbě s antinou, můj doktor tam bývá jenom v pondělí, v úterý a v pátek, pondělí a úterý jsou tyto dva týdny takový dost blbý a v pátek tam je jenom od 11:30 do 15 a je to na druhým konci města, ve stejné budově je i ta doktorka na ty náušničky a já tam nemám jak dojet. Pěšky je to fakt na půl dne a mhd jezdit neumím. Navíc ty autobusy jsou tu tak perfektní, že bych se tam nedostala s kočárem. Fakt nevím, jak to mám udělat. No jako poslat tam Pepu, to je jasný, ale musím si tam zavolat a v pátek se mu to bude křížit s prací. No zítra tam zavolám a zeptám se, jestli tam budou v pondělí, to bysme tam sfoukli pak. Stejně jsem se dívala, že má být o víkendu hnusně, furt pršet, to je teda bilance :-(((
Jak jsi psala o těch rukách, od nás si všichni ruce umýt jdou, jak přijedou, no a tcháni to zase přehání, Elišce spadne dudlík na podložku, co na ní leží a oni už s ním letí pod vodu. Ono je bakterie a bakterie. Ty záchodový nebo od zvířat mi vadí, ale když víš, že máš vypranou plínu pod malou, tak ji nebudeš pořád hlídat, aby se jí nedotkla, že?
Jinak teda mám fakt štěstí na milou rodinku, Pepova ségra, ta na vysoké, je opravdu tak neschopná a ta bráchova je opravdu starší, má myslím 33 nebo tak nějak. Ještě štěstí, že jsem v její domácnosti opravdu nebyla. A její výchova mě taky baví, dceři dovolí všechno, když jsem řekla, že já bych svýmu dítěti nekupovala čínský nudlový polívky, tak ona řekla, že to Klára chce, tak jsem si říkala, jestli až Klára přijde do obchodu a řekne, že chce flašku ferneta, jestli jí to taky koupí. V životě jí neuvaří, fakt jí jenom jídla z pytlíku, ale psovi vařila vždycky kuřecí čtvrtky nebo játra, nic jinýho nejí ten pes, a dávala mu tam masox a vegetu a olivovej olej, no a pes má v háji játra. No a včera volala tchýně mojí mámě, že teda na to furt musí myslet, abysme teda Elišku nenechali očkovat, když ještě nemá to tbc zahojený, protože jsme jim tady předevčírem říkali, že na té kalmetizaci nám řekli, abysme ji neočkovali. No a že jestli nechceme teda změnit doktora a tak. No ale vyber si, buď můžeme jít k tomu našemu, nebo k doktorce, která byla několikrát na léčení kvůli pití a chodila jsem k ní už já jako malý dítě, tak taky nebude doktorovat donekonečna. No tchýně je prostě mimoň, my jsme jí říkali, že je to už prostě vyřešený, že jsme se s ním domluvili, že ji očkovat nenecháme. A ona z toho zase dělá kauzu, jak kvůli tomu nemůže spát a volá mojí mámě, protože chce, aby se s ní proti nám spojila. Ještě že je moje máma rozumná.
Tak nic, já jdu zase něco dělat, musím do práce udělat výplaty, včera jsem tam neudělala vůbec nic, protože tam furt někdo šmáral a něco chtěl a šéf jel pryč, no byl to děs. Tak papapa a užij si zatím hezkýhod ne.
2.5.2007 9:38:39
Jo a jak jsi říkala, že se na Elišce učí, tak to by mně hoodně naštvalo. A taky nesnáším když někdo sahá Rozárce na ručičky a neumyje si ruce. Takové lidi bych fakt liskala, oni si vůbec neuvědomují, že ona ty ručičky potom olizuje. My si ruce myjeme každou chvíli. Když k vám příjde návštěva upozorníš je at jsi jdou umýt ruce? Já to neumím, a když jí někdo na ty ručičky sáhne tak potom jí hlídám at je neolizne a jak návštěva odejde, tak jí je hned jdu umýt. Já nevím jestli to nepřeháníme, protože když jsme se o tom s někým bavili tak nám řekli, že si musí zvýkat na baktérie, ale já nejsem toho názoru. Nevím co bych dělala kdyby dostala třeba žloutenku, kvůli nezodpovědným lidem. Na to ani nechci pomyslet. Tak jdu konečně vařit.
2.5.2007 9:30:58
Ahoj Meli. Teda ty jsi musela byt fakt hodně vytočená, to by mně taky vytočilo. Ona je fakt tak nemožná jo? A ta přítelkýně bráchy je taky teda strašná já jsem si myslela že je to nějaká mladá holka když je tak zhnilá, ale když jsi napsala že už má 11 letou dceru, tak to jsi ně dorazila. To bych chtěla vidět její domácnost, když je u tebe a nechá se obskakovat. Snad by měla vědět jaké to je když je malé dítě. A ta tvoje druhá švagrová je taky strašná a to mi říkej že za dospělou holku rodiče čtou knížky. To mi vysvětli jak ona chce učit děti. Já za Kryštofa nic nedělám musí všechno sám my mu maximálně pomůžeme, ale hlavičku si musí namáhat sám. A to není na výšce. Spoustu lidí si myslí, že když je někdo na vysoké tak musí být chytrý, ale já vím že to tak není. Moje mamka pracuje na Přírodověděcké fakultě a říkala, že kolikrát se nestačí divit jaké pravopisné chyby dokážou "ti vysokoškoláci" udělat a to jsou budoucí učitelé. Já to vidím u Kryštofa v češtině to je strašné, protže je učí takový mladý a on snimi dělá jen blbosti a děcka nic neučí já když si vzpomenu na naše češtináře tak je to sto a jedna. Melinko aby jsi se uklidnila, tak jsem ti něco poslala na meil, mně to pobavilo. A říkám si, že bych ho Rozárce nikdy nekoupila i kdyby to byl největší modní vystřelek, ale jako sranda je to super. Tak se na to mrkni a zasměj se. Byla jsi včera políbená pod rozkvetlým stromem? Já né, taky jsme to manžovi vyčetla. Meli já jdu něco uvařit, i když nevím co, jdu se podívat do mrazáku co tam ještě je za maso. Tak ahoj
Milena Vepřková 49505
1.5.2007 20:15:43
Ahojky, Veru,
teda já jsem teď tak vytočená, ale řekla jsem si, že nad tím mávnu rukou. Víš, jak jsem ti psala o té bráchové, ona je rozvedená a má jedenáctiletou dceru, no obě jsou občas na ránu pěstí. Já teda netvrdím, že bych se doma bůhvíjak přetrhla, ale měla jsem svoje povinnosti už odmala a přes to prostě nejel vlak. A rozhodně mě máma vedla aspoň trošku k pořádku a hygiene, což znamená, že když přijdu domů, nebo jdu ze záchodu, tak si umyju ruce, aspoň jednou týdně uklidím (teda to teď nějak nestíhám, ale aspoň se snažím a udělám každej den něco), no a spoustu dalšího. No a ty dvě to nějak netankuje.
Ale teď tu byli tcháni a já se na Velikonoce trošku navezla do švagrové, když jsem tchýni řekla, že si myslím, že je zchoulostivělá a pak ji někde trošku ofoukne a už je z toho vyřízená. Dokonce ji museli přestěhovat do jinýho pokoje na koleji, protože se jí údajně na zdi udělalo dračí oko. Jak jsem to tak pochopila, tak jí jakoby z malby vystoupil nějakej obrys nebo něco. No normálně jsme se tomu nasmáli. Už tak k smíchu mi ale nepřipadlo, že tam tcháni museli jet, aby ji přestěhovali, oni se o ni pořád starají jako o malý dítě. Jestli dodělá školu, tak bude učitelka, má povinnou četbu, ale protože se jí do toho nechce, tak to za ni čtou tcháni. Přijde mi to u budoucí učitelky trošku kontraproduktivní. Ona nehne prstem, neexistuje, že by někam jela vlakem nebo autobusem, to ji musí vozit autem. Doma neudělá nic, nepomůže, protože "se musí učit". Ale kdybys viděla, jak umí radit! Jímá mě hrůza, když vidím, že šahá na Elišku a má dvoucentimetrový nehty. A to fakt nekecám, fakt dvoucentimetrový!!! A dneska tu byli, když jsem pak Elišku koupala, tak si vlezla za vanu a byla tam i moje máma a tchýně. Eliška pořád zvedá hlavičku z lehu na zádech a já jí říkala, že je ještě malinká na sezení, že to ještě musí chvilku vydržet. Tak pak si tu hlavičku zase položila a švagrovka řekla, že chytřejší ustoupí. Normálně jsem v tu chvíli měla sto chutí se narovnat od té vaničky a jednu jí vrazit. Já školu dodělala, sice jenom střední, ale nemuseli naši nikoho podplácet, abych se na tu střední dostala, maturitu jsem měla se samejma jedničkama. Ona se čtyřkama, na rok přerušila školu, protože neudělala zkoušky a musela dělat znovu přijímačky, teda vysokou. Já hnedka po maturitě šla dělat a jednu práci jsem si udržela 9 let, už jsem měla spoustu kontrol a všechny ok. A ona mi důra bude předhazovat, že mám míň rozumu než to nemluvně. Fakt mě to namíchlo, zrovna ona aby mě poučovala. Elišku si ani nepochová, protože ji neudrží, je na ni těžká. A vyslíkala jí dupajdy, do toho ji zase tchán nabuntoval, už mě to štve, že z Elišky dělají jejího pokusnýho králíka. Ať se cvičí na vlastních dětech!!! Teda já jsem fakt tak vytočená, je mi úplně špatně. Ani ne tak proto, že by urazila moje ego, ale nechápu, kde ona bere tu drzost, když v životě nic nedokázala, všechno jí vyšlapali rodiče.
Jo, ty čarody, my ani nebyli. Bylo tady hodně zima a Pepa zase nemůže chodit. Dneska byla nějaká sláva tady v Šumperku, bylo to po celé pěší zóně prej, ale my ani venku nebyli, dali jsme malou ven v kočáru synovcovi a jeho holce. My byli ráno nakoupit a stavili jsme se v Jysku, koupili jsme prostěradla, jsem zvědavá, jaký budou. Nějak furt nemůžeme natrefit tu správnou velikost, teď mám na postelích velikost 100x200, matraci máme širokou 85 a je to akorát pruh uprostřed. Ještě jsme tam koukali na peřiny, my je máme fakt hrozný, ale je to zase dost peněz, tak asi si je dáme až k vánocům.
No a ještě aby toho nebylo málo, tak jsme se teď pohádali s Pepou, takže jdu protestně do hajan. Měj se zatím hezky. Papapa
1.5.2007 10:06:59
Jo a ještě k tomu, jak se máme na mateřské. Řekni jim že se máš výborně a at se podívají kolik stojí jen botky, kočárek. No přesně všechno co jsi popsala. Co máme malo tak já jsem si nekoupila na sebe vůbec nic, protže pořád kupuji děckám. Když jsem chodila do práce, tak jsem si koupila ,ale ted prostě nezbývá. To jsou tak hloupé řeči, že se máme dobře na mateřské. A to se ještě zdražovat elekřina je to hrůza. Ahoj jdu něco dělat
1.5.2007 10:03:15
Ahoj Meli. Tak co jaký byl film?Ty ted určitě uklízíš, my jsme dneska spaly skoro do půl deváté. Noci začínají být horší, budí se dvakrát. Já si myslím, že ted to bude horší a horší než dostane příkrm. A stím koukáním na to jídlo, tak to nám Rozárka taky dělá, ona kouká jako kdyby 14 dní nejedla. Včera jsem dělala na oběd bramboráky a pak mně bolel žlučník, sice už žádný nemám, ale žlučové cesty mi nechali a ty mně bolely. Nechápu proč to nevzali všechno, nedovedu si představit že bych ted měla jít na operaci. Dneska si Kryštof poručil na oběd buchtičky s krémem, docela se na ně těším i já. Ty jsi se ptala v čem pru peru v Lanze a dávám i aviváž lenor nebo silan. Ted přemýšlím jestli jsem ti to už náhodou nepsala, někdy si připadám, že mám sklerozu:-D Jak popisuješ tvoji nastávající švagrovou, tak jí asi musíte mít hodně rádi že? To si dokážu představit. Moje švagrová má 19 letou sestru a 18 letého bráchu a ti jsou tak zhnilí až to pěkné není. Jejich matka je nemocná chodí o berlích a místo aby ji pomohli ti dva pubertáci, tak tam chodí švagrová jim uklízet prát vařit no prostě všechno, a ta 19 letá prý celý den chodí v pyžamu a jen leží. A švagrové se divím, že jim chodí dělat služku když má svou rodinu. Já bych stěma dvěma zatočila ti by makali jak barevní. A proto když jsme u švagrové a oni tam příjdou tak já musím odejí, protože se nemůžu dívat jak ta mladá kráva nehne prdelí a švagrová ji obskakuje jak princeznu. A nejlepší na tom je to, že až letos odmaturuje, tak hned chce miminko. To malé lituji už ted, já si jí nedokážu přdstavit, že by měla v noci vstávat. Já ji tak nesnáším:-((( Takže jestli ta holka od bráchy je taky taková tak se ti nedivím a ůplně tě chápu.Jak si psala jestli se náhodou nezačíná s kuřecím vývarem, abych ti pravdu řekla, tak vůbec nevím když byl Kryštofek malý tak všechno bylo ůplně jiné. On ve věku Rozárky snad už jedl skoro včechno, ted si nedokážu představit, že bych jí měla dát kremáček nebo tak něco. Jak jsi psala o těch prosincovkách není náhodou tá chytrá bezzi, ta se mi zdá že je snad v každé diskuzi a ví všechno nejlépe a je nejchytřejší. Sem tam taky nakuknu a neodpovídám, protže ty holky se už znají mnohem déle a já ani nevím o čem se baví,a dočítat je pozpátku se mi nechce. Dneska je tady taková zima, je to hrůza. Jak bylo na čarodějnicích? Snad tě nespálili:-)))) Tak já jdu zase žehlit a dělat oběd, tak zatím ahoj
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 411  [Dalších 331 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.