25.3.2025 8:50:06 Len
Re: Hotovky
Je to o tom, co kdo ji. Ja varim minimalne dve ruzna jidla denne, vecer. Kdyby mi kazde trvalo vic nez pul hodiny, tak nedelam nic jineho, nez ze cely vecer varim.
Carbonara - voda na spagety, na panvi osmahnu pancettu, dam varit spagety, k pancette pridam cesnek, stahnu to z plotny, v hrnicku nasleham tri zloutky se smetanou a trochou parmazanu, dam na tu castecne vychladlou panev, zaliju trochou vody ze spaget, promicham do omacky, potom do toho vmicham spagety, hotovo. V podstate vetsina testovinovych italskych jidel je na stejnem principu, akorat se na panvi dela ruzna zelenina, tak tam pribyde krajeni, ale nikdy to neni kolik spaget, tolik zeleniny. Pokud delam neco s ryzi, tak musim na to myslet, protoze zakladni program ryzovaru je na 35 minut a radsi mam ten na hodinu a ctvrt. Brambory v podstate delam jen k jidlu detem, vetsinou nakrajim i se slupkou, dam lzicku oleje, koreni a v horkovzdusne friteze to je do petadvaceti minut. Cesky varim malo, vetsinou o vikendech, a hojne vyuzivam pomaly hrnec, multifunkcni hrnec a troubu, takze vetsinou pripravim dopoledne a pres den se to zpracovava samo.
Odpovědět