4.5.2023 21:55:56 Černá kronika
Propagace hmyzu a červů do lidského jídelníčku
Poslední dobou čtu, jak jsou červi a hmyz pro lidský jídelníček obohacující, jak jím lze nahradit maso a navíc tím pomoci ušetřit naší planetu. Různé reklamní fotky nebo videa rodiny, kde máma, táta a děti pojídají cvrčky nebo červy. Různé výrobky nabízejí už všechny řetězce, někde už přímo, v některých výrobcích nepřímo snad už delší dobu (chitin, karmín). Nyní na Seznamu píšou: Nejstarší dívčí škola ve Velké Británii bude svým žákyním ve školní jídelně podávat menu složené z cvrčků, červů a kobylek. Odhlasovaly si to samotné studentky. Chtějí, aby jejich škola byla v přípravě jídla více udržitelná. Škola, která vybírá školné ve výši 20 000 liber ročně, zkouší v rámci přechodu na udržitelnější stravování nabídnout ekologicky smýšlejícím studentkám exotická jídla, jako jsou nudle na čínský způsob s kobylkou teriyaki, cvrčci se sladkým chilli a limetkou a mexická rýže s buvolími červy.
Před časem jsem si myslela, že je to jen nějaká reklama s cílem najít si pro tuhle stravu své příznivce, ale teď to na mě dělá dojem, že jíst hmyz a červy bude brzy standart a normálka. Nebo je to jen můj dojem, že je nám toto skoro až vnucováno? Nikdy nebudu jíst červy a hmyz. Nebo nebudu mít na výběr? Jak to vidíte?
Odpovědět