21.3.2023 18:49:00 Vítr z hor
Re: Česká jidla cizincům
Nejvíc se mi osvědčilo grilování na zahradě a vícero různých omáček, příloh a salátů.
Každý totiž všechno nejí a česká kuchyně je specifická. Francouzům vůbec nechutnal smažený sýr a české dezerty (jsou zvyklí na menší porce a intenzivnější chuti), Latinoameričani řvali hrůzou (doslova) nad rýžovým nákypem nebo zemlbábou, Ukrajincům nechutnal bramborový salát. Svíčková chutnala asi polovině cizinců, přičemž někteří jsou zde již usazení a stejně ji nejedí. Ani dobrým řízkem se člověk nezavděčí, pokud si host myslí, že jediný povolený řízek je telecí.
Takže od té doby toho dělám víc a lidi si prostě vybírají, co chtějí - když to jde.
Odpovědět