9.12.2021 11:39:24 Mapat
Re: Vánoční cukroví dia a zároveň tradičně?
U sacharinu bych se nebála problému s vyšleháním bílků, spíš co to udělá při pečení - nezhořkne náhodou?
O fruktóze je něco tady https://www.stobklub.cz/clanek/fruktoza-nebo-glukoza-/, týká se to nadměrného příjmu a neblahého vlivu na játra, tak pár rohlíčků asi neublíží, ale zase bych se bála záměny suroviny v receptu, o které píšeš.
Spíš bych hledala nějaké blogy zaměřené na cukrfree, low carb a tak, kde jsou recepty opakovaně vyzkoušené, než je blogerky zveřejní. Tam se člověk nemusí bát, co to udělá a jestli bude mít hmota správnou konzistenci. Janina na www.cukrfree.cz má určitě recept na rohlíčky bez cukru, ale nezkoušela jsem, tak neposoudím, jak moc náhražkovitě chutnají. Rozumím tomu, že starší lidi nechtějí změnu, chtějí, aby rohlíčky chutnaly tak, jak chutnaly celý život. My se přece jen spíš v zájmu zdraví nebo diety spokojíme s náhražkou a stačí nám, že to chutná podobně.
Odpovědět