25.11.2020 10:35:08 TaJ
Re: Domácí čokoláda
Gladyo - já mám podobný recept od mojí babičky, jako malá jsem tu čokoládu milovala, pak po svatbě a po babiččině smrti jsem ji ještě párkrát dělala, ale pak nám to nějak přestalo chutnat a cpeme se klasickou hořkou čokoládou, duté hořké figurky nesmějí na stromečku chybět
. Moje babička tam dávala 250 g toho ztuženého tuku (Omega), 500 g moučkového cukru, 100 g kakaa (takové to klasické práškové holandské) a 1 čokoládový obyčejný pudinkový prášek (ten, co se teprve rozmíchává v mléku) - takže žádné mléko tam nebylo...ale bez toho ztuženého tuku to asi nepůjde, neztuhlo by to do tvaru, si myslím...a výživová hrůza to sice je, ale to většina vánočního cukroví a dobrot...myslím, že jednou do roka to nikoho nezabije
Odpovědět