Re: Horkovzdušná fritéza
Šuplíková má šuplík, bývá kulatý nebo hranatý a v něm je vnitřní koš, který vlastně udává reálnou velikost fritézy, což je méně, než bývá ten obvykle udávaný údaj. Jen vyjímečně najdeš obojí. Ta moje to má udaný, jde to o litr dolů https://www.jurhan.cz/p/319/horkovzdusna-friteza-9-v1-s-dotykovym-displejem-1485-w-36-litru-jr03
Některé místo koše mají mřížku, která se tam nandá a koš je ten samotný šuplík. Suplíkové jsou spíš ty menší objemy, tak do 6l.
Pak jsou ty ve stylu minitrouby, co dávala sugar, maji víc pater, jde do nich dát otáčecí koš (buben) nebo ta otáčecí jehla. To otáčení vede k rovnoměrnějšímu opékání, v šuplíky musíš v průběhu protřepávat, aby se to mísilo a nedělalo se to na okraji víc než uprostřed. Ten koš používají lidi hlavně na hranolky, pokud vím.
Pak jsou ještě ve tvaru mísy, kdy tam věci dáváš shora. Ty jsou taky spíše pro větší objemy, to už bývají docela velké krámy, protože nejsou tak skladný, jako ty hranatý. Do nich často jde taky umístit otáčecí příslušenství nebo jsou typy s lopatkou, která řeší to promíchávání. Ale jak jsem pochopila, tak je tam furt, takže tam nějaké věci dělat nejdou, protože uprostřed je ten bazmek.
Odpovědět