| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zpracování a skladování potravin

9.2.2020 11:22:21 holkamodroočka

Domácí sušená panenka je moc slaná

Naložila jsem panenku do soli, jela jsem podle dvou receptů.
1. recept - naložena v soli 12 hodin, pak očištěná od soli, zamotaná v utěrce, v lednici 14 dní. Slaná celkem dost, ale dá se to.

2. recept - naložená v soli 14 dní. Je slaná příšerně.

Obě masa nakrájené na tenoučké plátky, kromě té slanosti moc dobré. Uvažuji o tom snížit dobu v soli na 8-10 hod. Ale bude to stačit, nehrozí tam nějaké zdravotní riziko? Předpokládám, že sůl funguje jako konzervant.

Máte někdo zkušenost?~x~
Odpovědět
Průběh diskuze (7 názorů)
Téma: Domácí sušená panenka je moc slaná holkamodroočka 9.2.2020 11:22
*Re: Domací sušená panenka - moc slaná,... A. Andrs 9.2.2020 11:37
*Re: Domací sušená panenka - moc slaná,... holkamodroočka 9.2.2020 11:40
**Re: Domací sušená panenka - moc slan... A. Andrs 9.2.2020 11:57
*Re: Domací sušená panenka - moc slaná,... P.T. Cruiser 9.2.2020 13:48
**Re: Domací sušená panenka - moc slan... luthienka 9.2.2020 21:29
*Re: Domácí sušená panenka je moc slaná luthienka 9.2.2020 21:28

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.