Re: Kynuté buchty "bez lepku"
Kivíku, z čistě kukuřičné mouky mám vyzkoušené těsto na Míša řezy, používám i na bublaniny bez kakaa:
Vyšlehám 6 bílků na tuhý sníh a uschovám jej na chvíli do ledničky. Mezitím ušlehám 6 žloutků, 6 PL cukru a 2 PL oleje do pěny, přisypu 6 PL kukuřičné mouky a 2 PL kakaa. Nakonec opatrně vmíchám sníh z bílků. Ihned vyliju na pečící papír na plech, peču cca 10-15 minut, pokud je to s ovocem, tak trochu déle.
Z kukuřičné mouky jsem jednou zkoušela noky do polévky, byla z toho kaše, od té doby jsem s kukuřičnou opatrná a většinou na těsta míchám s jáhlovou, rýžovou, pohankovou, podle toho, kolik čeho mám doma.
Přikládám recept na olejové kynuté těsto z mouky Jizerka: 500 g Jizerky, 250 ml mléka, 80 g cukru, 1 dcl oleje, půlka čerstvého droždí, 1 vejce.
S kynutým těstem bezlepkovým se jinak pracuje, buchty se mi moc nedaří, spíš závin anebo koláč na plech.
Jinak nevím, jestli máš zkušenosti s bezlepkovým pečením, je potřeba mít čisté, lepkem nekontaminované prostředí - hnětací háky, nádobí, váleček jiný než na pečení z pšeničné mouky, jinak to nemá smysl.
Odpovědět