Re: Jak klepete maso?
zpravidla naklepávám rovnou. Přes mikroten akorát kuřecí, abych nemusela sklízet věci z linky na moc velkou vzdálenost, tam je riziko kontaminace kuchyně větší než moje otrávenost z pytlíčků na mase.
Pravděpodobnost, že se do masa dostanou mikročástice, je naprosto minimální. Klepáním na pytlík mikročástice nevznikají. Mohou se do masa dostat malé útržky, což je ale něco jiného než mikro/nanoplasty. Ty vznikají hlavně z různých degradabilních plastů, což polyethylen (tj. mikroten a potravinová fólie) není.
Snědení kousku polyethylenu nic člověku neudělá, je to značně inertní materiál, chemicky velmi odolný.
Co může vadit, pokud bys to maso s ním smažila, pak z něj může něco nežádoucího vznikat. Je termostabilní do nějakých asi 110 st., takže jeho případné vaření niemu nevadí.
Odpovědět