Re: Kynutý moučník s jablky
Z 30 g droždí, 3 PL mléka a trochy cukru necháme vzejít kvásek. Zatím zpracujeme
500 g hladké mouky a 250 g másla anebo hery, přidáme 150 g cukru, 1 vejce, citronovou kůru, nakonec kvásek. Vypracované těsto necháme cca půl hodiny kynout. Mezitím nastrouháme jablka, případně dochutíme cukrem a skořicí, kdo má rád, přidá rozinky, ořechy...
Těsto rozdělíme na polovinu, půlku vyválíme, dáme na plech a asi 5 minut předpečeme. Na předpečené těsto navrstvíme nastrouhaná ochucená jablka a přikryjeme plátem z druhé půlky těsta. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, propícháme vidličkou a asi 20-25 minut dopečeme při 160 - 180 st., podle trouby.
Odpovědět