4.10.2018 13:43:19 Kopřiva Dvoudomá
Re: Bezlepková dieta - základní rady
A tak normální pšeničná mouka je taky z většiny škrob, ne?
Mně se osvědčilo dávat do moučných věcí ingredience, které drží vlhkost - ať už vejce (pro vás teda nepoužitelný), nebo ovocné pyré, podmáslí či kefír, drcený len, psyllium, pohankovou mouku.... Obecně se na BL velice snadno převádí recepty, kde je mouky tak jako tak málo ve vztahu k ostatním ingrediencím.
Experimentovat se mi naopak vyplácí, většinou je to k jídlu.
Chleba momentálně děláme kvasový, z rýžové a pohankové mouky.
BL směsi používám minimálně, mám dobrou zkušenosti se směsmi Adveni, zejména Bake-A-Cake.
Ale souhlasím, že je fajn tvořit jídelníček, který nestojí na pečivu a buchtách. Hrnec rýže nebo jahel se uvaří v podstatě sám a v předstihu a snídaně nebo večeře se z toho chystá jedna radost.
Odpovědět