pohankový
já dělám tento nám moc chutná a všem co ho jedly.. ale jako normální chleba to samozřejmě nikdy nebude
Pohankový bezlepkový chleba
Dávat v tomto pořadí do pekárny
500 ml vody
3 lžíce octa
3 lžíce oleje
1 lžička soli
250 g pohankové mouky
250 g směs bezlepkové mouky
Vlašské ořechy nebo semínka dle chuti
1 balení instantního droždí vysypat nahoru na mouku
Pekárnu nechat pouze vymíchat – používám program dort.
Pak vyklopit do formy, ve které se to bude už péct (stačí kulatá dortová, je to tak akorát), zakrýt utěrkou a nechat cca hodinu kynout – aby skoro zdvojnásobilo svůj obsah.
Pak dát do rozpálené trouby na 180°C a nechat 7-10 minut, potom ztlumit teplotu na cca 160 a pomalu dopéct. Trvá asi 30-40 minut.
Odpovědět