26.11.2015 21:08:08 Irena
Re: nejasnosti při diagnoze celiakie
S dg neporadím, ale dieta strašná není, doktorka je poněkud zvláštní, vařím bezlepkově pro devítiletou dceru cca čtyři roky, zezačátku je to zmatek, než se člověk zaběhne a vymyslí jídelníček, zjistí v čem všem lepek je nebo může být, ale pak už je to ok, jde to hladce, je spoustu serverů, kde lze čerpat zkušenosti jiných, informace a rady, vařím pro nás všechny stejně, prostě co nejméně pečiva a spíše teplá jídla, maso brambory, vařená zelenina, z obilovin rýžové nebo jáhlové kaše, ty hlavně k snídani, zahušťuju hraškou nebo cizrnovou moukou..
a dneska se dá už vlastně všechno sehnat, bezlepkové mouky, já mám nejraději z marksespencera, peču buchty jak jsem zvyklá, jen dávám místo pšeničné mouky bezlepkovou, sušenky, občas chleba upeču, občas ho koupím, chutný je dr pekař, dají se i sehnat bezlepkové zmrzlinové kornoutky
dcera to zvládá skvěle, kvůli ní se vyvařuju víc, protože občas chce bezlepkové kinder řezy, nebo brumíky, za zdravá střeva to stojí, jsou horší věci než toto... držím palce
Odpovědět