Re: Recepty na těsto na vánoční cukroví vhodné do strojku (k protlačování)
Vídeňské prsty
Suroviny
200 g změklého másla
60 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
200 g hladké mouky
60 g škrobové moučky
1 lžč Nescafe
200 g hořké čokolády
Nutela
Tuk a cukry vyšlehat do pěny, smíchat mouku, moučku a kávu a vmíchat. Stříkat lisem krátké tyčinky na pečicí papír, péct cca 10 min při 175°C. Vychladlé slepit nutelou a konce máčet do čokoládové polevy.
To je původní recept, poslední roky peču s obměnou - místo škrobu dávám kávový pudinkový prášek od oetkara, většinou nestříkám tyčinky, ale takové jako trilobity tím lisovacím kolečkem a místo nutely dávám ganache s kávou, nemáčím konce ale jen polevou pocákám klikyháky
jo a doporučuju instantní kávu co nejjemnější, aby neucpávala lisovací kolečko
Odpovědět