Re: Jak poznám zkažené maso
Poznáš po čichu, po hmatu (čerstvé při zatlačení docela rychle vyleze, ve zkaženém zůstává dolík).. podle barvy moc ne, leda zelená, nebo "hraje duhou" - takové ty duhové odlesky bývají často bekteriální.
Správně je maso tmavohnědé, špatná barva je červená, ta značí maso příliš dlouho okorávající.
Když trochu smrdí, zkus ho umýt (u hovězího nehrozí kontaminace kuchyně) - někdy totiž smrdí ne to maso, ale když mají v řeznictví obecně nečisto, tak maí nože a tácy zasmrádlé od předhcozích zkažených mas a pak se to opatlá tím páchnoucím šlemem.
Pokud bude cítit i umyté, tak záleží na Tobě, jak moc je cítit. Ono lehce "zamřelé" maso ti neublíží, pokud ho důkladně uvaříš, ale bude v chuti znát ten ocásek. V hospodách to přerážejí spoustou česneku, to funguje. Funguje i citronová kůra a rozmarýn. Je to otázka Tvého nastavení .eslti jíš běžně v hospodách maso na česneku, tak budeš mít tělo zvyklé
Pokud je cítit víc, tak byhc ho vyhodila.
Odpovědět