25.10.2013 15:50:06 Winky
Re: Dýně a co s ní?
Dneska jsem poprvé dělala dynovou polévku a byla fakt dobra (moc jsem tomu neverila, ale děti chtěly dlabat dyni tak jsem využila ten vnitřek - samo bez semen a toho bílého vnitřku).
Na másle jsem kousky duziny osmahla (měla jsem ji docela málo, tak cca 20-30dkg), prisypala trosku cukru aby to mírně zkaramelizovalo, pak jsem to zalila horkou vodou (ca pul litru) a par naberackami vývaru (dělala jsem zároveň jeste "normální" polivku), přihodila k tomu kousek zázvoru a vařila asi 20 min, na posledních 5min jsem přidala hrst cervene čočky. Pak jsem to mixla ponornym mixerem úplne do hladka a při servirovani jsem dala do kazde misky jeste lžíci zakysanky a posypala trosinku chilli, fakt me to chuťové příjemne překvapilo.
Ty výše zminene vychytávky zní taky moc dobre.
Odpovědět