19.8.2013 18:01:40 remus
Re: Domácí rajský protlak
Rajský protlak
2kg rajčat
2bob. listy
1pol.lžíce soli
250g cibule
1 malá lžička mleté skořice
4 roztlučené hřebíčky
1 pol. lžíce mlété papriky sladké
300g krystal. cukru
125 ml octa
rajčata rozkrájet, dát vařit bez vody, hned přidat nakrájenou cibuli, bob. listy, vše vařit do měkka až se vydusí voda, pak rozmixovat ponor. mixérem a přepasírovat přes síto. Znovu dát vařit, přidat skořici, hřebíčky, sl. papriku, ocet, sůl, cukr. Až je dost hustá dát do sklenic a zavařit.
Ale chce to velká kečupová rajčata, jestli máš ta obyč, tak počítej s tím, že protlak bude hodně řídký.
Odpovědět