6.5.2013 9:50:09 sylvaina
Re: Lze zamrazit veškeré ovoce?
Jahody mrazím každý rok, no jako čerstvé po rozmražení nevypadají, ale i tak je to fajn. Já z nich dělám hlavně zmrzlinu: zmražené jahody ponorákem rozmixuji, přidám trochu cukru a pár lžic jogurtu nebo zakysanky. Zmrzka je z toho naprosto bezkonkurenční, navíc zdravá, děti jí milují. Maliny se mi osvědčili mrazit v malých krabičkách, dáváme je hlavně do jogurtu, takže jedna krabička, jedna jogurtí dávka. Pokud máš truhlicový mrazák, tak je fajn je nejříve zmrazit rozložené na plechu na pečícím papíru tak, aby je jednotlivé plody navzájem nedotýkaly. Pak teprve sesypat do pytlíku. Pak zdaleka tolik neblemcají. Borůvky jsou jasné, mrazí se dobře a využívají ještě lépe. Třešně jsem nezkoušela. Rybíz vždycky zpracujeme na šťávu a mrazíme jen tu v malých pet lahvičkách, pouze smícháme s cukrem a nezahříváme. Je to moc dobré, jen se to musí po rozmražení okamžitě spotřebovat, ale to u nás nikdy není problém.
Odpovědět